Και να τονίζεται στην… αντιπροπαραλήγουσα!

 Και να τονίζεται στην… αντιπροπαραλήγουσα!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τον Πόρτο που έμεινε στα κρύα του λουτρού και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην περίπτωση του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ

Όχι ότι είμαι ο καλύτερος σε θέματα στατιστικής και στοιχείων. Νομίζω όμως ότι ο Ολυμπιακός έσπασε ρεκόρ ταχύτητας. Κι ας είναι αργία η Πρωτοχρονιά. Φέρνει παίκτη την πρώτη μέρα των μεταγραφών. Παίκτη σε θέση που έχει μεγάλη ανάγκη. Παίκτη που σήμερα έρχεται και αύριο είναι έτοιμος να παίξει. Παίκτη που τονίζεται στην… αντιπροπαραλήγουσα! Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. 

Ο 23χρονος Μολδαβός πέρασε την Πρωτοχρονιά στον αέρα προκειμένου να πάει την ίδια μέρα στο Ρέντη να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ολυμπιακό. Εδώ γίνεται λόγος για απόλυτη ευστοχία. Δεν είμαι σε θέση να σας υπογράψω ότι ο Μολδαβός που μεγάλωσε στην Πορτογαλία θα θριαμβεύσει με τα ερυθρόλευκα. Αυτό θα το δείξουν ο χρόνος και το γήπεδο. Ξέρω πως η Πόρτο έκανε προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή να τον κρατήσει στην Πορτογαλία και τον καλοκαίρι να τον επαναφέρει στο δυναμικό της.

Προφανώς όλα αυτά δεν τα έκανε γιατί ο παίκτης δεν αξίζει τον κόπο. Τον αξίζει και με το παραπάνω. Κι είναι μεγάλο όνομα η Πόρτο ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για παίκτη που αναδείχτηκε από τις δικές της ακαδημίες. Να όμως που αυτός πήρε απόφαση διαφορετική από εκείνη που όλοι στην Πορτογαλία περίμεναν να πάρει. Αντί να επιστρέψει το καλοκαίρι προτίμησε να πάει τώρα στον Ολυμπιακό. Δεν λέω πως είναι εύκολο να καθιερωθείς στην Πόρτο. Θα μπήκε κι αυτή η παράμετρος στον λογαριασμό που έκανε ο Ρέαμπτσιουκ.

Μπήκε όμως και ο Ολυμπιακός. Το βαρύ του όνομα η καθιερωμένη παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και -να τα λέμε κι αυτά- το πολύ καλό συμβόλαιο που του προσφέρθηκε το οποίο τον συγκαταλέγει στους καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν με ταχύτητα, εντόπισαν τον στόχο και πέτυχαν διάνα. Το λέω αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία έγινε η δουλειά. Ο Ολυμπιακός με την αδιαφορία που έδειχνε ο Βινάγκρε είχαν ένα χτυπητό κενό στο ρόστερ του. 

Το καλύπτει τώρα με σβελτάδα και περιμένει να δει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ότι τα λεφτά που έδωσε για μεταγραφή και συμβόλαιο, πιάνουν τόπο. Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν έρχεται για να συμπληρώσει το ρόστερ. Και δεν υπάρχει καμιά μομφή στον Χολέμπας. Ο Χοσέ πατώντας στα τριάντα εφτά έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η συνολική παρουσία του είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους, ασφαλώς και για τον Ρέαμπτσιουκ. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ