Ολυμπιακός : Από το 1998 στο 2020, και από τους «8» στους «16»…

Ολυμπιακός : Από το 1998 στο 2020, και από τους «8» στους «16»…

Το γκολ του «Γκόγκα» για την απίστευτη επιστροφή, 22 χρόνια πριν. Η «αρμάδα» του Μαρτίνς στο «Ντραγκάο» για το μεγάλο βήμα. Οι ομοιότητες του τότε με τον τώρα Ολυμπιακό στο Πόρτο των ευχάριστων αναμνήσεων. Ας το ξαναζήσουμε…

Ποιος δεν θυμάται εκείνο το απίστευτο βράδυ. Στο «Ντας Άντας» απέναντι στην δυνατή Πόρτο που για 87 λεπτά ταλαιπωρούσε τον Ολυμπιακό έχοντας με το 2-0 το «τρίποντο» στα χέρια της. Το γκολ του Γιαννακόπουλου στο 87΄ για το 2-1, η ισοφάριση στο 90΄με την κεφαλιά του Γκόγκιτς, η εικόνα των οπαδών του Ολυμπιακού που είχαν κάνει το δύσκολο ταξίδι στην άκρη της Ευρώπης να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Πέρασαν 22 χρόνια από τότε, από εκείνη τη μαγική βραδιά στο Πόρτο και εκείνο το ματς με την ανέλπιστη ισοπαλία και έναν βαθμό «χρυσάφι». Μια βραδιά που έμελλε να είναι η απαρχή μιας ονειρεμένης χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Με την πρόκριση, πρώτος από τον όμιλο με Πόρτο, Άγιαξ και Κροάσια, στα προημιτελικά της διοργάνωσης και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά στο… παρά πέντε από την Γιουβέντους.

Από το 1998 που έφτασε ο Ολυμπιακός στους «8», 22 χρόνια μετά και ένα μήνα στην προσπάθεια της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς να ζήσει στο «Ντραγκάο» παρόμοιες στιγμές. Ένας βαθμός, πόσο δε μάλιστα μια νίκη, επί της Πόρτο στην Πορτογαλία θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

22 χρόνια μετά ο Ολυμπιακός του τότε με τον Ολυμπιακό του τώρα έχει αρκετές ομοιότητες. Ένας Ολυμπιακός πανίσχυρος, συμπαγής και έτοιμη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή, έψαχνε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη έχοντας πάρει για τα καλά τα πρωτεία στην Ελλάδα.

Και τώρα ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς πανίσχυρος, μια ομάδα έτοιμη και δουλεμένη εξαιρετικά με τον Πορτογάλο τεχνικό να μπαίνει στην 3ην του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι ψάχνοντας την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Τα έχει κάνει όλα ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, πρωτάθλημα, κύπελλο, μεγάλες προκρίσεις, έφτασε πέρσι έως τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και αδικήθηκε που δεν συνέχισε και άλλο.

Φέτος ψάχνει μέσα από το Τσάμπιονς Λιγκ μια πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς. Το τρίποντο επί της Μαρσέιγ άνοιξε τον δρόμο και την… όρεξη. Στο Πόρτο έχει την ευκαιρία να κάνει ότι το 1998. Η ιστορία λένε ότι επαναλαμβάνεται. Ας το ζήσουμε λοιπόν απόψε στο «Ντραγκάο». Ο Ολυμπιακός και θέλει και μπορεί!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ