Ολυμπιακός: Αυτά θέλει να δει ο Μπαρτζώκας στην Βαλένθια

Ολυμπιακός: Αυτά θέλει να δει ο Μπαρτζώκας στην Βαλένθια

Ο Σλούκας, το ερυθρόλευκο ρόστερ που είναι πιο γεμάτο από ποτέ και το τι θέλει να δει ο προπονητής των Ερυθρόλευκων στο τουρνουά της Ευρωλίγκας στην Ισπανία.

Κατά τα ψέματα, κανείς δεν μπορεί αυτήν την περίοδο να περιμένει πολλά από τις ομάδες. Οι προπονητές μόνο καταλαβαίνουν σε τι ακριβώς πρέπει να βελτιωθούν, την ώρα που τα αποτελέσματα δεν έχουν κανέναν απολύτως νόημα και είναι ουσιαστικά περισσότερο για λαϊκή κατανάλωση.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με τεράστιες φιλοδοξίες. Ο ερχομός του Κώστα Σλούκα και η περιστοίχισή του από παίκτες που κολλούν 100% τριγύρω στον Έλληνα γκαρντ, είναι λόγοι για να αισιοδοξεί κάθε φίλος των Πειραιωτών.

Ακολουθούν λοιπόν δύο φιλικά προετοιμασίας με ομάδες Ευρωλίγκας και είναι η ευκαιρία ο Μπαρτζώκας να δει τι πάει καλά από το διάστημα που μαζεύτηκαν οι Ερυθρόλευκοι, μέχρι και σήμερα.

Τι περιμένει να δει ο Έλληνας τεχνικός στα φιλικά που θα δώσει στην Ισπανία, αρχής γενομένης αυτού με την Βιλερμπάν;

Την επίδραση του Κώστα Σλούκα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η μπαγκέτα είναι στα χέρια του από το πρώτο δευτερόλεπτο, όντας βασικός και… πενταδάτος μαζί με τους Χάρισον, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Έλις. Ως ο εγκέφαλος των Πειραιωτών, ο Μπαρτζώκας θέλει να τον δει απέναντι σε ένα σύνολο Ευρωλίγκας, απέναντι σε παίκτες με αθλητικότητα, οι οποίοι γνωρίζουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο. Ο Έλληνας γκαρντ είναι ο χειριστής που έψαχναν στον Πειραιά και από αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη σε άμυνα και επίθεση στο νέο Ολυμπιακό.

Το πώς λειτουργεί η άμυνά του σε συνθήκες Ευρωλίγκας και απέναντι σε αντιπάλους που διαθέτουν ποιότητα και πάνω από όλα ενέργεια. Η Βιλερμπάν είναι μία ομάδα που βασίζεται σε αυτό το κομμάτι. Αυτή είναι η φιλοσοφία της και αυτό είναι ένα πραγματικό τεστ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος το Σάββατο έπαιξε ένα ματς φιλικού χαρακτήρα με την Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι που δεν κρατήθηκε καν σκορ. Οι Πειραιώτες οφείλουν λοιπόν από το πρώτο ματς να δικαιολογήσουν ότι διαθέτουν ένα σύνολο που βασίζεται στην εκκρηκτικότητα.

Το πώς θα ανταποκριθούν οι Μάρτιν και Έλις σε ένα τόσο δυνατό ματς. Πως θα αντιδράσουν με ψηλούς όπως o Φολ των 218 εκατοστών, ο Μπαρς του 2,11 και των υπολοίπων αθλητών του Τι Τζέι Πάρκερ και όχι με σέντερ όπως ο φιλότιμος Καββαδάς του Ηρακλή. Το μεγαλύτερο στοίχημα στον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν είναι το «5» και πως θα μπορέσουν δύο παιδιά που προέρχονται από το Eurocup, να ανέβουν επίπεδο με τους Πειραιώτες. Το εγχείρημα δύσκολο, οι απαιτήσεις πολλές και τα εμπόδια πάρα πολλά στην μετά Μιλουτίνοφ εποχή, που με το… καλημέρα είναι ικανή να φανερώσει τις όποιες παθογένειες.

Ο τρόπος που έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας και τα θέλω του προπονητή του ο Άαρον Χάρισον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είναι από τις μεταγραφές που ο Μπαρτζώκας στηρίζει πολλά. Είναι αθλητής παίρνει μπρος από την επίθεση. Χρειάζεται την μπάλα στα χέρια του και γενικότερα την στήριξη στο ροτέισον των Ερυθρόλευκων. Ο Μπαρτζώκας θέλει από αυτόν να είναι πιο… ενεργητικός, να αναλάβει ευθύνες και ως ένα σημείο να «ξεψαρώσει». Εννοείται είναι πολύ νωρίς για τον ίδιο αλλά και όλη τη ερυθρόλευκη ομάδα.

Να δει τον Ολυμπιακό όταν είναι αναγκασμένος να επιτεθεί μετά τα πρώτα τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης και όταν παίζει «5 εναντίον 5». Ζητάει διαρκώς στις προπονήσεις διαρκής κίνηση, δεν θέλει κανείς να είναι στάσιμος και γενικότερα η μπάλα να μην… κολλάει στα χέρια των αθλητών του και να παίρνουν σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Εννοείται πως τους δίνει ελευθερία στην επίθεση, αλλά ζητάει συγκέντρωση και ηρεμία σε ματς όπως αυτά που ακολουθούν. Είναι ένα κρας τεστ για την Ευρωλίγκα και την έναρξή της σε 15 ημέρες από το ματς με την Βιλερμπάν στην Βαλένθια. Και να τρέξουν χωρίς να βιάζονται. Αυτό κι αν είναι σημαντικό…

Την αμυντική προσήλωση των Ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει δύο φιλικά με τον Ηρακλή, που είναι μία ομάδα χαμηλότερης ταχύτητας. Οι άνθρωποι του Γηραιού μέσα από το «10» είχαν αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που βάζουν τα χέρια στην μπάλα οι παίκτες του Μπαρτζώκα. Για την πίεση στην άμυνα από τον Τζένκινς, για το πώς συμπαρασύρει ο Αμερικανός τους συμπαίκτες του. Επίσης καλός σε όλο αυτό το κομμάτι είναι και ο ΜακΚίσικ, την ώρα που σταθερή αξία παραμένει ο Κώστας Παπανικολάου. Στο δια ταύτα, ο Μπαρτζώκας ζητάει επιμονή στα μετόπισθεν και διαφύλαξη του παθητικού του. Είναι… κολλημένος με την άμυνα και επειδή είναι νωρίς, σε αυτήν έχει επικεντρωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ