Συγνώμη αλλά γιατί να φταίει ο Ντάνι Πογιάτος;

Συγνώμη αλλά γιατί να φταίει ο Ντάνι Πογιάτος;

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί δεν είναι (κυρίως) ευθύνη του Πογιάτος η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη

Ολοι συμφωνούμε πως δεν ήταν καλή η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Η ομάδα με εξαίρεση μισή ώρα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες των οπαδών της που περίμεναν ότι το πρώτο δείγμα γραφής θα ήταν θετικό. Δεν ήταν και μάλιστα αυτό που διαπίστωσαν είναι μια ομάδα μπερδεμένη από ένα προπονητή μπερδεμένο.

Εναν προπονητή που έβαλε τον στόπερ τον Μαυρομάτη να παίξει αριστερός μπακ επειδή είναι αριστεροπόδαρος και ένα κλασσικό παίκτη περιοχής τον Καρλίτος να παίζει κάτι σαν αριστερός εξτρέμ. Μα αν όλοι έχουν συμφωνήσει πως ο Μακέντα διευκολύνεται να παίζει περιφερειακός επιθετικός αντί στην κορυφή, ποιο είναι το νόημα να παίζει ο Καρλίτος περιφερειακός.

Αυτά είναι δυο πρόχειρα ερωτήματα τόσο προφανή που ο νέος κόουτς των πράσινων μένει εκτεθειμένος αν δεν τα απαντήσει. Κατά τα λοιπά, η ομάδα του είχε μεγάλο πρόβλημα ταχύτητας και επιστροφών. Κι να ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε με ένα παίκτη τον Ριέρα, τι θα γίνει με αντιπάλους ομάδες που έχουν περισσότερους και ταχύτερους επιθετικούς.

Φαίνεται πως ο Ισπανός κόουτς δεν έχει ακόμα μελετήσει καλά τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών του πολύ δε περισσότερο το τι κάνουν οι αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο. Αν είχε κάνει μελέτη δεν θα έβαζε την άμυνα τόσο ψηλά και θα λάμβανε υπόψη του την προειδοποίηση του Ριέρα τα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Δεν το έκανε και το πλήρωσε. Εδώ είναι δικό του το πρόβλημα.

Το ότι η ομάδα του δεν έπιασε μεγάλη απόδοση και δεν κατατρόπωσε τον Αστέρα είναι απαίτηση πάνω από τις δυνάμεις του. Ο Παναθηναϊκός που είδαμε στην Τρίπολη έχει μεγάλα περιθώρια αγωνιστική βελτίωσης. Τολμώ την πρόβλεψη ότι θα κάνει καλύτερα παιχνίδια από την περσινή. Αν αυτό είναι το ζητούμενο ο Πογιάτος μπορεί να το καταφέρει. Αν είναι να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα τότε κάτι δεν έχει γίνει κατανοητό. Στα δικά μου μάτια τέτοιο θέμα δεν τίθεται.

Είναι λάθος οι οπαδοί της ομάδας να την κρίνουν σε σχέση με το κατά πόσο θα μείνει στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου. Είναι υπερβολική η απαίτηση ακόμα κι αν ένας επικοινωνιακός μηχανισμός άφηνε να εννοηθεί πως ακόμα και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Μια ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή είναι ο Παναθηναϊκός. Κάθε ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή θέλει χρόνο για να βρει τον δρόμο της.

Φαντάζομαι αυτό να το γνωρίζουν καλά κι όσοι έφεραν στην Αθήνα τον Πογιάτος. Γιατί αν τον έφεραν για να κάνουν πρωταθλητισμό ας δούνε το συμβόλαιό του ώστε να είναι ενήμεροι για τις αποζημιώσεις που προβλέπει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ