Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει τον Πογιάτος

Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει τον Πογιάτος

Ο Ντάνι Πογιάτος προλαβαίνει να γυρίσει το… παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, αρκεί να καταλάβει ένα πράγμα…

Μία σύντομη περιήγηση στα social media αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τη γνώμη των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον Ντάνι Πογιάτος. Αν και οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι ο Ισπανός δεν φέρει ακέραιη την ευθύνη για την απόδοση της ομάδας, στην πλειονότητα τους τον θεωρούν «καμένο χαρτί» και απλώς περιμένουν να μάθουν πότε θα απολυθεί και ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Προς το παρόν, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ασπάζεται αυτή την άποψη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατά την προσφιλή τακτική του, δίνει χρόνο στον 42χρονο προπονητή και αναμένει αποτελέσματα. Διότι και ο Αλαφούζος εκτιμά πως εάν ο Τσάβι Ρόκα βοηθούσε πιο ενεργά τον Πογιάτος σε μερικούς τομείς, τότε ο Παναθηναϊκός θα εμφανιζόταν καλύτερος στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Άρα, από την μεριά του Αλαφούζου, ο Πογιάτος έχει το περιθώριο να αντιστρέψει τις εντυπώσεις. Το ζητούμενο είναι πως αισθάνεται εκείνος. Αν ο Ισπανός νιώθει αυτοπεποίθηση για να αδράξει την ευκαιρία και έχει εντοπίσει τις λύσεις στα προβλήματα του. Δεν είναι το πιο απλό πράγμα και οι πιο πολλοί δεν το πετυχαίνουν.

Στην παρούσα φάση, ο μόνος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Πογιάτος, είναι ο… Πογιάτος. Είναι εμφανές ότι ο Ισπανός πιέστηκε και δεν είχε ψυχραιμία και νηφαλιότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το είδαμε στα κοντινά πλάνα στις μεταδόσεις, το καταλάβαμε από τις αλλαγές του στα παιχνίδια και οι ρεπόρτερ το μαθαίνουν από τις αντιδράσεις του στις προπονήσεις.

Επίσης, ο Πογιάτος πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψει στον Παναθηναϊκό χωρίς την προστασία του ανθρώπου ο οποίος τον έφερε στο «Καλαφάτης», του Τσάβι Ρόκα. Όσο και αν ο Ρόκα έχει παραμελήσει τα καθήκοντα του και έχει αφήσει τον Πογιάτος εκτεθειμένο στη διαχείριση των αποδυτηρίων, δεν παύει να είναι εκείνος ο οποίος εμπιστεύτηκε τον πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Κ19. Και η αποχώρηση του, μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας τους, θα είναι ένα μικρό σοκ…

Γενικά, ο Πογιάτος έχει «κανονάκια» – άγνωστο το πόσα – αλλά επιβάλλεται να ατσαλώσει τον εαυτό του, εάν θέλει να τα αξιοποιήσει. Αλλιώς, εκείνος δεν θα εκμεταλλευτεί τη περίσταση και ο Αλαφούζος θα χάσει χρόνο και ο Παναθηναϊκός βαθμούς στη διεκδίκηση της τετράδας…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ