Ολυμπιακός : Καλός ο Ρέαμπτσιουκ αλλά την Κυριακή έχει ντέρμπι και πρέπει να νικήσει!

Ολυμπιακός : Καλός ο Ρέαμπτσιουκ αλλά την Κυριακή έχει ντέρμπι και πρέπει να νικήσει!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε γρήγορα τη μεταγραφή του Ρέαμπτσιουκ με την διοίκηση να κάνει άμεσα πράξη την ανάγκη της ομάδας και την επιθυμία του Μαρτίνς. Τώρα όμως το τρίποντο με την ΑΕΚ είναι σημαντικό. Και πρέπει να κατακτηθεί, όπως συνέβη και πέρσι στο άνοιγμα της χρονιάς...

Πρώτος και καλύτερος έκλεισε το 2020 ο Ολυμπιακός. Συντριπτικά ανώτερος από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Με 18 βαθμούς διαφορά πήρε το περσινό πρωτάθλημα, στο +5 από τον ΠΑΟΚ και το +8 από την ΑΕΚ. Στο +3 από τον Άρη που καλό είναι να μην τον ξεχνάμε γιατί δείχνει πολύ ισχυρός και με διάθεση να γίνει ακόμη πιο δυνατός.

Με 27 νίκες σε 32 ματς πρωταθλήματος, 11 σε 15 ντέρμπι έκλεισε το 2020 ο Ολυμπιακός. Και την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραισκάκη και πρέπει να ανοίξει τη νέα χρονιά με νίκη, όπως ξεκίνησε το 2020. Πέρσι είχε νικήσει 1-0 τον ΠΑΟ στο Καραισκάκη, φέτος έχει την ΑΕΚ και την ευκαιρία να ξεκινήσει ιδανικά και το 2021 βγάζοντας εκτός «μάχης» ουσιαστικά από πολύ νωρίς έναν από τους βασικούς αντιπάλους του για το πρωτάθλημα.

Κατανοητό πως ο Ολυμπιακός όφειλε ταυτόχρονα να δυναμώσει όσο περισσότερο γίνεται το ρόστερ του, και να κλείσει το κενό που υπάρχει αριστερά στην άμυνα του. Και το έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως επιθυμεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε πως δεν είναι δυνατόν να παίζει ασταμάτητα ο Χολέμπας και… 18 χρονών να ήταν. Έχει ήδη δώσει πάρα πολλά ο Χοσέ σε αυτά τα 17 από τα 20 ματς της φετινής σεζόν που έχει αγωνιστεί.

Η διοίκηση λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά. Με πλάνο, επιμονή και υπομονή. Και κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να κλείσει μια δύσκολη μεταγραφή βγάζοντας… off την Πόρτο που πήγε να κάνει «εξυπνάδες». Το σημαντικό είναι πως ο Ρέαμπτσιουκ που είναι ήδη διαθέσιμος για τον Μαρτίνς ήρθε με όρεξη και διάθεση να προοδεύσει και να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Τώρα όμως τα πάντα πάνε σε δεύτερη μοίρα πλέον καθώς Μαρτίνς και παίκτες οφείλουν να παραμείνουν αφοσιωμένοι πλήρως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να πετύχουν αυτό που δεν πέτυχαν (γιατί αυτοί έχασαν δύο βαθμούς στο χωράφι του ΟΑΚΑ, δεν πήρε τον βαθμό η ΑΕΚ) πριν λίγες μέρες και να νικήσουν στο Καραισκάκη.

Δεν παίζει κανένα ρόλο για τον Ολυμπιακό η αλλαγή προπονητή. Ο Χιμένεθ θα επιλέξει να παίξει όσο πιο κλειστά γίνεται, κατανοητό και φαντάζομαι αναμενόμενο για τον Μαρτίνς. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός. Να μην γίνουν τα λάθη του ΟΑΚΑ. Ο ίδιος ο Μαρτίνς ουσιαστικά παραδέχθηκε πως «διάβασε» λάθος το ματς αφήνοντας Καμαρά και Φορτούνη στον πάγκο. Δύο παίκτες που κάνουν «πάρτι» με την ΑΕΚ. Και για αυτό νομίζω πως και οι δύο θα είναι βασικοί σε ένα 4-3-3 που είναι η πιο λογική επιλογή του Μαρτίνς.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα που αν την πιέσεις στο ξεκίνημα θα της κάνεις τη ζημιά. Δεν το έκανε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και το πλήρωσε. Αν το κάνει στο Καραισκάκη τότε τα πάντα θα είναι στα χέρια του. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο ο Ολυμπιακός δεν έβαλε δύο γκολ στην ΑΕΚ! Έχει την ευκαιρία να το κάνει τώρα στο γήπεδο του και να μπει με το δεξί στο 2021. Στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως και η φετινή σεζόν θα είναι δικιά του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ