Ολυμπιακός : Νωρίς για σοβαρά συμπεράσματα, αλλά…

Ολυμπιακός : Νωρίς για σοβαρά συμπεράσματα, αλλά…

Η βαριά ήττα από την Βιλερμπάν, τα πράγματα που ΔΕΝ είδε ο Μπαρτζώκας και όσα πρέπει η ομάδα του Πειραιά να προσέξει στη συνέχεια της προετοιμασίας της.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά δεν περίμενα και εγώ κάτι διαφορετικό, πάντα είναι έτσι τα πράγματα. Ήταν δύσκολη η δουλειά, κάθε ομάδα σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλή. Πρέπει να πάμε προπόνηση με προπόνηση και ματς με ματς για να βελτιωθούμε».

Τα παραπάνω τα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα από την Βιλερμπάν στη Βαλένθια. Μου άρεσε η τοποθέτηση του προπονητή του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που δεν πήγε καθόλου καλά για τους Ερυθρόλευκους.

Πριν την αναμέτρηση έγραψα ένα μπλογκ αναφορικά με όσα θέλει να δει ο Έλληνας τεχνικός στη Βαλένθια. Είχα στο κείμενο κάτι που θα το δει, καθώς είναι δεδομένο, ενώ εξέφρασα και τους προβληματισμούς μου μέσα από το ρεπορτάζ.

Ας δούμε τι έγινε και τι όχι.

– Επίδραση Κώστα Σλούκα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού —>

Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο που διέκρινε στο παιχνίδι ο Έλληνας κόουτς. Ο Σλούκας είναι από τους παίκτες που όταν περνούσε στο παρκέ έτρεχαν την επιθεση του Ολυμπιακού. Ο Σλου ήταν ο παίκτης που ανέλαβε την οργάνωση των Ερυθρόλευκων. Λειτουργικός από το πρώτο δευτερόλεπτο που πάτησε παρκέ, συμπαρέσυρε και τους λοιπούς όταν ήταν στην πεντάδα του Μπαρτζώκα. Οτι είχε να κάνει με την δημιουργία, περνούσε από το χέρι του και ήταν στιγμές που συνεργάστηκε τέλεια με τους ψηλούς της ομάδας του Πειραιά.  Η αλήθεια είναι πως είδαμε πολύ από τα προσεχώς, έπαιξε αρκετές φορές τα πικ εν ρολ του με τους σέντερ του, ανέλαβε πρωτοβουλίες και ηταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού.

– Αντίδραση απέναντι σε αθλητική ομάδα —>

Το είχα επισημάνει και όχι άδικα. Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα σε θέμα ενέργειας απέναντι σε αντιπάλους που τρέχουν και πηδάνε ψηλά. Που παίζουν σύγχρονο μπάσκετ και ας μην διαθέτουν τεράστιο ταλέντο. Ετσι και στο ματς με την Βιλερμπάν. Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε, χάλασε το μυαλό του σε σετ παιχνίδι, βρήκε εύκολα καλάθια μονάχα στο τρανζισιον και από μερικές συνεργασίες μεταξύ του Σλούκα και του ψηλού, έπειτα από πικ εν ρολ κατάσταση. Μία φορά ο πήρε ένα καλό τρίποντο, το έβαλε ο ΜακΚίσικ. Ελάχιστη δημιουργία και όπως είπε ο κόουτς χρειάζεται μπόλικη δουλειά για τη συνέχεια.

– Μάρτιν-Ελις και οι ψηλοί της Βιλερμπάν —>

Ο μεγαλύτερος φόβος που είχαμε από την πρώτη στιγμή εκφράσει από αυτο το… μετερίζι. Ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο σέντερ με αθλητικά προσόντα, χωρίς όμως να διαθέτουν όγκο και ύψος. Ο Μουσταφά Φολ έβαζε πλάτη τόσο τον Μάρτιν όσο και τον Έλις. Σε κάθε αλλαγή στα μαρκαρίσματα, ο ψηλός της Βιλερμπάν τελείωνε φάσεις και έφθειρε τους Πειραιώτες. Στα νταμπλ τιμ επάνω στον Φολ, ο θηριώδης σέντερ έβγαζε την μπάλα στους περιφερειακούς του που εκτελούσαν ανενόχλητοι. Και με τις περιστροφές του Ολυμπιακού σε περίοδο προετοιμασίας, ήταν δεδομένο πως οι πόντοι θα έπεφταν βροχή. Αυτό που με ανησύχησε στο μαρκάρισμα του Φολ δεν ήταν το… πάρτι που είχε στήσει στην ρακέτα των Ερυθρόλευκων, όσο το γεγονός πως ουδείς από τους σέντερ του Μπαρτζώκα τον έδειρε. Ο μοναδικός παίκτης που του έπαιξε σωστή άμυνα ήταν ο… Τζένκινς! Και όμως, σε μία φάση ο Αμερικανός γκαρντ τον έπαιξε από μπροστά, τον έσπρωξε και από την κορυφή της ρακέτας τον έστειλε στην baseline και εκτός αγωνιστικού χώρου, βγάζοντας εκτός συστήματος Βιλερμπάν.

– Προσαρμογή Χάρισον —>

Ο Άαρον Χάρισον είναι από τους παίκτες που ακόμα… ψάχνεται. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν βοήθησε καθόλου όση ώρα ήταν στο παρκέ. Και η αλήθεια είναι πως ήταν άτολμος. Δεν δικαιολογείται πως σε 20 λεπτά συμμετοχής είχε 4 σουτ και μόλις ένα δίποντο. Ελάχιστες εμπνεύσεις, δύο λάθη και -2 στην αξιολόγηση. Γενικότερα έμοιαζε εκτός ματς, μακριά από την φιλοσοφία των Πειραιωτών και κάπως… απομονωμένος. Χρειάζεται παραπάνω την μπαλα στα χέρια του, τον ένιωσα πνιγμένο στο άγχος και μακριά από αυτό που θέλουν στον Ολυμπιακό. Θα ρολάρει, εάν τον βοηθήσουν και οι υπόλοιποι.

– Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού —>

Μη γελιόμαστε. Λένε πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στα.. μετόπισθεν, όμως οι 74 πόντοι παθητικό δεν είναι απαγορευτικοί για την περίοδο που διανύουμε. Το κακό στην εικόνα των Πειραιωτών ήταν η αστοχία και οι αργές περιστροφές στην άμυνα. Τα μις ματς τα γνωρίζουν που θα βρουν όσο διαθέτουν κοντούς… ψηλούς. Για να καλυφθεί αυτό το κενό, οφείλουν όλοι μαζί να παίζουν σαν μία μονάδα. Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν, στο πρώτο δυνατό ματς της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός να είναι φανερά ανέτοιμος στο κομμάτι της άμυνας.

ΥΓ. Προσωπικά δεν με προβληματίζει το 1/14 τρίποντα. Ειναι λογικό να… ψάχνεται ο Ολυμπιακός τώρα, να βλέπει κουρασμένα πόδια και να μην έχουν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Αλλα πράγματα προβληματίζουν.

ΥΓ2. Ο Μάρτιν επιθετικά ήταν φιλότιμος. Οι 10 πόντοι και τα 6 επιθετικά ριμπάουντ είναι στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε από το παιχνίδι του. Ειναι καλό στο μαζεύει… σκουπίδια, επίσης διαθέτει πικ εν ρολ κινήσεις που με τον Σλούκα θα τον εκτοξεύσουν. Η μηχανική στις βολές του όμως είναι θέμα προς συζήτηση. Δεν είναι το 0/3 όσο οι βολές οι ίδιες. Σίδερο… Μακάρι να δουλέψει, γιατί στην Ευρωλίγκα κάθε χαμένη βολή στοιχίζει, ειδικά όταν προέρχεται από τον βασικό σου σέντερ.

ΥΓ3 Χάρηκα πολύ για την επιστροφή του Χαραλαμπόπουλου που είναι πρώτη επιλογή μπροστά από τους Λαρεντζάκη και Κόνιαρη.

ΥΓ4 Υπομονή παιδιά. Φιλικά προετοιμασίας είναι. Ηρεμία στα social media. Μόνο αυτή η γκρίνια δεν μου έλειψε όλο αυτό το διάστημα που δεν είχαμε αγωνιστική δράση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ