ΑΕΚ : Οι… νέοι που έλειπαν και ο νέος που απλά μας συστήθηκε

ΑΕΚ : Οι… νέοι που έλειπαν και ο νέος που απλά μας συστήθηκε

Το ντεμπούτο με γκολ των Γκαρσία, Ενομπακάρε, ο πολύτιμος Σάκφοχ και ο Μαχαίρας που μας… συστήθηκε.

Το ματς της ΑΕΚ με την Λαμία ήταν από εκείνα που είτε θα έβγαζαν προβληματισμούς, γκρίνια, ενδεχομένως και απώλειες ή θα αναδείκνυαν πρωταγωνιστές. Για την Ένωση συνέβη το δεύτερο. Η ΑΕΚ πήρε μια άνετη νίκη, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έβαλε παίκτες στην αγωνιστική εξίσωση, ενώ υπήρξε και ένας ποδοσφαιριστής που αλλάζει την κουβέντα για τα εξτρέμ της ομάδας.

Θα ξεκινήσω από τους… νέους. Τα μεταγραφικά αποκτήματα του Δικεφάλου που είδαμε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Ο Λιβάι Γκαρσία, που άνοιξε και τον δρόμο για τη νίκη, έδειξε η αλήθεια είναι λίγο νευρικός. Σαν να θέλει με το «καλημέρα» να… δικαιολογήσει τον ντόρο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και το χθεσινό γκολ θα τον βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι παίκτης ποιότητας, ένας εξτρέμ κανονικός, που έλειπε από την ΑΕΚ χρόνια. Και είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ομάδα, βγάζοντας όλο και περισσότερα στοιχεία του στο γήπεδο.

Θετικά ήταν αναμφίβολα τα μηνύματα που ήρθαν και για τον Μπράιτ Ενομπακάρε. Ο 22χρονος Νιγηριανός άσος έδειξε πως είναι ένας παίκτης-«πολυεργαλείο», που μπορεί να «τρέξει» την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Θέλει ακόμα τον χρόνο του ωστόσο είναι σημαντικό πως στην πρώτη του συμμετοχή, αν και ολιγόλεπτη, σκόραρε.

Ξεχωριστής αναφοράς νομίζω πως χρήσει και ο Εβγέν Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος έδειξε με 2-3 του ενέργειες πόσο πολύ τον είχε ανάγκη η ΑΕΚ. Οι κινήσεις που κάνει στον χώρο, είτε η Ένωση βρίσκεται σε θέση επίθεσης είτε σε θέση άμυνας, δεν τις βλέπουμε από άλλον Κιτρινόμαυρο. Είναι ένας παίκτης ομάδας, που δίνει βοήθειες παντού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει τον Κρίστισιτς ως «κόφτη», προκειμένου να έχει ο Σάκχοφ τη σχετική ελευθερία στο γήπεδο.

Η λογική λέει πως σε ένα παιχνίδι που τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα σκοράρουν, τραβούν πάνω τους και όλα τα βλέμματα. Χθες δεν συνέβη αυτό. Διότι υπήρχε στο γήπεδο και ένας νέος, που τράβηξε την μεγαλύτερη προσοχή. Ο Θεοδόσης Μαχαίρας είναι ένας παίκτης με σπάνιο ταλέντο, ένας μεσοεπιθετικός που διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος, ποιότητα, έκρηξη, αντίληψη.

Δικαιωματικά αναδείχθηκε MVP και δικαιωματικά ξεκίνησε εκείνος στη θέση του αριστερού εξτρέμ, αντί των Αλμπάνη, Ενομπακάρε. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα όμως πιστεύω πως στα μάτια του Καρέρα, βρίσκεται ένα «κλικ» πιο μπροστά από τους δυο σε ότι έχει να κάνει με τις εναλλακτικές του για τα άκρα. Γερός να είναι ο μικρός και να συνεχίσει τη δουλειά και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Χθες απλά μας συστήθηκε.

Τώρα ξεκινάει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για την ΑΕΚ. Μια εβδομάδα που όπως σημείωσε χθες και ο Ιταλός τεχνικός, περιλαμβάνει έναν τελικό. Χωρίς εισαγωγικά. Τέτοιο είναι το ματς με την Βόλφσμπουργκ. Η ΑΕΚ πρέπει να το παλέψει και πιστεύω πως μπορεί να το πάρει. Και ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, να τα δώσει όλα και να ξέρουν παίκτες και προπονητής πως κατέθεσαν την ψυχή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ