Ολυμπιακός : Το μυαλό μόνο στη νίκη

Ολυμπιακός : Το μυαλό μόνο στη νίκη

Ο Ολυμπιακός την Tετάρτη το βράδυ, πρέπει και θα αγωνιστεί με έναν και μοναδικό στόχο. Την κατάκτηση των τριών βαθμών…

Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ένα πράγμα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, το βράδυ της Τετάρτης.

Τη νίκη κόντρα στην Πόρτο και όχι φυσικά, ότι μπορεί να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα και με ήττα.Θα είναι… εγκληματικό να συμβεί αυτό, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Πέδρο Μαρτινς δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Οι νταμπλούχοι, με νίκη θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ότι και να συμβεί στην Αγγλία και στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Μαρσέιγ,

Πολύ απλά. γιατί δεν θυμάμαι να υπάρχουν περιπτώσεις που να βοήθησαν τον Ολυμπιακό, αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Οπότε, για ποιον λόγο να συμβεί αυτό και φέτος;

Η τύχη στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ με τους Πειραιώτες και ότι έχουν καταφέρει, το πέτυχαν με το σπαθί τους, χωρίς να περιμένουν δώρα και χάρες από άλλες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να παίζει την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση για πολλούς λόγους. Από δικά του λάθη (εικόνα ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πόρτο συν το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν), από διαιτητικές αποφάσεις (στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μαρσέιγ) και φυσικά λόγω των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν, μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Τόσες αναποδιές μαζεμένες, ούτε και ο μεγαλύτερος αντί – Ολυμπιακός δεν θα τις περίμενε. Δυστυχώς στο λιμάνι τα προβλήματα έπεσαν μαζεμένα, αλλά η ομάδα άντεξε. Κυρίως στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς ακόμα και έτσι, οι Πειραιώτες κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Το έχω πει άπειρες φορές στο ραδιόφωνο, το έχω γράψει άλλες τόσες και θα εξακολουθώ να το λέω, μέχρι να συμβεί. Σίγουρα όταν ξεκινά το ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, στόχος είναι η πρόκριση.

Στο δικό μου το μυαλό, δεν είναι η 2η, αλλά η 3η θέση. Γιατί στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός με την δυναμική που έχει, μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο, κάτι ιστορικό.

Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και πέρυσι, αν δεν χτυπούσε η πανδημία τον πλανήτη. Θυμίζω ότι στην περίοδο της φουλ φόρμας (τεράστια ανατροπή και πρόκριση επί της Άρσεναλ), ο Ολυμπιακός έμαθες δύο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Γουλβς, ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο του (φυσικά και ήταν σωστή τότε η απόφαση, αλλά…) και η ρεβάνς έγινε μετά από πέντε μήνες (!!!) και με την ομάδα να έχει μείνει χωρίς προπονήσεις λόγω του lockdown.

Δεν λέω ότι ο Θρύλος θα είχε προκριθεί, αλλά σίγουρα θα είχε περισσότερες πιθανότητες. Δεν στέκομαι άλλο στο πρόσφατο παρελθόν γιατί η ζωή προχωρά. Και την Τετάρτη το βράδυ, ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να παρατείνει την φετινή ευρωπαϊκή του διαδρομή και μετά βλέπουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ