Δεν υπάρχει άλλος, κύριε Φαν Σιπ

Δεν υπάρχει άλλος, κύριε Φαν Σιπ

Ποιος ήταν ο παίκτης που ρύθμιζε την κυκλοφορία και ποιος φαινόταν να έχει την καθολική αποδοχή των συμπαικτών του ως τέτοιος;

Αντιλαμβάνομαι το δράμα που ζει ο Φαν Σιπ. Βάζεις τον Φορτούνη από την αρχή και στη θέση του και βλέπει η Εθνική Ομάδα… το φώς το αληθινό. Και μην πει κανείς ότι η Κύπρος είναι μια αδύναμη ομάδα. Αδύναμη ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως αδύναμη φάνηκε στο διάστημα αυτό και η δική μας Εθνική.

Στο πρώτο ημίχρονο, στο γήπεδο ήταν και ο Φορτούνης και ο Μπακασέτας. Ποιος ήταν ο παίκτης που ρύθμιζε την κυκλοφορία και ποιος φαινόταν να έχει την καθολική αποδοχή των συμπαικτών του ως τέτοιος; Μα φυσικά ο Φορτούνης. Προσοχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Το σχήμα με τον Φορτούνη και τον Μπακασέτα έχοντας πίσω τους ως αμυντικό χαφ τον Ζέκα δούλεψε καλά. Και ο Μπακασέτας δούλεψε καλά. Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.

Όταν η Εθνική αντιμετωπίζει ομάδες με μειωμένη δυναμικότητα, αυτό που δοκίμασε ο Φαν Σιπ, στέκει. Καλώς το δοκίμασε. Και μακάρι να το κάνει στο πρώτο παιχνίδι με την Μολδαβία στο Κισινάου. Το θέμα είναι να κατάλαβε τι σημαίνει για αυτή την ομάδα ο Κώστας Φορτούνης. Ο οποίος παρεπιμπτόντως πήγε και στα μαρκαρίσματα κλέβοντας την μπάλα από αντιπάλους του.

Μακάρι ο κόουτς να έβγαλε το συμπέρασμα ότι βλέπουν και οι άλλοι. Πως ο Φορτούνης είναι απαραίτητος για αυτή την ομάδα. Ειδικά αν την βάζει να παίξει με δυο γρήγορους παίκτες στα άκρα όπως έγινε με τον Τζόλη και τον Χατζηγιοβάνη. Οπως κάλλιστα μπορεί να γίνει με τον πιο γρήγορα όλων, τον Δημήτρη Λημνιό. Οσο για τον Κώστα Τσιμίκα δεν υπάρχει λόγος για να γίνεται καν συζήτηση.

Ο Φαν Σιπ είχε δηλώσει προχτές ότι δεν μπορεί να παίξει τρία παιχνίδια στην σειρά. Ας παίξει δυόμιση, κόουτς, αφού τον έβγαλες στο ημίχρονο. Ας παίξει δυόμιση για να έχει η Ομάδα ένα έμβολο από τα αριστερά. Η διαφορά ήταν φανερή παρά την ικανοποιητική εμφάνιση του Μπάμπη Λυκογιάννη στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα που φτάσαμε στα δυο κρίσιμα παιχνίδια, είναι καιρός να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Κι ο Ολλανδός τεχνικός από τον δικό του, ας συμβιβαστεί με την ιδέα να κάνει τα απαραίτητα. Να κάνει ορθολογικές επιλογές που θα διευκολύνουν την Εθνική να νικήσει. Κι όχι να ψάχνεται όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με την Κύπρο. Τα απλά, κόουτς, τα απλά. Τα απλά για να ξεμπερδεύουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ