Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη και αργότερα πολιτικός

Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ πόρνη και αργότερα πολιτικός

Όντας υπέρ της σύνθετης ονομασίας η ΝΔ, συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία! Καλό ε;

Στο χθεσινό συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας, έδωσαν το παρόν Βορειοελλαδίτες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συγκυβέρνησης. Της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.
Επειδή με τα ήξεις αφήξεις και τον ξύλινο λόγο των πολιτικών, πολλοί ενδεχομένως να μην έχετε ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σας, θα το εξηγήσω όσο πιο απλά και κατανοητά μπορώ:
Η επίσημη θέση της ΝΔ για την ονομασία των γειτόνων μας είναι «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», δηλαδή, άνω, δίπλα, πέρα, πλάι, ευθεία πάνω, Βόρεια, Σλαβομακεδονία, Βαρνταρσκομακεδονία. fake Μακεδονία κλπ.

Είναι πάνω κάτω εκείνα που προτείνει ο Νίμιτς, αυτά που επίσης αποδέχεται και παζαρεύει η κυβέρνηση, η οποία όμως δεν ευλόγησε το συλλαλητήριο. Αυτό διοργανώθηκε προκειμένου να πιεστεί στο μέτρο του δυνατού η κυβέρνηση και να μην αποδεχτεί τη σύνθετη ονομασία (που αποδέχεται και η ΝΔ), με το κεντρικό αίτημα να είναι «καμιά μνεία του όρου Μακεδονία και παραγώγων αυτού».

Δεν μπαίνουμε στη λογική αν έχουν δίκιο ή όχι, αν ορθώς το ζητούν ή οτιδήποτε άλλο, καλώς ή κακώς έγινε μια συγκέντρωση με αυτό το αίτημα. Να μην υπάρχει στην ονομασία η λέξη Μακεδονία, ούτε συλλαβή έστω, και mcdonalds που λέει ο λόγος να υπάρχουν δίπλα μας, να βάλουν λουκέτο

Στο πλευρό των συγκεντρωθέντων λοιπόν που είχαν μια απολύτως ξεκάθαρη άποψη, τάχθηκαν και βουλευτές του κόμματος που έχει εξίσου ξεκάθαρη θέση, μόνο που βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, κι εξ΄αιτίας αυτής της αντίθετης κατεύθυνσης, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο!

Το εμπεδώσατε ή να το πάω άλλη μια: Ας υποθέσουμε πως υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου στον ΠΑΟΚ που δε θέλει το Λουτσέσκου προπονητή σε τέτοιο βαθμό, που διοργανώνει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας την απομάκρυνση του. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται.

Το ίδιο ισχύει και για μένα, που έχω διαφορετική άποψη για το Ρουμάνο και μέσα από τα κείμενά μου προσπαθώ να πείσω για τη χρησιμότητα της  παρουσίας του. Δεν αρκούμαι σε αυτό όμως και παραβρίσκομαι στη συγκέντρωση, ώστε να συμπαρασταθώ σ΄εκείνους που ζητούν την απόλυση του προπονητή. Αυτό ακριβώς, χωρίς σταγόνα σάλτσας.

Οι ΑΝΕΛ από την άλλη, αν και φέρονται να διαφωνούν σε ένα τόσο ουσιώδες ζήτημα με τον κυβερνητικό εταίρο τους, συνεχίζουν να συγκυβερνούν με αυτούς που ξεπουλάνε -όπως λένε-το όνομα της Μακεδονίας, Όντας και οι ίδιοι κυβερνήτες, συμμετέχουν σε αντικυβερνητικά συλλαλητήρια, γιατί σε τελική ανάλυση αυτός ήταν ο χαρακτήρας της χθεσινής κινητοποίησης, οι κυβερνητικές  δυνάμεις είναι αυτές που διαπραγματεύονται, απορρίπτουν αποδέχονται, προτείνουν, καθορίζουν τις εξελίξεις γενικότερα.

Το 1983, εποχή που το γυμνό ήταν σχεδόν απαγορευμένο και το πιο τολμηρό εξώφυλλο περιοδικού αφορούσε στήθος καλυμμένο με ταινία, η Αμερικανική παραγωγή «το πρωί μαθήτρια το βράδυ πόρνη» έκανε θραύση, για τα τότε δεδομένα έμοιαζε με κανονική τσόντα. Εικάζω πως αποτέλεσε αποτέλεσε ιδανική έμπνευση για την πολιτική καριέρα του Πάνου Καμμένου, που μόλις είχε ενηλικιωθεί, λογικά θα του επετράπη η είσοδος στον κινηματογράφο…

Θα μπορούσα να ολοκληρώσω το κείμενο απαγγέλοντας Βασίλη Λεβέντη στα νιάτα του.
Το ζήτημα όμως δεν είναι το τι μπορώ να σου πω εγώ, ή εσύ σε μένα, αλλά ότι τους ίδιους και χειρότερους χαρακτηρισμούς που φαντάζεσαι, μας τους απευθύνουν κατάμουτρα οι ίδιοι οι βουλευτές, μας το εξηγούν χωρίς ίχνος ντροπής πως μας θεωρούν τόσο τούβλα, ηλίθιους, πρόβατα και του χεριού τους, που μας δουλεύουν εν γνώσει μας!

Κι εδώ που τα λέμε γιατί να μας λυπηθούν αυτοί, όταν δε ντρεπόμαστε εμείς για λογαριασμό μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ