Το πήρε γιατί, πολύ απλά, το ήθελε

Το πήρε γιατί, πολύ απλά, το ήθελε

Απέναντι σε μια ΑΕΚ που προσπάθησε μόνο για ένα ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρτίνς έδειξαν πως είχαν και την δίψα και τον τρόπο για να σηκώσουν το τρόπαιο. Κυρίως είχαν την ικανότητα.

Όταν πρόκειται για τίτλο ο Ολυμπιακός δεν αστειεύεται. Κυρίως δεν υποτιμά και δεν αδιαφορεί. Από την στιγμή που οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο ξεχάστηκαν όλα. Και οι παλινωδίες της ΕΠΟ και η απαξίωση του θεσμού και όλος ο τραγέλαφος που προηγήθηκε της σέντρας. Οποιοι νόμιζαν ότι ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός θα αδιαφορήσει για τον τελικό διαπίστωσαν ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Τα επισημαίνω όλα αυτά γιατί διαβάσαμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν έτοιμες δικαιολογίες σε περίπτωση που η ΑΕΚ τους νικούσε.

Είχε ή δεν είχε ετοιμάσει άλλοθι ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που η ΑΕΚ τον νικούσε στον τελικό. Ο Ραντζέλοβιτς φρόντισε να μείνουν με την απορία. Ο Ολυμπιακός, όλοι το παραδέχονται, πήρε στο Πανθεσσαλικό αυτό που το άξιζε. Το 28ο κύπελλο στην ιστορία του. Απέναντι σε μια ΑΕΚ που προσπάθησε για ένα ημίχρονο, οι παίκτες του Μαρτίνς έδειξαν πως είχαν και την δίψα και τον τρόπο για να σηκώσουν το τρόπαιο. Κυρίως είχαν την ικανότητα. Τη στιγμή που παίκτες όπως ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα έμεναν στα ρηχά οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Σέρβος εξτρέμ και ο πορτιέρο Τζολάκης ήταν πρωταγωνιστές.

Ισως, δείχνει κι αυτό κάτι για την εξέλιξη του ματς. Κυρίως δείχνει κάτι για το μέλλον του Ολυμπιακού. Ο Ραντζέλοβιτς είναι εξτρέμ που δύσκολα τον προλαβαίνει αμυντικός όταν φύγει με την μπάλα μπροστά. Τακτικά θα μάθει κι άλλα πράγματα από τον Μαρτίνς. Ταχύτητα και ευελιξία του περισσεύουν. Το διαγώνιο σουτ που εξαπέλυσε ήταν αδύνατο να εξουδετερώσει ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ με τα πολλά στημένα απέναντι στην πειραματική σύνθεση της άμυνας του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι. Κι όταν υπήρχε κενός χώρος στέναζε από τις κόντρες των ερυθρόλευκων με τον Ραντζέλοβιτς και τον Μασούρα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό. Οι πάσες στον κενό χώρο βγήκαν από τον Μαντί Καμαρά. Πάσες που έκοβαν στη μέση την αμυντική διάταξη της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα που από ένα σημείο και μετά έδειχνε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Αν ο Ελ Αραμπί ευστοχούσε στο πέναλτι το σκορ άνετα θα… ξεχείλωνε. Το ματς μπορούμε να το διαβάσουμε και σαν σκηνές από τα προσεχώς. Τα προσεχώς της Ευρώπης εκεί που ο Μαρτίνς θα δίνει χώρο στους αντιπάλους και θα βάζει τις σαΐτες του να φεύγουν στην κόντρα επίθεση.

Οι στιγμές στο Πανθεσσαλικό ήταν μεγάλες για τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο αρχηγός ευτύχησε να σηκώσει ένα ακόμα τρόπαιο και να δημιουργήσει έτσι τις καλύτερες συνθήκες για να κλείσει την μεγάλη καριέρα του. Ο Μπρούνο με ωριμότητα ασυνήθιστη έπαιξε σαν να ήταν αυτή η κανονική θέση του. Ο Ολυμπιακός μπαίνει με πίστη και αισιοδοξία στη νέα αγωνιστική χρονιά. Οι οπαδοί του δικαιούνται να πιστεύουν ότι ενισχυμένος με τις μεταγραφές θα παίξει καλύτερη μπάλα από πέρσι και θα κάνει ακόμα ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή καταξίωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ