Ολυμπιακός : Τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα…

Ολυμπιακός : Τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα…

Ο Σεπτέμβριος έκλεισε ιδανικά για τον ανέτοιμο Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρτίνς «καθάρισε» με επαγγελματικό τρόπο βασικούς στόχους. Και ακόμη είμαστε στην αρχή.

Ήταν τεράστια η διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια. Και αν δεν είχαν συμβεί όσα συνέβησαν γύρω από την προετοιμασία του Ολυμπιακού με τα… παλιά και τα νέα ρόστερ ελέω Κυπέλλου και… εξυγιαντικής ΕΠΟ, είναι σίγουρο πως αυτό θα καταγραφόταν και στο… καντράν των δύο αγώνων.

Δεν έχει βεβαίως καμία σημασία αν το 2-0 στο Καραϊσκάκη αρκούσε για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αν στην Ομόνοια ο Φαμπιάνο σήκωσε «τοίχος» στο δεύτερο ημίχρονο στην ισοπεδωτική υπεροχή του Ολυμπιακού και έτσι έμεινε το μηδέν σε ένα ματς με 29 τελικές για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Σημασία είχε η πρόκριση. Και αυτή ήρθε εύκολα, πολύ εύκολα για έναν Ολυμπιακό που δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. «Σβηστά» πήγε και στα δύο ματς, με σωστή διαχείριση στο ΓΣΠ. Δεν ήταν βεβαίως τόσο εύκολα όσο το έκανε να δείχνει.

Η ποιότητα της ομάδας και τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς που πήρε και πάλι άριστα τα έκαναν όλα να φαίνονται εύκολα. Σε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα για τη νέα σεζόν, χωρίς ουσιαστικά προετοιμασία, χωρίς φιλικά, χωρίς να μπορεί να δουλέψει με όλο το ρόστερ που είχε στα χέρια του, ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό που με επαγγελματικό τρόπο «καθάρισε» δύο βασικότατους στόχους μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πήρε το Κύπελλο της περσινής σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ και έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για 20η φορά στην χρυσή ιστορία των Πειραιωτών. Στο ίδιο διάστημα κατέγραψε και το απαραίτητο 2Χ2 στο πρωτάθλημα με Αστέρα και Παναιτωλικό.

Ένας πρώτος μήνα με βαθμό άριστα για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς που βεβαίως αγωνιστικά έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως παρά τα όσα αναφέραμε παραπάνω έχει την στόφα και την κλάση της ομάδας να υλοποιεί σπουδαίους στόχους χωρίς να φορτσάρει. Και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα.

Τα δύσκολα βεβαίως είναι μπροστά. Την Πέμπτη θα μάθει τους τρεις αντιπάλους του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ας ελπίσουμε πως για μια φορά θα του κλείσει το μάτι η τύχη. Γιατί οι δύο τελευταίες κληρώσεις στην διοργάνωση είχαν Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ και Μπάγερν, Τότεναμ…

Το Τσάμπιονς Λιγκ θα περιμένει έως τα τέλη Οκτώβρη που ξεκινούν οι αγώνες, ο ΠΑΣ στα Γιάννενα είναι ένα δύσκολο τεστ για τον Ολυμπιακό που μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος της νέας σεζόν πρέπει να συνεχίσει νικηφόρα. Ο Ολυμπιακός που παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος, με τις μεταγραφές να έρχονται και το ρόστερ να διαμορφώνεται. Και την διακοπή να αποτελεί μια ευκαιρία για τον Μαρτίνς για μια μίνι προετοιμασία. Είμαστε άλλωστε ακόμη στην αρχή.

Υ.Γ. Πολλά θα ακούσετε σε αυτές τις πέντε μέρες που απομένουν. Θα γίνει χαμούλης, είναι σίγουρο. Όσον αφορά όμως το «φύγε» κρατάτε μικρό καλάθι (ευτυχώς). Και μην ξεχνάτε. Ο Ολυμπιακός δεν πουλάει για να πουλήσει. Ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ