Ο Πογιάτος πρόλαβε να «μάθει» ελληνικά

Ο Πογιάτος πρόλαβε να «μάθει» ελληνικά

Ο Ισπανός προπονητής φάνηκε πως αντιλήφθηκε την κριτική που του ασκήθηκε μετά την ήττα στην Τρίπολη και προσάρμοσε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Στην Αθήνα δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες… Ελληνικά δεν έχει μάθει, εκτός από ορισμένες βασικές λέξεις. Και όμως, ο Ντάνι Πογιάτος φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Ή τουλάχιστον, έχει άτομα που του τα μεταφέρουν… Διότι ο Ισπανός προπονητής αφουγκράστηκε την κριτική για τα πρόσωπα με τα οποία συγκροτούσε το 4-3-3 του και αποφάσισε να προσαρμοστεί.

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα στην πρεμιέρα της Superleague, o Πογιάτος άφησε τα πειράματα με τη μετατροπή του Μακέντα και του Καρλίτος σε εξτρέμ και χρησιμοποίησε στο φιλικό με τον Λεβαδειακό στην αριστερή πλευρά της επίθεσης έναν παίκτη γραμμής, τον Αντόνιο Σαβιέρ.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι με τον Πογιάτος, αυτό ήταν το πλάνο του ευθύς εξαρχής. Στο «κουτί» ο Καρλίτος και κλασικοί εξτρέμ στις πτέρυγες. Αλλά, η ανανέωση του συμβολαίου του Μακέντα μπέρδεψε τον Ισπανό. Επειδή είναι δύσκολο να έχει στον πάγκο έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ, όπως είναι ο Ιταλός στράικερ.

Ωστόσο, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη, ο Πογιάτος δέχτηκε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε τον Παναθηναϊκό. Οπότε, στο κυριακάτικο φιλικό κατέφυγε σε ένα πιο δόκιμο σχήμα, που εν τέλει απέδειξε ότι το πρόβλημα δεν είναι το σύστημα ή οι παράταιρες θέσεις των παικτών. Γιατί ακόμα και με μία… ορθολογική ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε τον Λεβαδειακό στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν τίθεται θέμα διάθεσης εκ μέρους των παικτών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν πάρα πολύ, έτρεξαν και κινήθηκαν. Οι μέσοι ζήτησαν μπάλα, οι επιθετικοί ξεμαρκαρίστηκαν, οι αμυντικοί ανέβηκαν. Αλλά, το γενικότερο πλάνο που υπηρέτησαν δεν έδειξε να τους βοηθάει. Δεν το έχουν αφομοιώσει ή ίσως δεν τους ταιριάζει, αλλά αυτό πρέπει να το εντοπίσει ο Ντάνι Πογιάτος…

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν… μία από τα ίδια. Δεν παρουσίασε σημαντική πρόοδο, παρότι ο αντίπαλος του στο φιλικό είναι κατώτερος του Αστέρα και κατά συνέπεια το επίπεδο, ήταν χαμηλότερο. Το γκολ επιτεύχθηκε από το σημείο του πέναλτι με την εύστοχη εκτέλεση του Μακέντα και όχι από ευκαιρία που δημιουργήθηκε στη ροή του 90λεπτου. Αναμφίβολα, ένα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει…

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν ούτε μία τελική. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία σημειώθηκε στο 86’, όταν ο Χατζηγιοβάνης με ατομική ενέργεια απελευθέρωσε τον Καρλίτος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Γκέκα να επέμβει. Διότι μέχρι τότε, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού δεν είχε αγχωθεί.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός δεν βελτιώνεται όσο χρειάζεται, αλλά δεν έχει το περιθώριο να χάσει άλλους βαθμούς. Επιβάλλεται να νικήσει στη Λάρισα την επόμενη αγωνιστική, αλλιώς η πίεση πάνω από το «Γεώργιος Καλαφάτης» θα μεγαλώσει. Το ζητούμενο είναι πόσο χρόνο θα έχει ο Πογιάτος στη διάθεση του. Δεν έχει τόσο πολύ και μοιάζει να το έχει κατανοήσει. Πως θα αντιδράσει; Θα το δούμε στη Λάρισα σε οχτώ μέρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ