Μόνο εσύ, ΑΕΚ!

Μόνο εσύ, ΑΕΚ!

Μια βραδιά κιτρινόμαυρου μεγαλείου. Μια βραδιά από εκείνες που μόνο η Ένωση ξέρει να χαρίζει. Η ομαδάρα του Καρέρα επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την ψυχή και την παλικαριά της.

Η ΑΕΚ βρίσκεται από χθες στους ομίλους του Europa League. Με τον… δικό της τρόπο. Αυτόν που μόνο εκείνη ξέρει. Ψυχοβγαλτικά, αλλά με καρδιά και πίστη. Μια ομάδα που βρίσκει ελπίδα εκεί που όλα δείχνουν να έχουν χαθεί. Διότι έτσι ήταν η εικόνα του ματς μέχρι και το 65’. Μέχρι και τον «κεραυνό» του Σιμόες. Ένα γκολ ψυχής, από τον συγκλονιστικό υπαρχηγό της ομάδας. Μια χαφάρα ολκής που χθες έδωσε «απαντήσεις» και ανάγκασε και εκείνους που προσπάθησαν επανειλημμένα να τον παρουσιάσουν… λίγο, να καταπιούν τη γλώσσα τους.

Ο Σιμόες έβαλε ένα γκολ καρδιάς. Μια γκολάρα που σήμανε και την αντεπίθεση. Αυτό ήταν το σημείο που ξύπνησε την ΑΕΚ. Έδωσε πνοή στην ομάδα και νεύρο. Ο Καρίμ στο φινάλε ήρθε να υπογράψει το έπος. Τέτοιο ήταν το χθεσινό! Μια βραδιά κιτρινόμαυρου μεγαλείου. Μια βραδιά που μόνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να χαρίσει!

Η πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ είναι τεράστια. Ιστορική. Η ΑΕΚ επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφήνοντας εκτός μια ομάδας πρώτης γραμμής της Μπουντεσλίγκα, με δεκαπλάσιο μπάτζετ από εκείνη. Όποιος είχε αφουγκραστεί το κλίμα στις τάξεις της Ένωσης πριν το ματς μπορούσε να αφουγκραστεί πως το χθεσινό δεν ήταν κάτι απρόσμενο.

Στην ΑΕΚ ήξεραν τις δυσκολίες του αγώνα, γνώριζαν πως το φαβορί ήταν ο αντίπαλος, όμως αυτό τους έδινε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Το πίστευαν όλοι. Από τον Μάσιμο Καρέρα που χθες έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος, μέχρι τον… θυρωρό στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ έκανε ένα ακόμα θαύμα. Από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Με ομοψυχία, ψυχή και πλάνο. Δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότερο στιγμιότυπο για το κλίμα εντός ομάδας από τη στιγμή των πανηγυρισμών, όταν οι παίκτες σηκώνουν στα χέρια τον Μάνταλο και εκείνος βουρκώνει! Ο αρχηγός που έχασε το πέναλτι και θα μπορούσε να αποδειχθεί ο μοιραίος της βραδιάς, το χάρηκε περισσότερο από όλους. Και οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν σε εκείνον την πρόκριση, κάνοντάς τον να σβήσει μονομιάς τη στιγμή του 20ου λεπτού.

Με εξαίρεση τον Ινσούα, που δεν πατούσε καθόλου καλά στο ματς και έκανε πολλά λάθη, δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν συγκλονιστικός, κάνοντας νομίζω το καλύτερό του ματς με τα κιτρινόμαυρα. Από κοντά και ο σούπερ Σβάρνας που «κατάπιε» τον Βεγκχόρστ των 197 εκατοστών.
Η τριάδα του κέντρου ήταν ονειρική. Πρώτος ο υπαρχηγός Σιμόες και από κοντά ο Κρίστισιτς με την οξυδέρκειά του και ο ακούραστος εργάτης Σάκχοφ. Ο Ολιβέιρα τα έδωσε όλα, παρότι δεν του πήγε το ματς. Εκείνος που χρήζει ξεχωριστής αναφοράς όμως είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Αυτή η παικτάρα που μάλλον κάτι… ήξερε και διάλεξε την ΑΕΚ αντί του Ολυμπιακού και μας κάνει ήδη να χαμογελάμε.

Ένα εξτρέμ «δυναμίτης», που έκανε χθες άνω-κάτω την γερμανική άμυνα σε κάθε επαφή του με την μπάλα. Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό πάντως ήταν το πόσο συνεπής ήταν στο τακτικό κομμάτι, δίνοντας τρομερές βοήθειες στον Βασιλαντωνόπουλο όποτε χρειάστηκε.

Μια ομάδα του προπονητή. Ο Στρατηγός Μάσιμο προετοίμασε τους… στρατιώτες του για μάχη και αυτή κερδήθηκε! Παλικαρίσια και δίκαια. Την είχε ανάγκη η ΑΕΚ αυτή τη βραδιά. Η ομάδα, ο κόσμος, όλοι. Πλέον η χρονιά δείχνει διαφορετική. Γεμάτη κίνητρα αλλά συνάμα και απαιτήσεις. Η Ένωση δείχνει έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτές. Και θα είναι ακόμα πιο έτοιμη αν αποκτήσει και έναν επιπλέον στόπερ. Για να δημιουργήσει την πιο «γεμάτη» και παράλληλα πιο… ροκ ομάδα των τελευταίων ετών. Vamos AEK!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ