Ένα λάθος κάνει ο Ολυμπιακός…

Ένα λάθος κάνει ο Ολυμπιακός…

Ο Θρύλος πρέπει και μπορεί να «καθαρίζει» τα σημαντικά ματς. Να μην τα αφήνει στο ρευστό 1-0.

Η ισοπαλία την Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ, είναι αποτέλεσμα, που αν δούμε το ποτήρι μισογεμάτο τους Πειραιώτες. Έβγαλαν, ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και οκτώ σερί ματς από την αντίπαλό τους, δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει στην βαθμολογία και πρόσθεσαν και έναν πόντο στην διαφορά που έχουν από τον ΠΑΟΚ.

Αν το ποτήρι το δούμε μισοάδειο, η ισοπαλία σου αφήνει πικρία. Γιατί πολύ απλά, ο Ολυμπιακός στο χωράφι του ΟΑΚΑ (θα ασχοληθώ με τον αγωνιστικό χώρο παρακάτω) μπορούσε κάλλιστα να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Προηγήθηκε με το ωραίο γκολ του Βρουσάι, αλλά έκανε – φυσικά κατά τη γνώμη μου – ένα λάθος. Μετά το γκολ, έπρεπε να πιέσει, να προκαλέσει πανικό στην ασταθή και γεμάτη προβλήματα αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και να πετύχει πιθανότατα και ένα ακόμη τέρμα.

Αυτό δεν συνέβη, στον βαθμό που έπρεπε. Υπήρχαν οι στιγμές με τον Ελ Αραμπί και τον Φορτούνη, αλλά για την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού, οι στιγμές, έπρεπε να ήταν περισσότερες. Σε αρκετά σημαντικά ματς, οι Πειραιώτες δεν «σκοτώνουν» τους αντιπάλους τους. Προηγούνται, αλλά δεν βάζουν ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσουν το ματς. Το ίδιο έγινε για παράδειγμα και στο ειδικό συνθηκών (λόγω των πολλών προβλημάτων) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκεί ο Μακέντα αστόχησε.

Η ΑΕΚ γλίτωσε τη γκρίνια, την πιθανή αλλαγή προπονητή για δύο λόγους. Πρώτον τις εξαιρετικές εκτελέσεις κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία και δεύτερον γιατί οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και κυρίως ο Σισέ δεν μπόρεσαν – πιθανότατα λόγω του αγωνιστικού χώρου – να απομακρύνουν σωστά την μπάλα. Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα οι αμυντικοί σε δύσκολες στιγμές να πετούν την μπάλα στο Θεό, από το να κάνουν κάτι το εξεζητημένο. Απλά στη φάση που ο αμυντικός του Ολυμπιακού παραχώρησε κόρνερ, νομίζω ότι είχε την δυνατότητα να παραχωρήσει πλάγιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε κυρίως την ομάδα που πέρασε τρένο από την Λαμία, αφήνοντας στον πάγκο τους Φορτούνη και Καμαρά. Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή και ο Πορτογάλος αποφάσισε νωρίς νωρίς να τους ρίξει στη μάχη.

Ο «Φορτού» κυρίως έδωσε στους νταμπλούχους ώθηση, έβγαλε και στο χωράφι την ποιότητά του και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που θα σκέφτηκαν γιατί να μην ξεκινήσουμε το ματς. Θεωρώ ότι ο Μαρτίνς, επειδή ο διεθνής μεσοεπιθετικός προερχόταν από πρόβλημα τραυματισμού, δεν θέλησε να ρισκάρει.

Στο δια ταύτα, οι Πειραιώτες συνεχίζουν πρώτοι, αήττητοι και καλύτεροι και φυσικά θα τα πουν ξανά με την ΑΕΚ, με το που μπει το 2021 και εκεί θα έχουν την δυνατότητα να «τελειώσουν» την ΑΕΚ από την διεκδίκηση του τίτλου.

Υ.Γ. Είναι ντροπή το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας να διαθέτει τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Και τα χωράφια σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται. Το… εκπληκτικό στην υπόθεση είναι, ότι πριν από ένα μήνα έγιναν έργα βελτίωσης.

Υ.Γ (1). Ο Βρουσάι μπαίνει πλέον στη λίστα των παικτών που αξιοποίησαν την ευκαιρία του προπονητή τους. Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να συνεχίσει την σκληρή δουλειά. Αν το κάνει θα πάρει από τον Πορτογάλο, σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Υ.Γ. (2). Προσωπικά θεωρώ, ότι το μαρκάρισμα του Σιμόες στον Τιάγκο Σίλβα είναι για κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα. Αν το έκανε ο Τιάγκο Σϊλβα στον Σιμόες θα ήθελα να δω τι θα γραφόταν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ