ΑΕΚ : Η ευρωπαϊκή χρονιά που δεν θα ξεχαστεί και οι… αδικημένοι του Καρέρα

ΑΕΚ : Η ευρωπαϊκή χρονιά που δεν θα ξεχαστεί και οι… αδικημένοι του Καρέρα

Η κουβέντα που υπήρχε στο μεσοδιάστημα του αγώνα της ΑΕΚ στην Τρίπολη με εκείνον απέναντι στη Μπράγκα είχε στο επίκεντρο την ανάγκη της Ένωσης να μην κάνει ένα ακόμα πισωγύρισμα. Να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο σε ένα ευρωπαϊκό ματς και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ΑΕΚ για ακόμα μια φορά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Παρουσίασε ξανά μια εικόνα κατάρρευσης, βρέθηκε στο 10λεπτο να χάνει με δύο γκολ και τελικώς γνώρισε μια βαριά ήττα. Μία ακόμα. Η φετινή πορεία της στην Ευρώπη είναι το λιγότερο απογοητευτική. Και δεν μπορεί να ξεχαστεί έτσι εύκολα.

Είναι σαφές πως για τον Μάσιμο Καρέρα, που φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη, το πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα. Ο Ιταλός τεχνικός είχε οριοθετήσει τους ευρωπαϊκούς στόχους της ΑΕΚ στην πρόκριση τους ομίλους. Δεν πίστευε και δεν πιστεύει πως η ομάδα του θα μπορούσε να προχωρήσει παρακάτω και συνάμα να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Η προσέγγιση είναι 100% λανθασμένη από πλευράς του. Κανείς δεν είχε από την ΑΕΚ την απαίτηση να προκριθεί. Ειδικά σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο. Όσοι έκαναν λόγο περί… καφενείων πιθανότατα κατάπιαν τις γλώσσες τους στο 1-0 της Ζόρια χθες από τη Λέστερ. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να επηρεαστεί από αυτά. Ο καθένας έχει τον πόνο του. Και όσο πιο μεγάλος ο πόνος, τόσο πιο έντονα και τα… διαιτητικά παράπονα.

Η Ένωση πρέπει να κοιτάξει την καμπούρα της και πως θα μπορέσει να προχωρήσει. Σε ένα δρόμο λογικής. Αυτό ήταν και είναι το ζητούμενο. Στα του ματς με την Μπράγκα τώρα, δεν μπορεί κανείς να χρεώσει μόνο στον Καρέρα αυτή την ήττα.

Υπήρξαν και σε ατομικό επίπεδο πρόσωπα που πήραν κάτω από τη βάση. Θα σταθώ σε δύο, που χωρίς να βγαίνει άμεσα από την πλευρά τους κάποιο παράπονο, έχουν υπάρξει κατά καιρούς συζητήσεις σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής τους. Αναφέρομαι στον Μιχάλη Μπακάκη και τον Νασίμ Χνιντ. Δύο ποδοσφαιριστές που με τη χθεσινή τους εικόνα δικαίωσαν απόλυτα τον προπονητή τους που δεν τους έχει στις βασικές επιλογές του.

Αμφότεροι ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ προχθές (μαζί και ο Τσιντώτας), σε ένα παιχνίδι που η ομάδα φάνηκε γενικώς να το αντιμετωπίζει διαδικαστικά. Χωρίς να πιστεύει πως θα μπορούσε να κάνει πράξη όσα είχαν ακουστεί σε δηλώσεις των Κιτρινόμαυρων τις προηγούμενες μέρες.

Τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Και φυσικά προσθέτει στην ΑΕΚ στη πίεση. Όπως και στον προπονητή της. Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ. Μένει να φανεί αν θα συμβεί το ίδιο ή η Δευτέρα θα ανοίξει άλλου είδους συζητήσεις για τον Δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ