Δικές του οι απαντήσεις…

Δικές του οι απαντήσεις…

Ο Φορτούνης ξέρει τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει, προκειμένου να θαυμάσουμε όλοι μας το τεράστιο ταλέντο του.

Από τη νίκη τίτλου στη Τούμπα και δυστυχώς μέχρι σήμερα, ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται συχνά πυκνά στην επιφάνεια, για λόγους που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Έναν παίκτη που μπορεί να κρίνει μόνος τους την έκβαση του αγώνα. Έναν παίκτη που ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει.

Διαθέτει τρομερή ποιότητα. Μία και μόνο ενέργεια, είναι ικανή να σε σηκώσει από τον καναπέ (σημεία των καιρών…), να σε κάνει να περιμένεις το αμέσως επόμενο αγώνα, μόνο και μόνο για να τον δεις και πάλι να αγωνίζεται.

Ο «Φορτού» ξέρει καλύτερα από τον καθένα, τί μπορεί να κάνει. Ξέρει τις δυνατότητες του και θεωρεί ότι η ενδεκάδα θα πρέπει να ξεκινά από αυτόν και μετά να βρίσκουμε τους υπόλοιπους. Δυστυχώς για τον ίδιο, τα πράγματα δεν είναι έτσι, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Απαιτείται ασταμάτητο τρέξιμο, μαρκάρισμα και από τους παίκτες που παλαιότερα, απλά κοίταζαν τους αντίπαλους αμυντικούς.

Πολλοί θεωρούν, για να το πω απλά, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν γουστάρει τον Φορτούνη και του κάνει καψόνια. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Πορτογάλος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον ποδοσφαιριστή. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του είχε δώσει φανέλα βασικού. Το ίδιο θα συνέβαινε και στην 2η αν στο… καταραμένο φιλικό με το Αμβούργο, δεν τραυματιζόταν σοβαρά.

Ενδεικτικό της πίστης του Μαρτίνς στον διεθνή μεσοεπιθετικό, είναι η τοποθέτηση του παίκτη στην ευρωπαϊκή λίστα για τις μονομαχίες με την Άρσεναλ, χωρίς να είναι 100% έτοιμος. Οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι ο Πορτογάλος δεν… βλέπει τον Φορτούνη.

Τί συμβαίνει; Πολύ απλά, ο Μαρτίνς θέλει περισσότερα πράγματα από τον Κώστα.. Αφενός λόγω της ποιότητας του παίκτη και αφετέρου λόγω των υψηλών απαιτήσεων του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Προσωπικά – και το έχω γράψει και παλαιότερα εδώ στο 10.gr, αλλά και το έχω πει αρκετές φορές στις βραδινές ραδιοφωνικές εκπομπές – θέλω να βλέπω παίκτες που να κάνουν κομπολόι τη μπάλα. Και ας μην μαρκάρουν βρε αδερφέ. Εγώ όμως, ευτυχώς για την ομάδα (!), δεν είμαι προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Φορτούνης αυτό που πρέπει να κάνει, από τις προπονήσεις αρχικά, είναι να δουλεύει σκληρά. Να δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις. Δεν χρειάζεται μόνο μια καλή ενέργεια σε ένα παιχνίδι, όπως αυτή που έκανε με τον ΟΦΗ. Θέλει καθημερινή προσπάθεια και πρέπει να καταλάβει, ότι τα χρόνια περνούν. Θα είναι κρίμα, θα είναι άδικο για έναν ποδοσφαιριστή με το ταλέντο του παίκτη να μην προσφέρει μοναδικές παραστάσεις στον κόσμο. Αν προσαρμοστεί στα θέλω του Μαρτίνς, είμαι βέβαιος ότι ο Πορτογάλος θα του δώσει και πάλι φανέλα βασικού. Γιατί ο κόουτς είναι δίκαιος…

Υ.Γ. Πάμε να πούμε και δυο κουβέντες για το μπάσκετ. Πρώτα απ’ όλα στην Ευρωλίγκα, η κάθε νίκη είναι σημαντική. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Άλμπα και έφτασε στο 5-3. Προσωπικά θεωρώ, ότι η ομάδα θα μπορούσε θα είχε καλύτερο απολογισμό και θα το είχε καταφέρει εάν δεν υπήρχαν κενά διαστήματα στο παιχνίδι της. Όπως το πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο με τους Γερμανούς. Τεράστια υπόθεση η ανατροπή από το -15, αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία, να μην βρίσκεται συχνά σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Ειδικά απέναντι σε ομάδες, που τις έχει για πλάκα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ