Το «άλλο» σχέδιο του Λάζλο Μπόλονι

Το «άλλο» σχέδιο του Λάζλο Μπόλονι

Ο Παναθηναϊκός που παρουσιάζει ο Λάζλο Μπόλονι το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην Αθήνα, δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό που έχει στο μυαλό του.

Ο Λάζλο Μπόλονι το εξήγησε στην παρουσίαση του και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι στην παρούσα φάση μετράνε οι βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός αναρρώνει και για να επιταχύνει την ανάρρωση του, έχει ανάγκη από νίκες. Το θέαμα μπορεί να περιμένει, όταν θα έχει αναστραφεί η αρνητική πορεία και θα υπάρχουν τα περιθώρια.

Αυτό που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια του Μπόλονι και αυτό που θα δούμε στα επόμενα σίγουρα δεν είναι το αγωνιστικό σχέδιο του Ρουμάνου. Ο 67χρονος προπονητής δήλωσε μετά τη νίκη επί της Λαμίας ότι ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται, απέχει πολύ. Πρακτικά, παρατηρούμε ένα υπηρεσιακό πλάνο, το οποίο βασίστηκε στις σκέψεις του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στο ματς με τον ΟΦΗ και το οποίο ο Μπόλονι αδυνατεί να πειράξει εξαιτίας των απουσιών.

Καταρχάς, ο Μπόλονι δεν είναι ιδεοληπτικός με τα συστήματα. Οι δεκαετίες εμπειρίας του στην προπονητική τον έχουν καταστήσει ευέλικτο. Ο Ρουμάνος προσπαθεί να προσαρμοστεί στο υλικό που έχει και όχι το αντίστροφο. Όπως συνέβαινε με τον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος επιχειρούσε να διδάξει ένα στυλ σε ένα ρόστερ που δεν μπορούσε να το υπηρετήσει.

Για το σχέδιο που έχει καταστρώσει ο Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό δεν έχουμε το παραμικρό δείγμα. Επειδή όπως προαναφέραμε, οι επιλογές του Μπόλονι σε κάθε παιχνίδι είναι μετρημένες. Όταν ο 67χρονος προπονητής θα έχει διαθέσιμους τους περισσότερους παίκτες, θα το ξανασυζητήσουμε.

Το ενθαρρυντικό για τον Μπόλονι είναι ότι παίκτες-«κλειδιά» φορμάρονται στο κατάλληλο χρονικό σημείο, όπως οι Καρλίτος, Μαουρίσιο, Φακούντο, Χατζηγιοβάνης. Επίσης, ο Ρουμάνος περιμένει την ενσωμάτωση του Βιγιαφάνιες, τη βελτίωση του Αϊτόρ και τη σταδιακή άνοδο του Μαουρίσιο, καθώς και την αποθεραπεία του Μπουζούκη. Γενικά, υπάρχουν πράγματα που έχει να περιμένει ο Μπόλονι.

Φυσικά, το πρώτο μεγάλο cradh-test θα είναι το αιώνιο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το 2Χ2 αυτή τη βδομάδα με Απόλλωνα και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ώστε στη συνέχεια ο Μπόλονι να δουλέψει στη δεκαπενθήμερη διακοπή και να παρουσιάσει ότι καλύτερο μπορεί στο Φάληρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ