Ποιος ο λόγος να βασανιζόμαστε έτσι…

Ποιος ο λόγος να βασανιζόμαστε έτσι…

Οι τρεις ομάδες της ουράς είναι για να παίζουν στην παρακάτω κατηγορία. Και οι ποδοσφαιριστές που έχουν στις τάξεις τους επίσης. Όσο τα βλέπουμε και δεν τα γράφουμε κάνουμε κακό στο πρωτάθλημα και στην αξιοπιστία μας…

Αν είχε θεσπιστεί ποδοσφαιρική αστυνομία θα τους πήγαινε μέσα για κακοποίηση του αθλήματος. Το άθλημα κακοποιείται και τα θύματα είμαστε όσοι επιμένουμε να μην χάνουμε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας.

Να πας στο γήπεδο να δεις τί ακριβώς; Το «θέαμα» που παρουσίασαν ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα. Είναι ομάδες αυτές για την Σούπερ Λίγκα; Βγάλτε έξω τον Τουράμ και δυο-τρεις ακόμα και αναρωτηθείτε αν οι παίκτες αυτοί είναι για να παίζουν στην μεγάλη κατηγορία.

Δεν είναι και το ξέρουν αυτοί που τους παίρνουν και τους πληρώνουν τόσο λίγα. Από κοντά βέβαια και ο Απόλλωνας. Παιχνίδι στην Ριζούπολη που για να το δεις πρέπει να σου κρατούν ανοικτά τα μάτια με οδοντογλυφίδες. Φάσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ενέργειες από τους παίκτες για να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον ελάχιστες. Δυο δοκάρια κι ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Βάτσιος ήταν όλο το παιχνίδι.

Μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύ αλλά δεν υπάρχει πρόθεση να θιχτεί κανείς. Οι τρεις ομάδες της ουράς είναι ομάδες για την παρακάτω κατηγορία. Εκεί πρέπει να παίζουν. Κι αν είναι πρακτικά αδύνατο (και είναι για οικονομικούς λόγους) να έχουμε δεκάξι κανονικές ομάδες στην Σούπερ Λίγκα ας έχουμε δεκατέσσερις ας έχουμε δώδεκα. Να βλέπουμε μπάλα όμως κι όχι να ταλαιπωρούνται τα ματάκια μας και να εξαντλείται η υπομονή μας.

Ο καθένας εκεί που του αξίζει κι όχι εκεί που αποφασίζει ένας κλειστός συνεταιρισμός που κοιτάζει μόνο να αναπαράγεται και αδιαφορεί για την πελατεία του. Η κριτική αυτή δεν συμπεριλαμβάνει τον Παναθηναϊκό που ήταν σαν τον Απόλλωνα μπορεί και χειρότερος. Εδώ έχουμε να κάνουμε ειδικές συνθήκες. Συνολικά όμως η μπάλα που παίχτηκε στην Ριζούπολη δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική και δεν αντιστοιχεί στην μεγάλη κατηγορία. Είναι κρίμα που οι ιδιοκτήτες δεν το αντιλαμβάνονται και το συζητούν μόνο κάτω από την πίεση της NOVA η οποία αντιλαμβάνεται το πρόβλημα διότι το βλέπει να παρουσιάζεται στο ταμείο της…

Θα μου πείτε βέβαια, ότι και στο ματς του ΟΑΚΑ δεν ξεχείλιζε η ποιότητα. Το δίκιο σας βουνό. Η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστικά συνέλθει στον βαθμό που της είναι απαραίτητο για να γίνει όπως ήταν πριν από τα παιχνίδια με την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό. Παρά την παρουσία του Μασούντ στην εντεκάδα της, οι φάσεις που δημιούργησε ήταν λίγες και εξαντλήθηκαν επί της ουσίας στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου. Δεν φταίει για αυτό μόνο η μαζική άμυνα του Μπάμπη Τεννέ. Κάτι έχει ξεμονταριστεί στην μηχανή της Ένωσης κι ο Χιμένεθ έχει λίγο χρόνο στην διάθεσή του για να το βρει και να το διορθώσει.

Κάτι που έχει να κάνει με την λειτουργία της μεσαίας γραμμής της, εκεί που εκδηλώνονται οι περισσότεροι πειραματισμοί του προπονητή. Ωστόσο η δουλειά έγινε, η νίκη ήρθε σχετικά άνετα και ο «συγχωρεμένος» Βράνιες πήρε πάλι την θέση του στην εντεκάδα μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

Διατυπώνω έναν προβληματισμό για την ποιότητα του Ερικ Μοράν. Και αργός δείχνει και την μπάλα αποφεύγει να προωθεί με κάθετη κίνηση. Μάλλον soft για καθαρόαιμο αμυντικό χαφ αλλά αφού είναι επιλογή του Χιμένεθ ας περιμένουμε μήπως στην συνέχεια αλλάξει η αγωνιστική του εικόνα.

Αλλαγή εικόνας χρειάζεται επειγόντως η Λαμία. Μια συντηρητική και φοβισμένη ομάδα παρέταξε στο ΟΑΚΑ ο Μπάμπης Τεννές. Μια ομάδα που ήρθε για να βγάλει την υποχρέωση και να μην γράψει το κοντέρ. Υπήρχαν ελλείψεις αλλά όταν παίζεις χωρίς έναν επιθετικό είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν για να το …λύσεις παίρνεις σέντερ φορ τον Μπούτνικ ο οποίος το εξάμηνο που ήταν στον Πλατανιά πέτυχε μόλις ένα κι αυτό ήταν αυτογκόλ!

Τι είδε ο Τεννές και τον αγόρασε;… Με αυτά τα δεδομένα έχουμε ομάδες που αγκομαχούν να σταθούν σε κανονικό πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκας και βασανίζουν τα ματάκια μας. Όσο τα βλέπουμε όλα αυτά αλλά δεν τα γράφουμε κάνουμε κακό στο πρωτάθλημα και στην αξιοπιστία μας….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ