Όταν η ΕΠΟ πιάνεται να αντιγράφει…

Όταν η ΕΠΟ πιάνεται να αντιγράφει…

Να βγαίνει η ΕΠΟ δεύτερη και καταϊδρωμένη και να αντιγράφει την ανακοίνωση της ΑΕΚ είναι πρόβλημα που την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Το να «ξινίζουν» τα μούτρα της ΕΠΟ από την ανακοίνωση-δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη το καταλαβαίνω. Να «του την πέφτει» η ΑΕΚ επίσης. Κι εγώ στη θέση της τα ίδια θα έλεγα. Να βγαίνει όμως με επίσημη ανακοίνωση η ΕΠΟ και να λέει τα ίδια που είπε η ΑΕΚ -με μόνη διαφορά την απειλή στο τέλος της ανακοίνωσης- δεν το καταλαβαίνω.

Να είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΕΠΟ και να ακολουθεί της ΑΕΚ είναι κατανοητό. Άντε, το πολύ-πολύ κάποιος κακεντρεχής, να κατηγορούσε τους συντάκτες που έγραψαν την ανακοίνωση της Ένωσης, για έλλειψη πρωτοτυπίας και αντιγραφή. Μέχρι εκεί.

Να βγαίνει όμως η Ομοσπονδία και να επαναλαμβάνει όσα νωρίτερα είπε η ΑΕΚ είναι πρόβλημα που εκθέτει την Ομοσπονδία. Για τα μάτια του κόσμου έστω, η ΕΠΟ ή έπρεπε να προηγηθεί ή να διαφοροποιηθεί τουλάχιστον λεκτικά από την ανακοίνωση των κιτρινόμαυρων. Τι να υποθέσει τώρα κανείς για την Ομοσπονδία. Ότι περίμενε να τοποθετηθεί η ΑΕΚ για να πάρει γραμμή;

Ότι δεν είχε σκοπό να αντιδράσει αλλά της εξηγήθηκε ότι «πρέπει» να το κάνει; Οι ομάδες με τα επικοινωνιακά τους επιτελεία έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν ανακοινώσεις και να συμμετέχουν σε έναν χαρτοπόλεμο που κατά τη γνώμη μου δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Η ΕΠΟ γιατί να ακολουθήσει και μάλιστα χωρίς δικά της λόγια. Για την δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη βρήκε τον λόγο να τοποθετηθεί και να «κατακεραυνώσει» τον Ολυμπιακό.

Για τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό που κάνουν λόγο για στημένα παιχνίδια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και κακές διαιτησίες, κουβέντα. Για την επίσκεψη του Λάκοβιτς και τις αποφάσεις για διαιτησία και την ΚΕΔ, τσιμουδιά. Όλα αυτά δεν συνιστούν πρόβλημα; Πρόβλημα είναι οι δηλώσεις του Θεοδωρίδη και η θέση του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Δικαίωμα του κ. Γραμμένου και των συνεργατών του να θεωρούν ότι επιτελούν θεάρεστο έργο και εξυγιαίνουν το ποδόσφαιρο.

Δικαίωμα του Ολυμπιακού και όποιων άλλων να το αμφισβητούν και να το δηλώνουν. Η διοίκηση ΕΠΟ προφανώς θέλει να επιβάλλει σιωπητήριο. Να μην ακούγεται τίποτα που θα χαλάσει την «εξυγίανση». Τι κι αν φωνάζουν ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλωνας.

Αφού δεν φωνάζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που την ανέδειξαν και την στηρίζουν δεν τρέχει κάστανο. Είναι άγνωστο που τα έχει μάθει αυτά τα γράμματα ο κ. Γραμμένος. Ας δώσει πάντως μια εντολή στους συνεργάτες του να αντιγράφουν δημιουργικά κι όχι κατά λέξη τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ.

Εκτός αν μπορεί να υψώσει ανάστημα και να… παρακαλέσει τους πραγματικούς εντολείς του να του επιτρέπουν να εκδίδει εκείνος πρώτος τις σχετικές ανακοινώσεις για να μην εκτίθεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ