Το θέμα του Λιβάγια πρέπει έτσι ή αλλιώς να κλείσει… χθες!

Το θέμα του Λιβάγια πρέπει έτσι ή αλλιώς να κλείσει… χθες!

Στις επαφές που είχαν γίνει πριν δύο μήνες, είχε φανεί η κοινή διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ Λιβάγια και ΑΕΚ. Όπως επίσης πως υφίσταται και διαφορά στο οικονομικό. Το θέμα όπως και να έχει πρέπει να κλείσει άμεσα.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ένας παίκτης-σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εποχή της ΑΕΚ. Ο Κροάτης φορ ήρθε στην Ένωση ως δανεικός από την Λας Πάλμας και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έκανε τη διαφορά στο γήπεδο, σκόραρε, δέθηκε με τον κόσμο και… ανάγκασε τον Δικέφαλο να καταβάλει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ στην Λας Πάλμας για να τον αποκτήσει.

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά παικταρά, το ξέρουν όλοι. Το ήξεραν στην Ιντερ όταν τον έβαλαν να παίξει -τον έβαλε ο Στραματσόνι- στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Το ξέρουν στην Αταλάντα, όπου έκανε 31 συμμετοχές τη σεζόν 2013-14, το ξέρουν και στη Ρούμπιν Καζάν, που έδωσαν 6 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από το Μπέργκαμο.

Η διετία που προηγήθηκε βρήκε τον Λιβάγια σε ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα, αλλά και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η άφιξη του Μάσιμο Καρέρα πέρυσι τον έφερε σε νέο ρόλο. Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε στον Λιβάγια ελευθερία κινήσεων, μετατρέποντάς τον παράλληλα σε έναν πλάγιο επιθετικό.

Προερχόμενος από μια σεζόν στην οποία ανάγκασε τον κόσμο να τον «ερωτευτεί», τους αντιπάλους να τον παραδεχθούν ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος, ο Λιβάγια έψαχνε φέτος το παραπάνω βήμα. Σε μια χρονιά κομβικής σημασίας, μιας και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Μέχρι στιγμής ο Κροάτης φορ παρουσιάζει πολλά πάνω-κάτω στην απόδοσή του. Κάτι που τον άφησε στον πάγκο σε πολλές αναμετρήσεις, ενώ μέσα σε αυτή την κατάσταση προέκυψε και… θέμα με τον Μάσιμο Καρέρα, μετά την αντικατάστασή του στο ματς με την Μπράγκα.

Ο Λιβάγια είναι ένας παίκτης ψυχολογίας. Από εκείνους που «τρέφονται» από τα γκολ και τις μεγάλες εμφανίσεις. Αυτά τα βρήκε στο παιχνίδι με τη Ζόρια, όπου έκανε τη διαφορά για τον Δικέφαλο. Ήταν το δικό του «ξέσπασμα», που έψαχνε καιρό.

Μετά και από αυτό το παιχνίδι το θέμα του συμβολαίου του ήρθε στο επίκεντρο. Ένα θέμα που… σέρνεται καιρό και με ευθύνη της ΑΕΚ. Διότι η Ένωση έχει καθυστερήσει και μάλιστα πολύ στην συγκεκριμένη υπόθεση! Έτσι ή αλλιώς το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιβάγια πρέπει να κλείσει άμεσα!

Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον παίκτη, δεν είναι ωφέλιμο να υπάρχει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας στον αέρα. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με τέτοια επιρροή στο παιχνίδι και συνολικά στην ποδοσφαιρική λειτουργία της Ένωσης.

Στις επαφές που είχαν γίνει πριν από περίπου δύο μήνες, είχε φανεί πως υπάρχει η κοινή διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως επίσης πως υφίσταται και διαφορά στο οικονομικό. Εκείνο που μένει να φανεί είναι πόσο νερό στο κρασί τους θα βάλουν οι δύο πλευρές και τι αποτελεί την προτεραιότητά τους. Για την ΑΕΚ πάντως είναι σαφές πως ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της σε αυτή την ιστορία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ