Ρωσική Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως part ΙV

Ρωσική Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως part ΙV

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη πρώτη μπιστολιά που έπεσε στη Λάρισα. Για την Αρκούδα που αποδεικνύεται πιο γρήγορη στο «όποιος προλάβει πρώτος» και τον Τίγρη που δεν μπορεί να φωνάξει.

ΝΑ γυρίσουμε δύο χρόνια πίσω. Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016. Η ΑΕΚ κερδίζει τον Ολυμπιακό 1-0 στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν παραλείπει να αναφερθεί, στο μείζον θέμα της «εξυγίανσης»: «Το ποδόσφαιρο θα αλλάξει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, θα το φτιάξουμε». Επικαλούμενος τη σχετική βούληση του Αλέξη Τσίπρα και του Χαράλαμπου Σταύρου Κοντονή. Ότι δεν είμαστε μόνοι μας δηλαδή. Είναι μαζί μας και η Κυβέρνηση.

ΑΠΟ τότε, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο αγώνας πράγματι ευοδώθηκε. Ο Δ. Μελισσανίδης μπορεί να χρειάστηκε να ταξιδέψει τετρακόσια χιλιόμετρα για να παραβρεθεί στη πίτα της ΕΠΣ Γρεβενών, αλλά οι γκρανκάσες επιτέλους ξεκουμπιστήκανε από το ποδόσφαιρο. Πριν ακόμα όμως κερδίσουν τον πόλεμο αυτοί που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο, είχαν σκοτωθεί μεταξύ τους. Η Ρώσικη Αρκούδα πρώτα έφαγε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Κύζα και στη συνέχεια την ΑΕΚ στον τελικό με τον Καλφόγλου. Αυτόν που ο Μελισσανίδης αποκάλεσε «παλιοαλήτη» και «στημένο». Και δεν ήταν ανάγκη να πας στον Πητ Παπαδάκο, να διαβάσει στη μαγική σφαίρα ποιος τον έστησε. Το αφήγημα για τους δύο Πόντιους που θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο είχε τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

ΤΟ έργο μόλις είχε ξεκινήσει. Με τη συνέχεια να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Αρχίζει η τρέχουσα σεζόν, η ΕΠΟ έχει περιέλθει στα χέρια αυτών που «αγαπάνε το ποδόσφαιρο» με ποσοστά συνιδιοκτησίας από 50% και το αφήγημα σχετικά με τη Διαιτησία, έχει ως εξής: «Λάθη γίνονται. Και θα γίνονται. Αλλά χωρίς σκοπιμότητα. Χωρίς πρόθεση. Όλοι έχουν αδικηθεί, όλοι έχουν ευνοηθεί. Ούτε μία διαιτησία όμως δεν ήταν στημένη». Έτσι μας συμφέρει, έτσι λέμε. Λέμε τη μισή αλήθεια. Ότι ο διαιτητής (πράγματι) δεν παίζει 100-0 υπέρ της ΑΕΚ ή υπέρ του ΠΑΟΚ, επειδή ακριβώς ξέρει ότι είναι υπηρέτης δύο αφεντάδων. Ξέρει ότι δεν τον παίρνει. Θα είναι λοιπόν προσεκτικός και θα την κάνει εκεί που θα του δοθεί ευκαιρία. Στο πέναλτι που έδωσε ο Βάτσιος στο Λαμία-ΑΕΚ. Στο πέναλτι που έδωσε ο Παπαπέτρου στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος. Το παραμύθι αυτό κράτησε μέχρι τη 17η αγωνιστική.

Τη 18η στη Λάρισα εμφανίστηκε ο πρώτος δράκος. Το όνομα αυτού Μανώλης Σκουλάς. Της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπου δραστηριοποιείται ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ήταν η απάντηση της Ρωσικής Αρκούδας στο πέναλτι που δεν έδωσε ο Στυλιάρας στον ΠΑΣ Γιάννινα για να κάνει το 0-1 κόντρα στην ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Κι όχι πλέον στη μία και μεμονωμένη φάση, για να τηρούνται τα προσχήματα, αλλά στο 100-0. Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική μπιστολιά.

ΟΙ αθλητικογράφοι αρέσκονται να λένε ότι ένας ματιασμένος διαιτητής φαίνεται από το πρώτο σφύριγμα. Ξεκινάει λοιπόν το ματς στο AEL FC Arena.

– Στα είκοσι πρώτα λεπτά, ο Σκουλάς δίνει τρία επιθετικά φάουλ εις βάρος του Αραούχο μέσα στη περιοχή της Λάρισας. Όχι ένα. Τρία. Η μπάλα είναι στον αέρα διεκδικήσιμη και πριν σκάσει κάτω, η φάση τελειώνει με επιθετικό φάουλ. Είναι δεν είναι τρεις φορές σε είκοσι λεπτά είναι πολλές. Και προφανώς, όχι επειδή ο Σκουλάς συμπαθεί τον Κούγια.

– Στο 14′, ένας της Λάρισας πάει γ@μιώντας τον Αραούχο. Τον σπρώχνει από πίσω και του κάνει παρατεταμένο φάουλ. Νευριάζει ο Αργεντινός, του ρίχνει μία ψιλή με τον αγκώνα, κίτρινη και σωστά ο Σκουλάς. Η κίτρινη όμως στον ποδοσφαιριστή της Λάρισας, γαργάρα.

– Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και τη Λάρισα να αμύνεται, οι δύο πρώτες κίτρινες κάρτες βγαίνουν σε Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο.

– Στο 64΄ σε φάση που μυρίζει γκολ, ο βοηθός κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Λιβάγια.

– Στο 73′ αμυντικός της Λάρισας πατάει το πόδι του Λιβάγια μέσα στην περιοχή. «Παίζεται» ο Σκουλάς, κίτρινη ο Κροάτης για διαμαρτυρία και αλλαγή σε τρία λεπτά για να μην πάρει δεύτερη και αποβληθεί.

ΤΙ παραπάνω δηλαδή να έκανε ο Σκουλάς; Μιλάμε για ακρίβεια χειρούργου. Και σε τέτοιες φάσεις που να βγαίνει λάδι από τον παρατηρητή. Παρά το γεγονός όμως ότι η μπιστολιά ακούστηκε μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, από την ΑΕΚ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τίποτα. Μόνο τα οπαδικά ΜΜΕ, σήκωσαν το θέμα με τον Σκουλά. Να βγούνε όμως σαν ΑΕΚ και να πούνε τι; Ότι, μας έφαγε αυτός που μαζί αγαπάμε το ποδόσφαιρο και μαζί το φτιάξαμε; Ότι την πατάμε για δεύτερη φορά, μετά τον τελικό του Βόλου; Ότι, στο «όποιος προλάβει πρώτος» ο Ιβάν είναι πιο γρήγορος; Και στην τελική, πώς γίνεται να έχουνε φύγει οι γκρανκάσες κι ο διαιτητής να παίζει Λάρισα-ΑΕΚ εκατό-μηδέν Κούγιας. Πως γίνεται, ενώ οι διαιτητές που μας τρώγανε να σφυρίζουν στα τρένα, να εμφανίζονται καινούργιοι πεζοναύτες σαν τον Σκουλά; Πράγματι, είναι σόνικο. Να σε τρώνε και να μην μπορείς να μιλήσεις.

ΤΟ ματς όμως δεν έχει τελειώσει. Τη Κυριακή στο Αγρίνιο έχει Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ. Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα έρχονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ