Κόουτς, μην μας περνάς για «αμερικανάκια»…

Κόουτς, μην μας περνάς για «αμερικανάκια»…

Ο Φαντ Σιπ δίνει εξηγήσεις αντιποδοσφαιρικές και έτσι είναι ασορτί με τις ποδοσφαιρικές επιλογές που κάνει.

«Τα παιδιά έκαναν αυτά που τους ζήτησα», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τη νίκη επί της Μολδαβίας. Τίθεται επόμένως το ερώτημα: Αν δεν έκαναν αυτά που τους είπε, πόσο χειρότερη θα ήταν η Έθνική Ομάδα. Σιγά-σιγά εδραιώνεται η εντύπωση πως ο Φαντ Σιπ μας περνά για ιθαγενείς και μας μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια. Ισως, μιλώντας με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να νομίζει πως και εμεί οι υπόλοιποι είμαστε άσχετοι από ποδόσφαιρο όπως είναι οι συγκεκριμένοι συνομιλητές του.

Θέλετε πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τον ρωτάνε γιατί δεν παίζει βασικός στην Εθνική ο Φορτούνης κι αυτός απαντά ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Ούτε ο Λημνιός παίζει βασικός στην Κολονία όπως δεν έπαιζε στην αρχή της φετινής σεζόν και στον ΠΑΟ. Αρα; Αρα, μας δουλεύει ψιλό γαζί. Θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση διότι αν δεν είναι αυτή μια περισσεύει. Να είναι άσχετος και να μην παρακολουθεί τι κάνουν οι παίκτες του στο εξωτερικό. Εκτός αν για τα του εξωτερικού ενημερώνεται μόνο από τους μάνατζερ.

Ο Φαντ Σιπ δίνει εξηγήσεις αντιποδοσφαιρικές και έτσι είναι ασορτί με τις ποδοσφαιρικές επιλογές που κάνει. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι σοβαρά ότι δεν έχει ρυθμό ο Φορτούνης όταν τρεις μέρες νωρίτερα τον έχεις βασικό στο φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία. Αφού έπαιξε ένα ολόκληρο παιχνίδι έχει ρυθμό. Μια ποδοσφαιρική δικαιολογία θα την ακούγαμε με περισσότερο ενδιαφέρον. Τέτοια δεν υπήρξε γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικά.

Ενδεχομένως να έπαιζε ο Φορτούνης από την αρχή και η Εθνική να είχε και πάλι κακή αγωνιστική εικόνα. Δεν σημαίνει ότι ο διεθνής χαφ του Ολυμπιακού είναι η λύση για κάθε αγωνιστική αβελτηρία της Εθνικής Ομάδας. Σημασία έχει όμως να αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια τα προφανή. Κι ο Ολλανδός κόουτς δεν είναι ειλικρινής. Λέει ψέματα κι αυτό θα περάσει από την κοινή γνώμη μέσα στα αποδυτήρια. Με ψέματα και μισόλογα δεν γίνεται προκοπή.

Δεν γίνεται να έχει κάνει η ομάδα μια προβληματική εμφάνιση κι ο Φαντ Σιπ να λέει ότι οι παίκτες έκανα αυτά που τους είπε. Μας αφήνει έτσι να καταλάβουμε πως δεν τους λέει και πάρα πολλά. Όταν έχει κατοχή μπάλας που φτάνει κοντά στο 80% και δεν μπορείς να μπεις στην περιοχή των αντιπάλων σου, τότε έχεις πρόβλημα. Όταν έχεις αυτή την θηριώδη κατοχή και ο αντίπαλος παίζει με δέκα παίκτες το να συνεχίζεις με δυο κλασσικά αμυντικά χαφ είναι περίπου έλλειψη εμπιστοσύνης στην ομάδα σου. Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας πρέπει να το πάρει αλλιώς, να ξανασκεφτεί και τις επιλογές του και την συμπεριφορά του. Κάνει ότι κάνει ας μην μας περνάει για «αμερικανάκια»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ