Όταν ξέρεις ότι τα… μοιρογνωμόνια δεν θα σε δικαιώνουν ποτέ

Όταν ξέρεις ότι τα… μοιρογνωμόνια δεν θα σε δικαιώνουν ποτέ

Τα προβλήματα που μπορεί να λύσει ο Μαρτίνς είναι εκείνα που περνούν από το χέρι του. Τα άλλα θα επανέρχονται δια της τεθλασμένης…

Μεγάλες ομάδες είναι κείνες που ξεπερνούν τις αναποδιές και συνεχίζουν. Από αναποδιές, ο Ολυμπιακός άλλο τίποτα. Άλλες τις δημιουργεί ό ίδιος με τις ευκαιρίες που χάνει, την απόδοση που (δεν) πιάνει.

Άλλες τις δημιουργούν παράγοντες που δεν μπορεί να επηρεάσει. Όπως το ποιος βάζει τις γραμμές, πως τις βάζει και πως τις ερμηνεύει. Εχω την εντύπωση από αυτές δεν πρόκειται να ξεφύγει. Τουλάχιστον για εκείνο το διάστημα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διαφεντεύουν όσοι το κάνουν εδώ και χρόνια τώρα.

Είναι σαφές πως τα μοιρογνωμόνια δεν πρόκειται ποτέ να δικαιώσουν τους ερυθρολεύκους σε κρίσιμες και καθοριστικές για την έκβαση των αγώνων φάσεις. Και μάλλον δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αν ο Ελ Αραμπί καλυπτόταν κατά ένα μέτρο από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΣ δεν θα δινόταν επιθετικό φάουλ στη κεφαλιά του Χασάν. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν και είναι χρήσιμο με αυτή την βεβαιότητα να πορεύονται οι παίκτες και ο Μαρτίνς.

Μετά από πέντε λεπτά… ψείρισμα της μαϊμούς ο Ολυμπιακός δεν έφυγε νικητής από την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Και λοιπόν; Αξίζει αυτή η κατάσταση να αποπροσανατολίσει την ομάδα; Οσα έγιναν πέρσι και πρόπερσι αποτελούν οδηγούς για όσα θα γίνουν και φέτος. Τούτων δοθέντων η συζήτηση θα επανέρχεται στο τι μπορεί να κάνει κάθε φορά η ομάδα του Μαρτίνς ώστε να μην κρίνεται η προσπάθεια της από μια απόφαση.

Κι είναι αλήθεια πως οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κάνουν περισσότερα στους Ζωσιμάδες. Δεν αναφέρομαι στην παραπάνω ντρίπλα που έκανε ο Ελ Αραμπί και έδωσε τη δυνατότητα στον Χουτεσιώτη να τον αντιμετωπίσει. Δεν αναφέρομαι καν στον Χασάν που σημάδεψε στον ουρανό. Ευκαιρίες χάνονται και θα χάνονται πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει επιθετικός όσο χαρισματικός κι αν είναι που δεν χάνει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να συζητηθεί είναι γιατί δεν δημιουργήθηκαν περισσότερες και γιατί ο ΠΑΣ δημιούργησε με τη σειρά του κάμποσες ευκαιρίες και πέτυχε γκολ αλλάζοντας τέσσερεις πάσες μέσα στην περιοχή του Τζολάκη. Αυτά είναι ζητήματα που μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς και οι παίκτες του άσχετα με την μεταχείριση που εννοούν να τους επιφυλάσσουν οι διαιτητές και οι VARίστες. Οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και αφυπνίστηκαν στη συνέχεια.

Απέναντι τους είχαν μια καλά οργανωμένη ομάδα γεγονός που δεν παρέλειψε ο κόουτς να επισημάνει στις δηλώσεις τους και μπράβο του. Όταν κρίνουμε την απόδοση του Ολυμπιακού είναι άδικο να το κάνουμε ερήμην της ομάδας που αντιμετώπισε. Κι αυτό είναι άδικο και για τους παίκτες του Μαρτίνς και για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο κόουτς έχει να προβληματιστεί από την αντίδραση της ομάδας του όταν οι αντίπαλοι την πιέζουν ψηλά όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Υπήρξαν πεντάλεπτα στο παιχνίδι που ερυθρόλευκοι δεν κατάφερναν να βγάλουν την μπάλα οργανωμένα από την περιοχή τους και να επιτεθούν. Οι επιστροφές στον τερματοφύλακα είναι κάτι που το αντιμετωπίζει συχνά. Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα διότι αυτά περνούν από το χέρι του. Τα άλλα που σχετίζονται με τις γραμμές, κυρίως τις… τεθλασμένες θα επανέρχονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ