Στα ίδια λάθη θα… ξαναβρεθούμε

Στα ίδια λάθη θα… ξαναβρεθούμε

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πληρώσει ακριβά τα σφάλματα του στην ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό και είναι ώρα να αρχίσει να τα αποφεύγει…

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε… Έτσι αρχίζει το πασίγνωστο τραγούδι «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» του Γεράσιμου Ανδρεάτου, που αποτέλεσε το σάουντρακ της επιτυχημένης σειράς «Λόγω τιμής». Θα θεωρηθεί ιεροσυλία, αλλά θα παραφράσουμε λίγο την χιλιοτραγουδισμένη εισαγωγή και θα την προσαρμόσουμε στα μέτρα του Γιάννη Αλαφούζου.

Στα ίδια λάθη θα ξαναβρεθούμε… Με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να αρχίζει το μότο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα σφάλματα που επαναλαμβάνει διαρκώς στην ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο. Γιατί οι ξαφνικές μεταβολές σχεδίου, τα «ράβε-ξήλωνε» στο ρόστερ και οι απότομες εναλλαγές συνεργατών έχουν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο σε αυτή την κατάσταση…

Ο Αλαφούζος διπλασίασε σχεδόν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού για να ανεβάσει την ποιότητα και να θέσει η ομάδα πιο υψηλούς στόχους. Αντί για αυτό, ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι και ο Λάζλο Μπόλονι προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που παρέλαβε από τον Ντάνι Πογιάτος.

Κανένας άλλος επιχειρηματίας δεν έχει ξοδέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα χρήματα που έχει δαπανήσει ο Αλαφούζος την τελευταία τριετία. Το ποσό είναι αστρονομικό για τα δεδομένα της εποχής και ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Και όμως, με τόσα λεφτά, ο Αλαφούζος βλέπει την ομάδα του να απέχει… παρασάγγας από την τετράδα.

Παρόλες τις αστοχίες υλικού, το ρόστερ του Τριφυλλιού δεν είναι τόσο κακό όσο αποτυπώνεται στη βαθμολογία. Υπό την καθοδήγηση του Μπόλονι η ομάδα θα βελτιωθεί και θα πάρει νίκες. Άμεσα δεν γινόταν, αφού ο Ρουμάνος δεν κουνάει το ραβδί του και φωνάζει ξόρκια…

Όμως, σημασία έχει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να στηρίξει το πλάνο με αυτό τον προπονητή. Ούτε να παραχωρήσει υπερεξουσίες στον Μπόλονι, ούτε να τον ναρκοθετήσει με την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή που θα έχει άλλους σκοπούς. «Μένω κολλημένος στο σχέδιο» θα έπρεπε να είναι το σκεπτικό του Αλαφούζου και μακροπρόθεσμα δεν θα χάσει.

Όταν ο Αλαφούζος σεβάστηκε την ποδοσφαιρική λογική, είδε αποτελέσματα με τους Νταμπίζα και τον Αναστασίου και μετά με τον Νταμπίζα και τον Δώνη. Ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο προσδοκούσε, αλλά το ποδόσφαιρο έχει άλλους χρόνους. Αναλόγως επιβάλλεται να συμπεριφερθεί και τώρα ο Αλαφούζος. Να μην ξαναβρεθεί στα… ίδια λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ