Οι πρώτες σκηνές από τα προσεχώς

Οι πρώτες σκηνές από τα προσεχώς

Με αυτό τον σχηματισμό και τον Μασούρα να συγκλίνει για να γίνεται δεύτερος φορ, το σχήμα έχει περιθώρια να δώσει πολλά γκολ και πάντως περισσότερα από εκείνο με τους τρεις χαφ.

Οσα είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ μικρή σχέση θα έχουν με όσα θα δούμε από εδώ και πέρα. Στον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με πειραματική άμυνα. Ετσι δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε. Μπορεί από την μέση και μπροστά να κινήθηκε σε ρυθμούς που ξέραμε αλλά στην ουσία τον είδαμε κολοβό. Εννοώ ότι οι ακραίοι του μπακ δεν έπαιξαν όπως συνηθίζει ο Μαρτίνς να βάζει τους ακραίους του να παίζουν έχοντας καθοριστική συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το βράδυ με την συμμετοχή του Ραφίνια και του Χολέμπα οι ερυθρόλευκοι θα επανέλθουν στα γνωστά στάνταρ του παιχνιδιού τους.

Υπάρχει κι άλλη διαφοροποίηση. Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με δυο καθαρόαιμους εξτρέμ. Η επιλογή αυτή του Μαρτίνς είναι πιθανό να αφήσει και πάλι στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη. Με δυο κλασσικού εξτρέμ (Ραντζέλοβιτς, Μασούρα) ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε σχήμα 4-2-3-1. Ο Μαρτίνς δούλεψε πολύ σε αυτό μέχρι που έφυγε ο Ποντένσε και το άλλαξε παίζοντας με τρεις καθαρόαιμους χαφ και τον Καμαρά πιο προωθημένο από τους τρεις. Σε αυτό το σχήμα ο Βαλμπουενά έπαιζε κάτι σαν εξτρέμ πηγαίνοντας βέβαια και από τις δυο πτέρυγες του γηπέδου. Στο 4-2-3-1 ο Γάλλος σταρ τοποθετείται πίσω από τον Ελ Αραμπί να και πάλι θα τον δούμε να πηγαίνει στα άκρα.

Εχω την εντύπωση πως έτσι ο κόουτς των νταμπλούχων ενδιαφέρεται να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική ειδικά στα παιχνίδια εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που προσφέρει θέαμα. Με αυτό τον σχηματισμό και τον Μασούρα να συγκλίνει για να γίνεται δεύτερος φορ, το σχήμα έχει περιθώρια να δώσει πολλά γκολ και πάντως περισσότερα από εκείνο με τους τρεις χαφ. Η διαφοροποίηση είναι αισθητή και θ προέλθει επίσης από τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ραφίνια.

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος μπακ έχει διαφορές στο παιχνίδι του σε σχέση με τον Ομάρ. Είναι πολλές οι φορές που συγκλίνει ζητώντας μπάλα για να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με τον Ομάρ που έκανε σχεδόν όλες τις κινήσεις του παράλληλα στην πλάγια γραμμή, αυτός προτιμά να έρχεται προς τα μέσα αναζητώντας και οργανωτικά καθήκοντα. Αυτό θα φανεί από την πρώτη συμμετοχή του Βραζιλιάνου στην εντεκάδα του Ολυμπιακού. Κι όλα αυτά μιλώντας για μια ομάδα που αναμένεται σύντομα να βάλει στην εντεκάδα της τον Εμβιλά και αμέσως μετά τον εξτρέμ πρώτης γραμμής που θα αποκτηθεί. Οσα θα δούμε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν θα είναι παρά σκηνές από τα προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ