Ενα «μαγειρείο», ο Μπέος και η αποφυγή ενός νέου κακοστημένου «έργου»

Ενα «μαγειρείο», ο Μπέος και η αποφυγή ενός νέου κακοστημένου «έργου»

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα σοκ, έχασε ένα παιχνίδι που δεν δέχθηκε ευκαιρία, κατάλαβε και ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα, τον Βόλο του Μπέου και έχει ανοιχτά τα μάτια του. Γενικώς...

Ένα περίεργο βράδυ. Από κάθε άποψη. Ένα βράδυ από εκείνα που βλέπεις ότι είσαι καλά. Που βλέπεις ότι είσαι καλύτερος. Πιο αποφασιστικός. Πιο έτοιμος, πιο επικίνδυνος, πιο καίριος. Πιο καλά προετοιμασμένος. Ψυχολογικά πιο δυνατός από τον αντίπαλό σου. Αλλά παρόλα αυτά, παρότι έχεις προηγηθεί. Παρότι είσαι ανώτερος, χάνεις το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι-τελικό. Που, όμως, δεν το έχασες μόνο επειδή έκανες λάθη ή είχες κακές στιγμές. Και αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο του Πέδρο Μαρτίνς, μετά το τέλος του αγώνα με τη Μαρσέιγ. Έναν αγώνα, τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να χάσει. Δεν άξιζε να χάσει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προετοιμάσει τον Ολυμπιακό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς να αναζητά δικαιολογίες στα προβλήματα και τις απουσίες. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι μπλόκαραν τους γηπεδούχους και είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου. Αλλά και το γκολ που τους έφερε σε θέση οδηγού. Μάλιστα, ακόμη και στο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι κουβέντες ήταν συγκεκριμένες από τον προπονητή: «Πάμε καλά, παίζουμε όπως έχουμε πει, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να πιέσουμε περισσότερο και να κόψουμε τα εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή».

Το φινάλε του αγώνα, ωστόσο, βρήκε τον Μαρτίνς στενοχωρημένο και εκνευρισμένο ταυτόχρονα. Διότι αρχικά είδε από τους ποδοσφαιριστές του αυτό που τους είχε ζητήσει να μην κάνουν. Είδε λάθη στη μεσαία γραμμή, είδε έλλειψη συγκέντρωσης, είδε κακές επιλογές στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Με τη διαφορά ότι ο εκνευρισμός γιγαντώθηκε από τις συνθήκες του αγώνα και την απαράδεκτη παρουσία του διαιτητή Χεσούς Χιλ Μανθάνο. Ο οποίος με τις αποφάσεις του καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τους συνεργάτες του στο VAR.

Ο Μαρτίνς ήταν έξαλλος με τις υποδείξεις του Μανθάνο. Ηταν ορισμένος, όχι μόνο από τα πέναλτι που υπέδειξε, αλλά από τη συνολική παρουσία του. Από το γεγονός ότι σφύριζε σε όλο τον αγώνα με δύο μέτρα και δύο σταθμά και με διαφορετικά κριτήρια. Παίζοντας άσχημο παιχνίδι στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και μην δίνοντας στον Ολυμπιακό αυτά που άξιζε. Μάλιστα, ειδικά εκείνη η αγκωνιά του Σακάι στον Βρουσάι μέσα στην περιοχή της Μαρσέιγ, που άνοιξε το κεφάλι παίκτη του Ολυμπιακού, θεωρήθηκε (και όχι άδικα), περισσότερο πέναλτι από αυτά που υπέδειξε ο Ισπανός και η… κομπανία του. Μια φάση που έδειξε την ξεκάθαρα αρνητική διάθεση να δοθεί το παραμικρό στον Ολυμπιακό. Ούτε καν τα προφανή.

Η οργή των Πειραιωτών αφορούσε και το γεγονός ότι ένας ελίτ διαιτητής, με εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο, επέτρεψε στη Μαρσέιγ να κάνει αγώνα…. τοπικού μια αναμέτρηση Champions League. Επέτρεψε στον Μανταντά να κάνει αμέτρητες καθυστερήσεις, χωρίς ούτε παρατήρηση. Επέτρεψε στους γηπεδούχους να… εξαφανίσουν τις μπάλες και τα… ball boys από το γήπεδο, δημιουργώντας συνθήκες ερασιτεχνικού επιπέδου. Και στο τέλος έδωσε μόλις ένα επιπλέον λεπτό καθυστερήσεις, «κιτρινίζοντας» τον πάγκο του Ολυμπιακού για τις εύλογες διαμαρτυρίες.

Στα αποδυτήρια, ο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες του. «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Ελέγχαμε το παιχνίδι, τα κάναμε σχεδόν όλα σωστά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα λεπτά, η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Κάναμε λάθη ανεπίτρεπτα για αυτό το επίπεδο. Δώσαμε την ευκαιρία στη Μαρσέιγ να μπει στο παιχνίδι με δυο πέναλτι που είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενα. Ο διαιτητής έπαιξε πολύ άσχημα εναντίον μας, αλλά κάναμε και εμείς λάθη, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Είδαμε πόσο κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο».

Πλέον, όλοι επικεντρώνονται στην επόμενη ημέρα. Αυτή που ξεκίνησε ήδη. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο, ούτε να μεμψιμοιρεί ούτε να μένει προσκολλημένος σε ό,τι έγινε πίσω του. Σειρά έχει η αναμέτρηση με τον Βόλο του Μπέου, το Σάββατο στο Καραϊσκάκη, και φυσικά ο «τελικός» με την Πόρτο. Ένα παιχνίδι που κρίνει τα πάντα, πλέον, για τους Ερυθρόλευκους. Ένα παιχνίδι που θα τελειώσει την υπόθεση πρόκριση για τους Πειραιώτες.

Όλα με τη σειρά τους, όμως, διότι εκείνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι οι νίκες. Ειδικά στο πρωτάθλημα. Διότι τώρα ξεκινάει η πραγματική «μάχη». Τώρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καταποντίστηκαν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Αλλά και να νικάει. Με κάθε τρόπο. Και χωρίς να ασχολείται με τίποτε άλλο. Οι δύο βασικοί αντίπαλοί του για το πρωτάθλημα θα «πέσουν» πάνω στο πρωτάθλημα ακόμη πιο δυνατά τώρα. Και μπορεί αγωνιστικά ο Ολυμπιακός να μην τους «βλέπει», αλλά το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο από τους ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα ειδικά… Αλλά και στην Ευρώπη σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ήδη είδαμε…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι άξιζε να βρίσκεται στο Champions League. Αξιζε να έχει περισσότερους βαθμούς και νίκες. Αξιζε και αξίζει την ευρωπαϊκή συνέχεια. Και θα την έχει. Διότι, εάν δεν βρεθεί κάποιο καινούργιο «εμπόδιο», ο Ολυμπιακός θα τη νικήσει την Πόρτο. Από την οποία ηττήθηκε χωρίς να το αξίζει στο Ντραγκάο. Και θα προκριθεί. Χωρίς να έχει στο μυαλό του τι κάνει η Μαρσέιγ στην έδρα της Σίτι. Και επειδή με τη Μαρσέιγ είχαμε δει ένα κακοστημένο «έργο» προ 8ετίας, με πρωταγωνίστρια τη μετέπειτα φιναλίστ του Champions League Ντόρτμουντ, αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πιο «ψυλλιασμένοι». Και πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως μόνο με τις δικές τους δυνάμεις μπορούν να πετύχουν.

ΥΓ. Το γεγονός ότι ο πρώτος διαιτητής του αγώνα με τον Ολυμπιακός-Βόλος είναι από τον σύνδεσμο διαιτητών Μακεδονίας (Παπαδόπουλος), όπως και ο VAR (Γκορτσίλας), όπως και ο ένας βοηθός (Νικολαΐδης), να θεωρηθεί τυχαίο; Παρεμπιπτόντως, ο Γκορτσίλα έγινε φέτος… διεθνής από την ΚΕΔ στο VAR. Ενώ φέτος προήχθη και στη Super League και ο τέταρτος διαιτητής του ματς, Παναγιώτης Κουκούλας της ΕΠΣ Λέσβου. Αν και το να ασχολείσαι με την ελληνική διαιτησία ακουμπάει τα όρια της κωμωδίας, αν μη τι άλλο, η σύνθεση αυτή προκαλεί ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ