Ο Μπόλονι ήρθε από κακό «συμπεθεριό»…

Ο Μπόλονι ήρθε από κακό «συμπεθεριό»…

Η επιλογή Μπόλονι δεν θα γινόταν από κάποιον που γνωρίζει την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλλον μοιάζει να έγινε από κάποιον που γνώριζε τον έμπειρο προπονητή και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός....

Γιατί να πάρεις έναν προπονητή που έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα και να μην προτιμήσεις κάποιον που ξέρει πρόσωπα και πράγματα και έχει αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας. Ερώτημα που προφανώς θα απασχόλησε τον Γιάννη Αλαφούζο όταν αποφάσιζε να αντικαταστήσει το νεαρό Ντάνι Πογιάτος με τον… παραγινωμένο Λάζλο Μπόλονι.

Αν επρόκειτο να του παραδώσεις τα κλειδιά και να του ζητήσεις να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, κίνηση θα έβγαζε νόημα. Παίρνεις έναν σοβαρό προπονητή με γνώσεις από τοις γαλλόφωνες αγορές και του ζητείς να επιλέξει τα υλικά . Όταν όλα έχουν γίνει, να τον καλείς να το διαχειριστεί κάτι με το οποίο δεν έχει σχέση και δεν γνωρίζει εμπεριέχει ρίσκο.

Ένα θέμα είναι γιατί δέχτηκε να μπει σε τέτοια περιπέτεια ο Ρουμάνος τεχνικός. Αυτό το υπέροχο δεκάρι της Εθνικής Ρουμανίας με το υπέροχο αριστερό πόδι που μάγευε με τις επινοήσεις του, πριν από κάμποσες δεκαετίες. Τώρα κι ενώ το προπονητικό άστρο του έχει αρχίσει να δύει τον βάζεις σε μια περιπέτεια και του κάνεις κλειστό συμβόλαιο.

Όχι δεν είναι δυνατό να ήξερε τον προπονητικό βίο και πολιτεία του Μπόλονι ο Γιάννης Αλαφούζος. Κι αφού δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής να του τον προτείνει κάποιος άλλος του τον προξένεψε. Κάποιος που τον παρουσίασε ως ικανό να γυρίσει τούμπα την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Κι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ πείστηκε. Όπως πείθεται συνήθως από όποιον βρεθεί στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Δεν αμφισβητώ την επαγγελματική επάρκεια του κόουτς. Την διάθεσή του να ανακατευτεί με τα πίτουρα θέτω στην κρίση των αναγνωστών αυτού του κειμένου. Από έναν νέο άπειρο και φιλόδοξο σε έναν υπερήλικα και χορτασμένο είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση μέσα σε μόλις ελάχιστους μήνες. Επαινώ την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να πατήσει φρένο σε μια κατάσταση που έμοιαζε να μην έχει επιστροφή. Καλά έκανε διαπιστώνοντας πως το δίδυμο Ρόκα-Πογιάτος δεν μπορούσε να πάει το καράβι. Αλλά να πάει από το ένα άκρο στο άλλο σημαίνει νέο ρίσκο. Δικά του είναι τα λεφτά κι όπως θέλει τα διαθέτει. Ούτε λόγος.

Να τα δίνει και να μην κάνει τίποτα είναι θέμα που αφορά τον κόσμο της ομάδας ο οποίος όσο να ‘ναι κάτι παραπάνω ξέρει από μπάλα σε σύγκριση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που πληρώνει άλλα δυσκολεύεται να μάθει. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα του χρειαζόταν κάποιος που να διαχειριστεί την κατάσταση κι όχι κάποιος που θα χρειαστεί να μάθει πρόσωπα και πράγματα μέχρι να πάρει μπροστά. Η επιλογή Μπόλονι δεν θα γινόταν από κάποιον που γνωρίζει την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλλον μοιάζει να έγινε από κάποιον που γνώριζε τον Μπόλονι και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ