Ολυμπιακός : Το σεντόνι να απλώνει…

Ολυμπιακός : Το σεντόνι να απλώνει…

Η γκολάρα του Ελ Αραμπί έκανε τα πάντα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό. Που όμως πρέπει να προσέξει πολύ στην Κύπρο…

Δεν έκανε καλό ματς ο Ολυμπιακός. Δεν περιμέναμε να κάνει και καλό ματς εδώ που τα λέμε. Εκτός ρυθμού ο Ολυμπιακός, κάτι αναμενόμενο. Βλέπετε ο Ολυμπιακός φέτος δεν μπόρεσε να κάνει ουσιαστικά προετοιμασία ελέω ΕΠΟ. Στην ΕΠΟ είχαν αποφασίσει να κάνουν ότι μπορούν για να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό τόσο για τον τελικό του Κυπέλλου όσο και για τη νέα σεζόν.

Έμειναν με τα… πλάνα στην ΕΠΟ αλλά και αυτοί που έβαλαν μπροστινή την ΕΠΟ με αποτέλεσμα και το Κύπελλο να το πάρει ο Ολυμπιακός και τώρα, παρότι χωρίς προετοιμασία, να είναι ένα βήμα πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2-0 στο Καραϊσκάκη με την Ομόνοια είναι αποτέλεσμα που κατά την ταπεινή μου γνώμη μόνο ο… Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει. Μόνο αν ο Ολυμπιακός έχει διάθεση για… αυτοκτονίες.

Παρότι είναι πολύ πίσω ακόμη η ομάδα για τα στάνταρ που θέλει ο Μαρτίνς και για το νέο Ολυμπιακό, αυτή η Ομόνοια δεν βλέπω πως μπορεί να τον βάλει στον τοίχο στη Λευκωσία. Προσοχή, δεν υποτιμώ τον αντίπαλο, σε τέτοιο επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε να βρει τις λύσεις επιθετικά με την Ομόνοια. Δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή αλλά αυτό, λίγο-πολύ το περιμέναμε.

Από την άλλη μια όμως πέρασε ένα ημίχρονο με μια-δύο καλές στιγμές, καθόλου ρυθμό και σοβαρά θέματα στο παιχνίδι από τα άκρα που ακόμη δεν μπορούν να προσφέρουν Χολέμπας (κυρίως) και Ραφίνια.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς άλλαξε και πάλι το ματς. Οι δύο αλλαγές του στο 59΄, το καθαρό 4-4-2 έφερε πιο ουσιαστική πίεση στην Ομόνοια. Ο Ραντζέλο που είναι πρωταγωνιστής στα προκριματικά, ανάγκασε τον Λέκιας σε καθαρό πέναλτι (όσοι βλέπουν κάτι διαφορετικό έχουν δύο επιλογές, μια να πάνε σε οφθαλμίατρο, δύο να ζητήσουν αύξηση…) και το 1-0 με τον Βαλμπουενά ήρθε, με βάση την εικόνα του αγώνα να «δέσει».

Αυτό όμως που αλλάζει για τα καλά την πορεία της υπόθεσης – πρόκριση ήταν η γκολάρα του Ελ Αραμπί που… κούνησε το σεντόνι στο 92΄με την «πιστολιά» που έριξε στην εστία του Φαμπιάνο.

Ένα απίθανο γκολ της κλάσης του «πιστολέρο» του Θρύλου. Μια γκολάρα 32 εκατομμυρίων ευρώ, όσα είναι τα εγγυημένα χρήματα που θα έχει ο Ολυμπιακός μπαίνοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά το 2-0 γίνονται πολύ πιο εύκολα. Και με το 1-0 ο Ολυμπιακός θα ήταν το καθαρό φαβορί, όμως η διαφορά είναι πολύ σημαντική τώρα, στο 2-0.
Το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει να απλώνει λοιπόν στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται για την 20η του συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Την 20η φορά στην ιστορία του που θα παίξει στα αστέρια. Μέχρι όμως να γίνει αυτό ο Ολυμπιακός οφείλει να μείνει απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του ώστε στην Κύπρο να μην δώσει δικαιώματα στην Ομόνοια και να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Η Ομόνοια δεν θα έχει τίποτα να χάσει.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι πολύ καλύτερος, το απέδειξε ακόμη και σε ένα βράδυ «σβηστό», με «χαμηλή πτήση».

Σε μια εβδομάδα από τώρα έχοντας ένα ακόμη επίσημο ματς στα πόδια του (σ.σ. Παναιτωλικός το Σάββατο στο Καραϊσκάκη) αλλά και την ψυχολογία μετά το 2-0 εκεί που πρέπει θα χρειαστεί πραγματικά να έχει ο ίδιος ο Ολυμπιακός διάθεση για… περιπέτειες.

Που δεν το νομίζω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ