Ολυμπιακός : Πέρασε από το Ηράκλειο σαν πρωταθλητής!

Ολυμπιακός : Πέρασε από το Ηράκλειο σαν πρωταθλητής!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την μεστή εμφάνιση του Ολυμπιακού που πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα από τον ΟΦΗ

Τι κι αν δεν σκόραρε από το πρώτο ημίχρονο. Αυτή τη φορά έβαλε την μπάλα κάτω από το πρώτο λεπτό και έδειξε τις διαθέσεις του. Βγήκε ψηλά, πίεσε και θα μπορούσε να έχει σκοράρει από το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έκανε μια μεστή εμφάνιση στο Ηράκλειο από εκείνες που πείθουν ότι η ομάδα του δεν θα επιτρέψει να της δημιουργηθούν αναπάντεχα προβλήματα στον δρόμο προς την διεκδίκησε του πρωταθλήματος.

Γράφω για αναπάντεχα προβλήματα διότι απέναντι στον ΟΦΗ των εννέα απουσιών θα ήταν περίπου χαρακίρι για τους ερυθρόλευκους ένα νέο στραβοπάτημα εκτός έδρας. Να τα λέμε αυτά γιατί ορισμένοι νέοι παίκτες στην ομάδα του Μαρτίνς δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τι σημαίνει ισοπαλία και χαμένοι βαθμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά τον τόνο έδωσαν ο Καμαρά και ο Μασούρας.

Ο πρώτος έτρωγε σίδερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Ο δεύτερος που σπάνια θα θαυμαστεί για κάποια περίτεχνη ενέργεια του και δεν πρόκειται ποτέ να αξιωθεί να κάνει τις ντρίπλες του Μπρούμα έχει αξιοζήλευτη τακτική προσήλωσή και ανεξάντλητα τρεξίματα που του επιτρέπουν να κλέβει μπάλες και να βγάζει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής όπως έκανε με τον Χασάν.

Οι δυο τους ενσάρκωσαν τη θέληση του Μαρτίνς να βγάλει πολύ μπροστά τον Ολυμπιακό ώστε να πιέσει τον αντίπαλο και να του κλέψει την μπάλα στο δικό του ένα τρίτο του γηπέδου. Η τακτική αυτή έχει τα ρίσκα της και σε μια τέτοια περίπτωση ο Γιάννου ατύχησε βλέποντας ότι το τακουνάκι του πήγε στο κάθετο δοκάρι του Σα. Πέρα από αυτό όμως, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, γύριζαν την μπάλα με υπομονή και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Βάντερμαν που ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Κρητικής ομάδας.

Δυο λόγια για τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι πολύ κοντά σε αυτό που ήταν και σε αυτό που πρόσφερε ο Ποντένσε. Στον διεμβολισμό. Εχει αυτή την ικανότητα και το έδειξε σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Προς το παρόν δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του κι υπάρχουν διαστήματα που χάνεται από αυτό. Εφόσον καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μεγαλύτερα διαστήματα θα βοηθήσει πολύ τον Μαρτίνς ιδιαίτερα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ο Φορτούνης μπήκε κέρδισε μια μπάλα στη μεσσία γραμμή και σέρβιρε γκολ στον Μασούρα που ολοκλήρωσε με θαυμάσιο σουτ. Θα μπορούσε να έχει σκοράρει και ο ίδιος αν ο Καμαρά του επέστρεφε την πάσα που του είχε κάνει ο διεθνής χαφ προηγουμένως. Ο κόουτς του Ολυμπιακού όπως και κάθε κόουτς ξέρει περισσότερα. Εμείς που δεν τα ξέρουμε όλα αυτά ξέρουμε πόσο ωραία γράφει στο μάτι όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του ο Κώστας Φορτούνης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ