ΑΕΚ : Ο Καρέρα δεν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση

ΑΕΚ : Ο Καρέρα δεν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση

Η ΑΕΚ αδυνατεί να βρει τον δρόμο της και οι αλλαγές σε πάγκο και άμυνα κρίνονται επιβεβλημένες

Η ΑΕΚ εδώ και καιρό εκεί που κάνει ένα βήμα μπροστά, μετά κάνει άλλα… δέκα πίσω. Η κατάσταση στην Ένωση είναι δύσκολη και με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να αλλάξει. Ήμουν από εκείνους που συμφώνησαν με την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να στηρίξει τον Μάσιμο Καρέρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Τη συγκεκριμένη στιγμή η ΑΕΚ είχε βρεθεί σε μια… λούμπα από το πουθενά, με συνεχόμενα στραβά αποτελέσματα. Και η λογική της παράτασης στο συγκεκριμένο πλάνο και τον συγκεκριμένο προπονητή ήταν σωστή. Πλέον, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και ξεκάθαρα.

Ο Καρέρα δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Η μπάλα έχει χαθεί εντελώς και ο Ιταλός δείχνει, δυστυχώς, να μην το αντιλαμβάνεται. Φάνηκε αυτό και στις χθεσινές του δηλώσεις. Η Ένωση πρέπει να προχωρήσει παρακάτω.

Να βρει έναν προπονητή που θα εμπνεύσει τους παίκτες και θα αλλάξει το κλίμα. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να παρουσιάζει μια άμυνα-παιδική χαρά. Να δέχεται πέντε γκολ σε δύο ματς με αντιπάλους τον Απόλλωνα και τον Βόλο! Δεν γίνεται απλά!

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον προπονητή. Όχι μόνο εκείνον όμως. Είναι σαφές πως υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που δεν κάνουν για το επίπεδο της ΑΕΚ. Και αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Η Ένωση από το κέντρο και μπροστά διαθέτει και ποιότητα και λύσεις. Πίσω όμως υπάρχει πρόβλημα. Τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο. Οι αλλαγές κρίνονται επιβεβλημένες. Και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Περιθώριο για νέα παράταση δεν υπάρχει και στα δικά μου μάτια ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν μάταιο.

Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά ένα δεξί μπακ-«δυναμίτη» και ένα στόπερ-ηγέτη. Δεν μιλάμε για… μπαλώματα και δύο επιπλέον προσθήκες, αλλά για δύο κινήσεις διαφοράς. Προφανώς και με τα δεδομένα του ρόστερ όσον αφορά τον αριθμό του, αυτό προϋποθέτει αποχωρήσεις.

Πρωτίστως πρέπει να δρομολογηθεί όμως η επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας. Με μια λύση όχι προσωρινή, αλλά προοπτικής. Προπονητές υπάρχουν στην αγορά. Το θέμα είναι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο.

Είναι σαφές πάντως πως η ΑΕΚ οφείλει να πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλαγμένη. Μιας και μόνο έτσι θα έχει ουσιαστικές ελπίδες για ένα αποτέλεσμα που θα την βάλει ξανά στο κόλπο του τίτλου και η χρονιά δεν θα «καεί» ξανά από τον Γενάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ