Ποιος έμεινε ικανοποιημένος με τον έναν βαθμό στο ντέρμπι;

Ποιος έμεινε ικανοποιημένος με τον έναν βαθμό στο ντέρμπι;

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί η λογική του «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα» υπερίσχυσε στο στρατόπεδο της ΑΕΚ…

«Και ο ένας βαθμός είναι καλός σχολίασε» ο Ραφίνια μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο… βοσκοτόπι του ΟΑΚΑ. Όταν είσαι μπροστά στην βαθμολογία και ο ένας βαθμός είναι καλός. Όταν όμως νικάς και παίρνεις του τρεις βαθμούς είναι ακόμα καλύτερα. Γιατί στον Ολυμπιακός το ζητούμενο παραμένουν πάντα οι τρεις βαθμοί. Με την έννοια αυτή ο Ολυμπιακός έχασε μια σημαντική ευκαιρία να τους πάρει και να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές του. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν αήττητοι και με σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους.

Η ΑΕΚ -για παράδειγμα- είναι ήδη έξι βαθμούς πίσω. Λογικά θα περίμενε κανείς να αντιμετωπίζει το ισόπαλο αποτέλεσμα ως μια χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει τους πρωτοπόρους και να ξαναμπεί στην μάχη της διεκδίκησης. Αν παρακολουθήσετε όμως τις δηλώσεις και το κλίμα που βγαίνει από τα αποδυτήριά της, μάλλον υπάρχει ικανοποίηση από το ισόπαλο αποτέλεσμα. Εξι βαθμοί διαφορά από τον Ολυμπιακό όταν μάλιστα θα σε περιμένει στο γήπεδό του δεν είναι λόγος για να αισθάνεσαι ικανοποιημένος.

Αν φοβόσουν ότι θα σου τύχει κάτι πολύ χειρότερο τότε, γίνεται κατανοητή η ικανοποίηση. Στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι δεν νίκησαν για δυο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ο ακατάλληλος αγωνιστικός χώρος. Οποια κριτική κι αν γίνει στους παίκτες του πρωταθλητή εφόσον δεν λαμβάνει υπόψη του αυτό τον παράγοντα θα είναι άδικο. Ηταν φανερό ότι οι παίκτες και των δυο ομάδων πρώτα προσπαθούσαν να ισορροπήσουν και μετά να παίξουν ποδόσφαιρο. Ομάδες που βασίζονται στη κυκλοφορία της μπάλας είναι σχεδόν αδύνατο να παίξουν αυτό που ξέρουν σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Μαρτίνς έδειχναν περίπου αιφνιδιασμένοι από την κατάσταση που αντιμετώπιζαν. Ωστόσο υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο όπου άλλαξαν τα πράγματα και για τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη στη σύνθεσή του κυκλοφόρησε υποτυπωδώς την μπάλα και έδειξε ότι έχει ποιότητα που δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη της αντιπάλου του. Ωστόσο για άλλη μια φορά μετά το γκολ έδωσε την εντύπωση ότι τον ενδιέφερε περισσότερο να διατηρήσει τα κεκτημένα και λιγότερο να πετύχει δεύτερο γκολ. Λογάριασε όμως χωρίς τις άτσαλες αποκρούσεις των στόπερ του και το σοβαρό λάθος του Σα.

Η ΑΕΚ ανέβασε τον ρυθμό της, άσκησε πίεση, πήρε πολλές στημένες φάσεις και από μια τέτοια ισοφάρισε. Είχε προειδοποιήσει σχετικά αλλά ο Ολυμπιακός φαινόταν να επαναπαύεται στις όπως-όπως απομακρύνσεις της μπάλας παρά στο να την κρατήσει και να αυξήσει τα ποσοστά της κατοχής. Η επιπολαιότητα των κεντρικών αμυντικών του δεν του στοίχισε στο πρώτο ημίχρονο αλλά με την συνδρομή του Σα του στοίχισε στο δεύτερο. Η ισοπαλία μπορεί να μοιάζει δίκαιο αποτέλεσμα αλλά η ουσία είναι ότι ικανοποίησε περισσότερο της ΑΕΚ που ήταν και παρέμεινε έξι βαθμούς πίσω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ