Ολυμπιακός : Και γιατί να αλλάξει;

Ολυμπιακός : Και γιατί να αλλάξει;

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει τον Ολυμπιακό για το μεγάλο ματς με την Πόρτο. Τι σκέφτεται για την 11αδα, τους Πέπε, Βινάγκρε και… Χάσαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε στο ματς με την Μαρσέιγ με τους έτοιμους, τους παίκτες που είχε ήδη δοκιμάσει όλο αυτό το διάστημα, τους παλιούς συν τους νέους που είναι καιρό στο λιμάνι. Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά. Και από εκεί και πέρα οι περσινοί Σα, Μπα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί. Αυτοί συν τους Καμαρά, Φορτούνη και Χασάν είναι η… βασική 14αδα του Ολυμπιακού έως τώρα. Ο Καμαρά βγήκε εκτός ελέω κορωνοϊού, οι Φορτούνης, Χασάν ήρθαν από το πάγκο με την Μαρσέιγ, με τον Αιγύπτιο να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε το 4-4-1-1 που εφάρμοσε με τους Γάλλους να πηγαίνει περίφημα. Με πρωταρχικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα, κυνηγώντας τη νίκη στην επανάληψη. Κυνηγώντας την με… λύσσα με την δικαίωση να έρχεται στο 91΄. Με τους τρεις βαθμούς στο «σακούλι» ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Δεν είναι σίγουρο, έχει ακόμη μπροστά του δύο καλές προπονήσεις όμως η επιλογή της ίδιας 11αδας και στην Πορτογαλία με την Πόρτο φαντάζει η πιθανότερη εξέλιξη. Ποιοι θα μπορούσαν να του αλλάξουν τα σχέδια. Οι Πέπε και Βινάγκρε που όμως έως τώρα δεν έχουν παίξει, με εξαίρεση λίγα λεπτά στις καθυστερήσεις ο δεύτερος με την Μαρσέιγ.

Γιατί να αλλάξει κάτι που είναι πετυχημένο; Έχουν τόσο μεγάλες διαφορές Πόρτο και Μαρσέιγ στο παιχνίδι τους; Και ακόμη και είχαν μεγάλες διαφορές ο Μαρτίνς ως γνωστόν δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δύσκολα θα το κάνει τώρα. Με την Μαρσέιγ άλλωστε είδε να κυλάει «ρολόι» το πλάνο του, με τον δυνατό άξονα με Εμβιλα-Μπουχαλάκη και την συνδρομή από τα «τρεχαντήρια» του Θρύλου, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς.

Τη σιγουριά στο ανασταλτικό κομμάτι από τους έμπειρους Ραφίνια, Χολέμπας, την ποιότητα του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί. Σε αυτά τα στοιχεία λογικά θα ποντάρει και στην Πορτογαλία ο Μαρτίνς. Ξέροντας πως η πίεση είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο αλλά γνωρίζοντας και από την άλλη πόσο σημαντικό θα είναι να φύγει με αποτέλεσμα από το Ντραγκάο ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ