Μόνος στο σπίτι, αλά ελληνικά, με τον Σκουρτόπουλο

Μόνος στο σπίτι, αλά ελληνικά, με τον Σκουρτόπουλο

Η Εθνική Ομάδα μοιάζει με τον Ιανό. Έχει δύο διαφορετικά πρόσωπα, δύο διαφορετικά ρόστερ με μοναδικό σύνδεσμο τον Σκουρτόπουλο.

Θυμόσαστε την ελληνική ταινία με τον Κώστα Χατζηχρήστο να λέει «μαλώνεις»; Ε, δώστε της λίγο πορτοκαλί χρώμα, τοποθετήστε το σκηνικό κάπου στο κέντρο της άδειας Αθήνας, βάλτε μέσα και τον Θανάση Σκουρτόπουλο, θυμηθείτε και το «Μόνος στο σπίτι» κι έχετε όλη την ιστορία της «επίσημης αγαπημένης», η οποία είναι ξανά διπρόσωπη.

Από τους παίκτες που κλήθηκαν (προεπιλογή_ για τους δύο αγώνες των προκριματικών του Eurobasket 2022, μάλλον κανείς δεν θα είναι στο Σαράγεβο. Θα εμφανιστεί ξανά το φαινόμενο άλλοι να κουβαλάνε τις πέτρες και τις λάσπες για να χτιστεί το σπίτι κι άλλοι να απολαμβάνουν τη θαλπωρή του. Ως ένα βαθμό θα ήταν απολύτως αποδεκτό και κατανοητό, αν δεν υπήρχαν οι κουτσαβακισμοί κι οι μαγκιές των παραγόντων της ΕΟΚ.

Στοχοποιήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όταν εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τον εμπαιγμό από τον Ρικ Πιτίνο. Τον θυμόσαστε; Ο Αμερικανός δεν είναι προπονητής της Εθνικής; Αν η μνήμη μου δεν έχει αδυνατίσει, επισήμως ο Ρικ παραμένει αμισθί ομοσπονδιακός, δίχως συμβόλαιο. Τούτου δοθέντος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος έκανε τις κλήσεις, δεν μετέχει στο τιμ της Εθνικής.

Να υποθέσω ότι έχουμε άλλο προπονητή κι άλλο ρόστερ για τα προκριματικά κι άλλους για το Ευρωμπάσκετ; Βοηθάτε γιατί μπερδευόμαστε. Γιατί κάλεσε κόσμο ο Θανάσης κι όχι κάποιος από τους συνεργάτες του Πιτίνο; Να υποθέσουμε ότι μόνο στο μυαλό του Αμερικανού υπάρχει η Εθνική; Μιλάμε για την αποθέωση της γελοιότητας, σε πολυεπίπεδη προβολή, με φόντο την επίσημη αγαπημένη. ΝΤΡΟΠΗ.

Αλήθεια, αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κλήσεις παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, παρότι όταν υποστήριζα ότι δεν μπορούν να αφήσουν τον γάμο (Ευρωλίγκα), για να πάνε για πουρνάρια (παράθυρα της ΦΙΜΠΑ), κάποιοι έσκιζαν τα ρούχα τους. Ποιος ο λόγος, όμως, να μην κληθούν παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, αλλά όχι σε ομάδες της Ευρωλίγκας;

Εκτός κι αν ο κ. Σκουρτόπουλος θεωρεί πως είναι υποδεέστεροι παίκτες όπως ο Γιώργος Μπόγρης, ο Κώστας Βασιλειάδης, ή ο Μάικ Μπράμος. Ή ακόμα και τα παιδιά που είναι στις ΗΠΑ. Αν ναι, τότε να ξανασυστηθούμε.

Τα τελευταία χρόνια οι κλήσεις της Εθνικής κινούνται μεταξύ της προσβολής της νοημοσύνης μας και της αντίληψης περί ενός μορφώματος, που φέρει το όνομα, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να λογίζεται ως Εθνική Ελλάδας. Κι αυτό αφενός δεν έχει να κάνει τίποτα σε σχέση με τα παιδιά, που αγόγγυστα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να διοργανώσουν ένα πάρτι από το οποίο θα λείπουν. Δεν έχει να κάνει τίποτα σε σχέση με τα αποτελέσματα.

Τα ερωτήματα είναι απλά: Έχει προπονητή η Εθνική; Υπάρχει Ρικ Πιτίνο στην εξίσωση; Υπάρχει λόγος που δεν έχουν κληθεί οι… ξένοι; Υπάρχει κάποιος, που να ασχολείται σοβαρά με την «επίσημη αγαπημένη»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ