Mijn naam is Fortounis

Mijn naam is Fortounis

Να ψάχνεις «κάτι στην επίθεση της Εθνικής» και να αναρωτιέσαι αν χωρά στο πλάνο σου ο Φορτούνης, είναι σα να έχεις κάνει άνω-κάτω το γραφείο σου αναζητώντας τα γυαλιά σου μέχρι να διαπιστώσεις ότι τα… φοράς.

Μια… φωτοβολίδα που έδειξε τον δρόμο της νίκης. Και έπειτα μια από εκείνες τις αυθεντικές ασίστ με κωδική ονομασία «πάρε-βάλε» που ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή στο Κισινάου. Δουλειά εννέα λεπτών για τον Κώστα Φορτούνη. Για τον ίδιο που ο Τζον Φαν Σιπ μας ενημέρωνε πριν από έναν μήνα πως δεν γίνεται να θεωρείται αυτονόητη η παρουσία του στην εντεκάδα της Εθνικής από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Για κάποιον που έχει το συνήθειο κάθε φορά που φορά το εθνόσημο να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα υπενθυμίζοντας πως άλλον αντίστοιχο δεν διαθέτουμε συνολικά ως ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ μας; Αν ο Πέτρος Μάνταλος ήταν διαθέσιμος σε αυτό το προσκλητήριο το πιθανότερο είναι ο κάτοχος του «10» να μην ξεκινούσε ούτε απόψε. Και μην βιαστεί κάποιος να αναφέρει πως ο 28άχρονος άσος των Ερυθρόλευκων ήταν ο κορυφαίος στο φιλικό με την Κύπρο. Και στο φιλικό με την Αυστρία το ίδιο συνέβη, έβαλε και γκολ μάλιστα, αλλά όταν ήρθε η ώρα για τα επίσημα (με Μολδαβία και Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) είδε από τον πάγκο το εναρκτήριο λάκτισμα.

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας έχει πάρει μια σειρά από συγκεκριμένες αποφάσεις. Ανάμεσα τους; Η επιλογή του Τάσου Μπακασέτα ως αρχηγού αλλά και ως «δεύτερου επιθετικού» σε αυτό το 4-4-1-1 που συνήθως επιλέγει. Για να αγωνιστεί ο Φορτούνης ως βασικός πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο: Με την Αυστρία σέντερ φορ, με την Κύπρο «8άρι» σε ένα παράξενο 4-3-3, απόψε αριστερά σαν τον… Βαλμπουενά.

Στο μεταξύ απόψε ήταν η 50η συμμετοχή του με το εθνόσημο. Απολογισμός 9 γκολ και 8 ασίστ. Όσο και αν ψάξεις στο «ενεργό ρόστερ» αντίστοιχους αριθμούς δεν θα συναντήσεις. O Βαγγέλης Παυλίδης που είναι ο μόνιμος σέντερ φορ στην εποχή σέντερ φορ έχει 1 γκολ σε 9 συμμετοχές. Ο Τάσος Μπακασέτας σε 32 συμμετοχές απόψε πέτυχε μόλις το 2. Άλλα τόσα ο Δημήτρης Λημνιός σε 12. Ο Πέτρος Μάνταλος έχει 4 σε 32. Ναι και οι τέσσερις βασικοί μαζί έχουν όσα γκολ ο Φορτούνης μόνος του.

H εθνική μας στην παραμεθόριο της κατηγορίας C του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γκολ χρειάζεται. Παιχνίδια κατοχής βρίσκει μπροστά της. Λύσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου αναζητά. Τη μοναδική της γκέλα ως εδώ σε αυτό το Nations League την έκανε τη νύχτα που δεν σκόραρε. Ίδιο θα είναι το ζητούμενο και την Τετάρτη με τους Σλοβένους με τους οποίους μείναμε επίσης στο 0-0.

Να ψάχνεις «κάτι στην επίθεση στην επίθεση της Εθνικής» και να αναρωτιέσαι αν χωράει στο πλάνο σου ο Φορτούνης, είναι σα να έχεις κάνει άνω-κάτω το γραφείο σου αναζητώντας τα γυαλιά σου μέχρι να διαπιστώσεις ότι τα… φοράς.

Α, και για να μην το ξεχάσουμε. Στις καθυστερήσεις το «γύρισε» η Σλοβενία με το Κόσοβο. Ως τότε ήμασταν στην ισοβαθμία του 11-11. Με το πρώτο ματς να έχει λήξει 0-0, η κατάταξη ορίζονταν από την διαφορά τερμάτων: 7-1 εκείνοι, 6-1 εμείς. Σπαταλήσαμε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο στο Κισινάου. Το «10» αντικαταστάθηκε στο 65΄.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ