Ολυμπιακός : Το πρέσινγκ ψηλά, η γνώση του Μαρτίνς και οι… κακομαθημένοι!

Ολυμπιακός : Το πρέσινγκ ψηλά, η γνώση του Μαρτίνς και οι… κακομαθημένοι!

Ακόμα και ο ελλιπής και κουτσουρεμένος Ολυμπιακός θα βρεις τον τρόπο (θα τον βρει ο Μαρτίνς) να σταθεί απέναντι στην Σίτι με φιλοδοξίες για καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα…

Ο οπαδός του Ολυμπιακού είναι… κακομαθημένος. Το κακόμαθε η ομάδα του με την μπάλα που παίζει τα τελευταία χρόνια. Δεν γίνεται να τον αδικήσουμε σε αυτό. Για τον οπαδό του Ολυμπιακού η νίκη συνδυάζεται με την επιλογή, με την κυριαρχία. Με εκείνη την αίσθηση ότι η ομάδα του δεν είναι εκείνη που κατακτά τίτλους αλλά κι εκείνη που γίνεται καθολικά αποδεκτή για την ανωτερότητα της.

Για τον οπαδό το Ολυμπιακού ισχύει το πρώτος και καλύτερος. Το ένα συνεπάγεται αυτομάτως και το άλλο. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μέτρησε για πολλούς οπαδούς η τελευταία εντύπωση. Αυτή δεν ήταν με το μέρος τους. Ο Παναθηναϊκός που υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο από το ασφυκτικό πρέσινγκ και από την πίεση δεν μπορούσε να πάρει ανάσα φάνηκε να ανακτά δυνάμεις και κατοχή και να γίνεται πιεστικός.

Αυτή η εντύπωση βάρυνε στο μυαλό και φάνηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να επικρατεί της πρώτης παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν τους τρεις βαθμούς σε ένα ακόμα ντέρμπι. Κι αλήθεια είναι ότι ήταν πολλοί όσοι συζητούσαν για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου σε συνάρτηση με το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο Φάληρο την Μάντσεστερ Σιτι.

Εξετάζω αυτό το θέμα γιατί η συζήτηση και η μουρμούρα για τον Αντρέα Μπουχαλάκη είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και αδικεί κατάφορα τον παίκτη και τον προπονητή του. Εκτός να κάποιος πιστεύει πως έτσι όπως τους βλέπουμε τώρα ο Πέπε και ο Ανδρούτσος είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τον Αντρέα Μπουχαλάκη στην βασική εντεκάδα. Υποθέτω πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση πάνω σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο καθένας μπορεί να κατανοήσει ότι η καθίζηση του Ολυμπιακού οφείλεται στην τρομερή πίεση που άσκησαν οι παίκτες του για ένα ημίχρονο. Ο κόουτς ήξερε τι σημαίνει αυτός ο εξοντωτικός ρυθμός και πόσο η ομάδα του θα μπορούσε να επιμείνει σε ποδόσφαιρο αυτής της έντασης. Αυτό που ήθελε το πήρε. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να επιλέξει την ίδια τακτική με την Μάντσεστερ. Θα ήταν παράδοξο μια ομάδα που στηρίζεται στην εξαιρετική κυκλοφορία της να την πιέσεις τόσο ψηλά.

Κατά συνέπεια δεν έχει νόημα ο συσχετισμός της εικόνας του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με όσα πρόκειται να δούμε την Τετάρτη. Εχουν γνώσιν οι φύλακες. Ακόμα και ο ελλιπής και κουτσουρεμένος Ολυμπιακός θα βρεις τον τρόπο (θα τον βρει ο Μαρτίνς) να σταθεί απέναντι στην Σίτι με φιλοδοξίες για καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ