Οι Τσάνας- Σκίμπε  έπιασαν δουλειά!

Οι Τσάνας- Σκίμπε έπιασαν δουλειά!

Δύο παιχνίδια παρακολούθησε δια ζώσης το Ομοσπονδιακό τεχνικό δίδυμο, κατά το Σαββατοκύριακο. Το ένα στο Μαρούσι, το άλλο στο Περιστέρι.

Οι Τσάνας-Σκίμπε στρώνονται πλέον στην  δουλειά ουσίας, γιατί χρειάζονται να βγάλουν συμπεράσματα στο κατά πόσο θα διαφοροποιήσουν το έμψυχο υλικό της Εθνικής, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων, που έρχονται.

ΛΟΓΙΚΑ από την συνάντηση ΑΕΚ- Λαμίας 2-0  το ενδιαφέρον τους θα μονοπωλήθηκε  για παίκτες της γηπεδούχου. Με τέσσερις γηγενείς ξεκίνησε ο Μανόλο Χιμένεθ, τους Τσιντώτα, Λαμπρόπουλο, Χριστουδουλόπουλο και Μπακασέτα. Με πέντε Έλληνες στον πάγκο, τους Μπάρκα, Μπακάκη, Τζανετόπουλο, Γαλανόπουλο και Γιακουμάκη. Από τους οποίους  οι Μπάρκας, Μπακάκης και Γαλανόπουλος ήταν στην αρχική 11άδα, κατά την περασμένη Τετάρτη, στο κυπελλικό 0-0 με τον Ολυμπιακό, στο Φάληρο.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ δίδυμο θα ήθελε οπωσδήποτε να έβλεπε τους Μπάρκα και Μπακάκη, που ήταν από τους καλύτερους «κιτρινόμαυρους» στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός προπονητής τον Μπάρκα  ίσως να τον έχει για το κύπελλο, δεδομένου, ότι ο Τσιντώτας δικαιώνει εξαιρετικά την  εμπιστοσύνη, που του δείχνεται και παίζει στο πρωτάθλημα. Μάλιστα  στον αγώνα με τη Λαμία είχε δύο σωτήριες αποκρούσεις, στο 47΄σε τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο και στο 79΄σε σουτ του Καραγιάννη. Σε κάποια άλλη στιγμή, ο  24χρονος τερματοφύλακας ίσως θα απασχολήσει τους Τσάνα-Σκίμπε, δεδομένου, ότι τώρα έχουν προτεραιότητα άλλοι συνάδελφοι του.

ΑΝΑΜΕΣΑ σε εκείνους, που μάλλον προηγούνται, κατά τη αναγραφή του ονόματος τους  στο σημειωματάριο του διδύμου, να είναι και ο 23χρονος Μπάρκας, ο οποίος έχει κερδίσει πόντους με τις εμφανίσεις του στο Σαν Σίρο, πάλι στο 0-0 με την Μίλαν, και στο κυπελλικό, που προαναφέραμε, με τον Ολυμπιακό.

ΑΣΦΑΛΩΣ, όμως, το όνομα, στο οποίο οι Τσάνας- Σκίμπε θα συνοδεύουν με αστέρι, θα είναι του Πασχαλάκη. Ο 28χρονος του ΠΑΟΚ  είναι, ως αυτή την ώρα, «ο MVP τερματοφύλακας του πρωταθλήματος», αφού διατηρεί ανέπαφη την εστία του από την ημέρα, που ο Λουτσέσκου τον εγκατέστησε, αντί για τον ασταθή Αργεντινό, Ρέϊ. Ο Αθηναίος τερματοφύλακας και στο νικηφόρο 1-0, στο Αγρίνιο, καταχώρησε στο ενεργητικό του δύο-τρεις αποκρούσεις, από τις οποίες πιο δύσκολη στο 42′, σε γωνιακό σουτ του Κλέσιο.

ΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ο Πασχαλάκης στην Εθνική, δεν θα είναι έκπληξη, ούτε θα συσχετιστεί με τη παρουσία του ουσιαστικού (δήθεν αόρατου) κουμανταδόρου της τωρινής κατάστασης στην ΕΠΟ, δηλαδή του Ζήση Βρύζα. Θα το αξίζει, γιατί εκτός των άλλων δείχνει, πως διαθέτει και τσαγανό, αφού «τα χέρια του δεν τρέμουν», με την αίσθηση και γνώση, ότι καιροφυλακτούν για την πρωτιά ο Ρέι και ο Γλύκος. Ο Παναγιώτης αποθεραπεύτηκε, μετά από πολύμηνη απουσία, αλλά βρήκε την εστία του κατειλημμένη.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, που είδε το Ομοσπονδιακό δίδυμο, κατά την 19η αγωνιστική, ήταν και ο Γιαννιώτης. Το αστέρι, από «ερυθρόλευκο» σε «μπλε» και με συμβολή στην ανοδική πορεία του Ατρόμητου. Η ενδεχόμενη κλήση του, επίσης, δεν θα προκαλέσει απορία, γιατί  έχει διασταυρωθεί σε σειρά αγώνων η εξαιρετική πρόοδος του.

ΚΑΝΟΥΜΕ πολύ λόγο για τερματοφύλακες, με φόντο την Εθνική, επειδή έχουμε τονίσει και πρόσφατα  τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν με τους  Καρνέζη, Καπίνο, Γλύκο, ενώ ο  Ανέστης, ως τέταρτος  μετά από αυτούς, βρίσκεται υπό αγωνιστική «καραντίνα», λόγω διαφορών του με την ΑΕΚ.

ΑΠΟ τους παίκτες της ΑΕΚ, που ξεκίνησαν εναντίον της Λαμίας, οι Ομοσπονδιακοί της Ανδρών έχουν ολοκληρωμένη  και άμεση αντίληψη για τους Μπακασέτα,Χριστοδουλόπουλο. Θα είναι έκπληξη, αν δεν υπολογίσουν στον μεσοεπιθετικό, αφού  βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, όπως ήταν στον Πανιώνιο, από τον οποίο μεταπήδησε στην ΑΕΚ. Καλούταν στην Εθνική, όταν  δεν είχε σταθεροποιήσει θέση και ρόλο στην «Ένωση», γιατί ο Σκίμπε  διέκρινε  κι αναγνώρισε από νωρίς, πως είναι απόλυτα πειθαρχικός και παίκτης-ομάδας. Τώρα, λοιπόν, κατά πολύ περισσότερο, ο 26χρονος διεθνής, με τα πιο γερά πόδια από κάθε άλλο «Ενωσίτη» και πρωτοβουλίες αξιόλογες έχει εξασφαλισμένη κλήση. Άραγε το ίδιο και ο Λάζαρος, που έχει, όμως, περισσότερους ανταγωνιστές, εντός κι εκτός συνόρων;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ασχολήθηκαν, το περασμένο Σάββατο, και με Λαμπρόπουλο, ως προερχόμενο από  θετική απόδοση, εναντίον του Ολυμπιακού, δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αλλά με  συνετό να είναι το «ας περιμένουμε και τα άλλα δύο αλυσιδωτά  πολύ δύσκολα ματς της ΑΕΚ με την πειραϊκή ομάδα». Ο Λαμπρόπουλος έχει την  ίδια  ατυχία με τους «Ατρομητέους» Ρισβάνη- Χατζηισαϊα, αλλά και τον Σιόβα της Λεγκανές, που απέκλεισε την Ρεάλ από το ισπανικό κύπελλο (λόγω τραυματισμού  δεν έπαιξε την Κυριακή, στο πρωτάθλημα).

Η ΑΤΥΧΙΑ (ευχάριστη, όμως, για την Εθνική), πως όλα τα άλλα στόπερ πέφτουν πάνω στους Μανωλά- Παπασταθόπουλό και με τρίτο άνθρωπο  της παρέας των θηρίων, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Πάντως, είναι χρήσιμο να υπάρχουν καταγραμμένες σημειώσεις, για τους  Ρισβάνη, Λαμπρόπουλο, Χατζηισαϊα.

ΜΗ ΜΑΣ ζητήσετε να βιαστούμε και να προσθέσουμε το όνομα του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου. Γιατί  δεν πρέπει να παρασυρθούμε, για τον 20χρονο Αθηναίο, που του έμελλε να μη συγκινήσει Απόλλωνα και ΑΕΚ, να βρει Ιθάκη στους Ζωσιμάδες και από εκεί να του πέσει λαχείο ένας επιτήδειος ξένος μάνατζερ, που «τον ταξίδεψε» ως την Αρσεναλ.

Η ΕΘΝΙΚΗ είναι εξαρτημένη, είναι συνυφασμένη, κατά το πλείστον, με μανατζαρέους (Έλληνες, ομογενείς, ξένους). Επίσης με χορηγικές καταστάσεις. Ναι, αλλά ο χώρος της ομάδας είναι περιορισμένος, επομένως και οι παίκτες πρέπει να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας. Μέσα σε αυτούς ο Μαυροπάνος, τον οποίο  επικαλούνται οι συνομήλικοι του και … οι γονείς τους, προκειμένου να κάνουν πιο δύσκολη την ζωή των Τσάνα-Σκίμπε, όπως και των συναδέλφων τους στις ομάδες των πιο κάτω κατηγοριών.

ΤΙ ΑΛΛΟ θα μπορούσε να έχει δει το Ομοσπονδιακό δίδυμο της Ανδρών από το ΟΑΚΑ και το Περιστέρι; Οι Κιβρακίδης- Γιαννούλης ήταν οι ακραίοι οπισθοφύλακες και ο Βασιλακάκης  ο ενδιάμεσος- κρυφός κυνηγός του Ατρόμητου. Από αυτούς  ο δεξιός αμυντικός είναι πάντοτε, όπως και ο Μπακάκης, στους υπόψη  για την περίπτωση, που Τοροσίδης και Ρέτσος έχουν προσωρινό πρόβλημα.

ΑΥΤΑ ως προθέρμανση, για το περίπλοκο έργο των Τσάνα-Σκίμπε, προκειμένου «να διαβάσουν» το έμψυχο υλικό, το εντός των συνόρων. Φυσικά υπάρχουν και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, οι οποίοι είναι στην πρώτη σειρά του ενδιαφέροντος, της αναζήτησης «πληροφοριών», έως ότου το δίδυμο κατασταλάξει.

ΕΜΕΙΣ θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε. Με βασική «πηγή» την αγωνιστική  πραγματικότητα – τον «καθρέπτη» του τερέν. Γιατί κάθε άλλο παρά φιλοδοξούμε να  αναπαραστήσουμε ρόλο … «Ζήση Βρύζα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ