ΠΑΟΚ : Με Ατρόμητο και Βόλο έδειξε ότι έχει αδύναμο ρόστερ

ΠΑΟΚ : Με Ατρόμητο και Βόλο έδειξε ότι έχει αδύναμο ρόστερ

Οι ισοπαλίες με Ατρόμητο και Βόλο ίσως αποδειχθούν καταστροφικές στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως, έδειξε και μια πικρή αλήθεια πως το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι αδύναμο για να σηκώσει ταυτόχρονα δύο μεγάλα… καρπούζια, Ευρώπη και πρωτάθλημα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ο Κλοπ μαζί με τον Γκουαρντιόλα να ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ το ίδιο πλάνο θα είχαν για τις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο και τον Βόλο. Θα προχωρούσαν σ’ ένα rotation (ίσως πιο μικρό), γιατί όλα τα… χρήματα είναι το παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε και πάλι, έστω και χλιαρή, μια συζήτηση γύρω από τις ικανότητες του Αμπέλ Φερέιρα. Το άσχημο είναι πως αυτοί που άρχισαν τις κραυγές είναι οι ίδιοι που πριν δύο – τρεις εβδομάδες εκθείαζαν τον Πορτογάλο τεχνικό όταν έπαιρνε την πρόκριση απέναντι στις Μπεσίκτας και Μπενφίκα.

Όταν η ομάδα του ΠΑΟΚ, έχει μπροστά της την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της είναι λογικό να πέσει το βάρος στο ματς που έρχεται. Πώς να το κάνουμε είναι ένα παιχνίδι που διακυβεύονται πολλά. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια ευρώ που θα γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ και θα διώξουν μια και καλή τον μπαμπούλα που λέγεται FFP πάνω από την Τούμπα, είναι το πρεστίζ της ομάδας, η ηδονή που θα νιώσει ο ΠΑΟΚτσής να βλέπει, έστω και από τον καναπέ του σπιτιού, το σεντόνι με τα αστερία στο χορτάρι της Τούμπας να κουνιέται μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη. Αυτό είναι το μεγάλο όνειρο και αυτό θέλουν να ζήσει στον ξύπνιο τους.

Στο ματς με τον Βόλο ο Δικέφαλος είναι γεγονός πως προβλημάτισε έντονα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως το φετινό ρόστερ είναι αδύναμο για να κρατήσει δύο βαριά καρπούζια. Οι Ασπρόμαυροι εκτός από 14-15 ποδοσφαιριστές δεν έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να στηριχθεί πάνω τους σε μια ανάλογη στιγμή. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Ο αντικαταστάτης του Σβαμπ ήταν ο Εσίτι, με τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή ν’ αδυνατεί να δημιουργήσει. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο λείπει το βάθος από το ρόστερ. Αν στην Τούμπα ποντάρουν σε σεζόν διακρίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τότε οφείλουν να προχωρήσουν και σε μερικές ακόμη μεταγραφές.

Mέσα από το «10» είχατε ενημερωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει στα πλάνα του να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ίσως και δύο χαφ υψηλού επίπεδου σε περίπτωση πρόκρισης. Όπως επίσης και στο ενδεχόμενο άφιξης ενός ακόμη επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά των Τσόλακ και Σφιντέρσκι. Γιατί αλλιώς η χρονιά δεν πρόκειται να βγει.

Επίσης, καλό είναι μια ομάδα να εμπιστεύεται νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Να τους δίνει ευκαιρίες για να δείξουν και αυτοί το ταλέντο που διαθέτουν, όμως επιβάλλεται ένα σωματείο να έχει τις εναλλακτικές του γιατί είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοσης τους από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα πρέπει να βιώσουν τον ανταγωνισμό για να μπορέσουν μέρα με τη μέρα να γίνουν καλύτεροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ