ΑΕΚ : Χιμένεθ και Κονέ να βάλουν τέλος στη λογική του «ράβε-ξήλωνε»

ΑΕΚ : Χιμένεθ και Κονέ να βάλουν τέλος στη λογική του «ράβε-ξήλωνε»

Η πρόσληψη του Χιμένεθ έγινε με την λογική του «ηλεκτροσόκ», ενώ η απόφαση για αλλαγή σελίδας στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και την πρόσληψη του Παναγιώτη Κονέ, βάζει την ΑΕΚ ξανά σε διαδικασία restart.

Τα Χριστούγεννα βρίσκουν την ΑΕΚ σε μια κατάσταση… τρέλας. Μέσα σε λίγες μέρες η Ένωση άλλαξε εντελώς πλάνο και προχωρά από τον Γενάρη σε μια νέα σελίδα. Τέλος ο Καρέρα, στη θέση του ο Χιμένεθ. Τέλος ο Ίβιτς, στη θέση του ο Κονέ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης… απασφάλισε και πήρε σκούπα, με την ΑΕΚ να ακυρώνει εντελώς το πρότζεκτ που έτρεχε εδώ και ένα χρόνο και να ξεκινά ένα καινούργιο.

Το που θα βγει αυτή η ιστορία και τι αποτελέσματα θα φέρει θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Αυτό που είναι βέβαιο πάντως είναι πως η ΑΕΚ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων ετών. Κάθε χρόνο σχεδόν, άλλος προπονητής και άλλος τεχνικός διευθυντής.

Εκείνο που μετράει είναι να βρεθεί ένας συγκεκριμένος δρόμος. Να σταματήσει το ράβε-ξήλωνε που εφαρμόζει η ΑΕΚ εδώ και χρόνια και να εμπιστευτεί ένα συγκεκριμένο πλάνο. Να το στηρίξει, να του δώσει χρόνο και να περιμένει τα αποτελέσματα.

Για την περίπτωση του Καρέρα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η μπάλα είχε χαθεί με τον Ιταλό και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Το θέμα είναι αν ο Χιμένεθ είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βγάλει το καράβι από τα βράχια. Προσωπικά βλέπω τη λύση του Ισπανού ως μια λύση ανάγκης. Δεν θα μπορούσε να είναι μια λύση προοπτικής όταν ο συγκεκριμένος προπονητής έχει απομακρυνθεί δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν από την ομάδα. Από την ίδια διοίκηση.

Η πρόσληψη του Χιμένεθ έγινε με την λογική του «ηλεκτροσόκ». Να έρθει δηλαδή στην ομάδα ένας προπονητής που δεδομένα μπορεί να της δώσει νεύρο και μαχητικότητα και να παλέψει για ότι καλύτερο μέχρι το φινάλε. Θα δούμε ποιο μπορεί να είναι αυτό. Νομίζω πως στο επίπεδο της προοπτικής ο Χιμένεθ έχει κριθεί οπότε δύσκολα τα δεδομένα θα αλλάξουν τώρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση για τη λύση της συνεργασίας με τον Ίλια Ίβιτς, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η παραπάνω εξέλιξη η αλήθεια είναι πως αιφνιδίασε αρκετούς. Παρότι κάποια «μηνύματα» είχαν σταλεί από την επίσκεψη του «Τίγρη» στα Σπάτα και τα άγρια «γκάζια» προς όλους. Μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ίβιτς. Η αλήθεια είναι πως αν κάνει κάποιος μια αποτίμηση για το έργο του Σέρβου τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ, προκύπτουν ανάμεικτα συμπεράσματα. Ο Ίβιτς φάνηκε πως έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έκανε κάποιες πολύ πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν από πιο «θερμά» για την ΑΕΚ στο κομμάτι των μεταγραφών. Εκεί προφανώς και τον πρώτο λόγο είχε ο Ίλια Ίβιτς. Περιπτώσεις παικτών όπως ο Τάνκοβιτς, ο Γκαρσία, ο Ανσαριφάρντ, ο Σάκχοφ, ο Νεντελτσιάρου αποτέλεσαν επιλογές του Σέρβου τεχνικού διευθυντή και προφανώς τον δικαίωσαν.

Βεβαίως, στις κινήσεις του καλοκαιριού υπήρξε και μια αστοχία. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει μέχρι στιγμής. Η υπόθεση του Νασίμ Χνιντ ήταν από αυτές που πήρε πάνω του ο Ίβιτς και ο Τυνήσιος στόπερ δεν έχει δικαιώσει επουδενί τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μάλιστα από τις μεταγραφές εκείνες που μπήκαν στο «κάδρο» της χθεσινής συζήτησης που έγινε στα γραφεία της ΑΕΚ, μιας και η Ένωση επένδυσε στον Χνιντ για να βρει στο πρόσωπό του μια αντίστοιχη περίπτωση Βράνιες, όμως μέχρι στιγμής το πλάνο δεν είναι πετυχημένο.

Η απόφαση για αλλαγή σελίδας στο συγκεκριμένο πόστο και την πρόσληψη του Παναγιώτη Κονέ, βάζει την ΑΕΚ ξανά σε διαδικασία restart. Όπως είχε γίνει δηλαδή και με την περίπτωση του Λυμπερόπουλου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φιλοδοξεί να «δημιουργήσει» ένα στέλεχος, από τα σπλάχνα της ομάδας. Μακάρι τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση να εξελιχθούν διαφορετικά. Διότι όπως είπα και παραπάνω, το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να βρει επιτέλους σταθερότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ