ΑΕΚ : Ματς ευκαιρίας και αποδείξεων

ΑΕΚ : Ματς ευκαιρίας και αποδείξεων

H αποψινή βραδιά είναι σημαντική για την ΑΕΚ και ιδιαίτερη. Η Ένωση επιστρέφει ξανά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το κίνητρο για το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα είναι μεγάλο.

Η ΑΕΚ θέλει να αποδείξει πως η πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ δεν ήρθε τυχαία. Πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση.

Ο στόχος της ΑΕΚ αυτός πρέπει να είναι. Η κλήρωση δεν είναι εύκολη, όμως από την άλλη δεν καθιστά απαγορευτικό και το να κοιτάζει πιο μακριά στον θεσμό. Η Μπράγκα είναι θεωρητικά η ομάδα με την οποία θα παλέψουν οι Κιτρινόμαυροι για τη δεύτερη θέση, πίσω από την Λέστερ.

Ζητούμενο για την Ένωση είναι να αποδείξει τα παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, απόψε. Να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το απογοητευτικό που είχε απέναντι στον ΠΑΟΚ και να πάρει αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η Ένωση έχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών, όμως η εικόνα της δεν ήταν εκείνη που έπρεπε. Το 3-4-3 που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ δεν λειτούργησε για τον Δικέφαλο. Ο Μάσιμο Καρέρα έχει αξιολογήσει τα πεπραγμένα των Κιτρινόμαυρων στο ματς της Κυριακής και έχει ήδη βάλει σε μια σειρά το πλάνο του αγώνα με την Μπράγκα. Ένα πλάνο που μοιάζει αυτή τη στιγμή… μπερδεμένο.

Ο Ιταλός τεχνικός αμφιταλαντεύεται ακόμα για τη διάταξη που θα παρατάξει στην Πορτογαλία. Αν δηλαδή θα διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα ή θα επιστρέψει στο 4-3-3, από τη στιγμή που θα έχει στη διάθεσή του και τον Μάνταλο. Η αλήθεια είναι πως ο Καρέρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα του παίζοντας με τρεις στα μετόπισθεν.

Από την άλλη, σε ματς όπως αυτό της Πορτογαλίας, ο Ιταλός συνηθίζει να επιλέγει αντίστοιχες τακτικές. Φαίνεται πως ο Καρέρα έχει μπροστά του ένα δίλημμα στο οποίο η απάντηση θα δοθεί πιθανότατα σήμερα. Μιας και τα αγωνιστικά δεδομένα για την ΑΕΚ και την προσέγγιση που θα κάνει στο ματς, είναι ρευστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ