Σούπα στο Τηγάνι (κι ο χαβάς του Βράνιες)

Σούπα στο Τηγάνι (κι ο χαβάς του Βράνιες)

Το λευκό της Μποφίλιου, ο Γαλανόπουλος αλά μπιπ-μπιπ και η κακομαθημενιά του Βράνιες.

Πάρα πολύ κουρασμένη η χθεσινή ΑΕΚ. Λες και ξέχασε τα πνευμόνια της στο Αγρίνιο κι έκτοτε πάει από λευκές σε λευκές ισοπαλίες κι ως γνωστόν, με λευκό μόνο η Μποφίλιου είδε χαΐρι.

Σιγά-σιγά η Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνει ένα εικόνισμα και μακάρι ο χθεσινός Γαλανόπουλος να συνεχίσει έτσι -που θα συνεχίσει. Ιδανικά χωρίς να του πετούν μπουκάλια μόλις έχει τραυματιστεί, αλλά τι να κάνεις. Το παιδί έτρεχε σαν εκείνο το βλαμμένο πουλί που έκανε μπιπ-μπιπ και το κυνηγούσε το κογιότ κι έκανε παιχνίδι, δεν αστειευόταν. Πάντως, χθες παιχνίδι έκανε και ο Τσιγκρίνσκι, αλλά πιο… λογοτεχνικά: Μπαρμπα-Τζωρτζ, μια φορά ήταν ένα μόνος του. Και πήγαινε και πήγαινε και στο 33 τσουπ! έκανε και τις καρδούλες μας να σκιρτήσουν -με το αριστερό, μεν αλλά ήταν πιθανότατα η πρώτη σοβαρή/απειλητική φάση που σταύρωσε η ΑΕΚ. Πράγμα λογικό, γιατί τα 33 είναι τα χρόνια του χριστού κι αν όχι ο Τσιγκρίνσκι, τότε ποιος;

Κατά τα λοιπά, αποδιοργάνωση. Ο Λάζαρος σαν να βάρυνε μια πενταετία, ο Αραούχο λυσσασμένος, μεν ανεπαρκής δε, ο Λιβάγια να παλεύει μόνος του με τα θεριά, ο Μασούντ εκτός… Κακοκουρδισμένη η χθεσινή ΑΕΚ.

Βέβαια και ο Ολυμπιακός αν ήταν σε καλύτερη κατάσταση, πιθανότατα θα μας είχε ρίξει 2 ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Ο Τζούρτζεβιτς έχασε το άχαστο, ο Μιραλάς χρειάζεται χρόνο ακόμα, ο Σεμπά χωρίς τον Βράνιες αποσυντονίζεται. Γιατί αλλιώς, σου λέει, κάνει παπάδες…

Χθες, λοιπόν, που έχουμε μαζευτεί όλες οι φυλές των ΑΕΚτζήδων σε ένα «πράσινο» καφενείο (μαζί με διασκορπισμένους Παναθηναϊκούς) και βλέπουμε ότι ο Βράνιες είναι όχι απλά εκτός 11άδας, αλλά και εκτός αποστολής, λέει ο επιστήμων της παρέας: Καλά, με τα νεύρα που θα έχει μαζέψει τώρα θα τον ψάχνουμε αύριο στο πρώτο αεροπλάνο για Βοσνία.

Κι όσο κι αν το γελάσαμε με το αστείο κι όσο κι αν είπαμε ότι σε λιγάκι θα ορμήσει από την κερκίδα να αναλάβει μόνος του την άμυνα, τελικά δεν το έκανε, αφού ο πολύ επιθετικός αμυντικός τη Ένωσης είχε αποφασίσει να κάνει… μουτράκια.

Γενικώς τα μουτράκια είναι πάρα πολύ χαριτωμένη περίπτωση σε οικογενειακά τραπέζια, ζευγαράκια που ο ένας από τους δύο φεύγει για πενταήμερη, τις μανάδες μας, τέτοια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι -για να το θέσουμε κομψά και με τακτ και με αγωγή- μαλακία. Κακομαθημενιά.

Γιατί το μόνο που σου λείπει άμα δεν έχεις εξτρέμ, είναι να περνούν οι παίκτες σου εφηβεία.

Κατά τα λοιπά, έχουν μείνει άλλα δύο ντέρμπι -πρωτάθλημα και ρεβάνς. Ας ελπίσουμε να είναι τουλάχιστον πιο ενδιαφέροντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ