Ολυμπιακός : Μετά τον Χάσι, έγινε το λάθος

Ολυμπιακός : Μετά τον Χάσι, έγινε το λάθος

Ένας Ολυμπιακός που ξεψυχάει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ και καταρρέει στα τελευταία λεπτά του αγώνα πρωταθλήματος δείχνει όχι μόνο τι έγινε στο καταστροφικό πέρασμα του Χάσι αλλά και τι δεν έγινε στους μήνες του Λεμονή.

Χειρότερη κι από μια αποτυχία είναι η διαχείρισή της. Όταν βυθίζεσαι στην εσωστρέφεια και απαξιώνεις τους παρόντες εξυμνώντας τους απόντες. Συμβαίνει πολλές φορές στο ποδόσφαιρο να λέμε ότι καλύτεροι ήταν αυτοί που δεν έπαιξαν.

Στον Ολυμπιακό καλύτεροι είναι αυτοί που έφυγαν. Από τον Βούκοβιτς μέχρι τον Τάκη Λεμονή. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον γονατισμένο σήμερα Ολυμπιακό. Αντί να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του να κυνηγήσει ανεμόμυλους. Το γράφω γιατί πολλές φορές η νοσταλγία και η αναπόληση μπορεί να συγκινεί αλλά δεν λύνει και πολλά προβλήματα. Να νοσταλγεί κανείς τις μέρες του Τζιοβάνι και αργότερα του Βαλβέρδε είναι φυσιολογικό. Να αναπολεί τις μέρες του Βούκοβιτς και του Λεμονή όταν το σιχτίρισμα πήγαινε σύννεφο για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, είναι ανώφελο και μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Έχοντας γράψει πολλές φορές από αυτή την γωνία ότι ο Τάκης Λεμονής δεν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας αντιλαμβάνομαι απολύτως την ανάγκη για την αντικατάστασή του. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη αδράνεια και καθυστέρηση στην αλλαγή. Ένας Ολυμπιακός που ξεψυχάει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ και καταρρέει στα τελευταία λεπτά του αγώνα πρωταθλήματος δείχνει όχι μόνο τι όχι μόνο τι έγινε στο καταστροφικό πέρασμα του Χάσι αλλά και τι δεν έγινε στους μήνες του Τάκη Λεμονή. Εκτός αν θεωρούμε έργο του Γκαρθία ότι ο Φορτούνης πετάει την μπάλα μπροστά με φάτσα τον Τσιντώτα και δεν μπορεί να τρέξει τα είκοσι μέτρα που απαιτούνται για να βάλει το γκολ. Του Φορτούνη που ο Γκαρσία, διαπιστώνοντας το πρόβλημά του, δεν τον ξεκίνησε στην Τρίπολη και είχαμε αυτή την άθλια εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

Στον Ολυμπιακό και στου Ρέντη συναθροίζονται άνθρωποι με μεγάλη διαδρομή μέσα στα γήπεδα όπως ο Καρεμπέ, ο Μοντέστο και ο Κοβάσεβιτς. Διάολε, όλοι αυτοί δεν έβλεπαν ότι οι παίκτες είναι απροπόνητοι, αγύμναστοι. Κι αν έβλεπαν το κρατούσαν για τον εαυτό τους; Κι αν είδαν και το είπαν στην διοίκηση τότε γιατί ο Μαρινάκης δεν έλαβε έγκαιρα τα μέτρα του φέρνοντας έναν καταξιωμένο προπονητή ώστε να αντικαταστήσει τον υπηρεσιακό Τάκη Λεμονή; Αυτά είναι ερωτήματα που αξίζει να απαντηθούν. Θυμίζω απλά ότι οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν πρόπερσι προπονητή τον Ουζουνίδη γιατί αντέδρασε μερίδα των οπαδών. Υποθέτω ότι η αντίδραση των οπαδών ήταν ο λόγος παράτασης της θητείας του Λεμονή. Εκτός αν κανείς δεν έβλεπε και δεν παρατηρούσε τίποτα από όσα μαθαίνουμε ότι συνέβαιναν στο προπονητήριο τον καιρό του Λεμονή…

Η βόμβα που παρέλαβε ο Τάκης από τον Χάσι, έμελλε να σκάσει στα χέρια του Γκαρθία. Σε διαδοχικά σημειώματα έχω γράψει για τα λάθη του Καταλανού κόουτς στην διαχείριση των ματς με την ΑΕΚ και τον Αστέρα. Όταν όμως ο παίκτης δεν έχει την δύναμη να τρέξει προς την μπάλα (Ταχτσίδης) και δεν μπορεί να τρέξει με την μπάλα (Φορτούνης) οι τεχνικές αναλύσεις πάνε περίπατο. Τώρα χρειάζεται ψυχραιμία γενικά και στήριξη στον Οσκαρ Γκαρθία ειδικά. Ο Ολυμπιακός έχει στον πάγκο του έναν καταξιωμένο προπονητή και επιβάλλεται να του δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να «αναστήσει» αγωνιστικά την ομάδα. Αυτή η δουλειά μπορεί να έχει ως τίμημα την απώλεια κάποιου τίτλου. Στον Ολυμπιακό οφείλουν να λάβουν υπόψη τους αυτό το ενδεχόμενο και να ετοιμάσουν την αγωνιστική αντεπίθεση τους χωρίς να μπερδεύουν τα πράγματα. Η αγωνιστική αντεπίθεση είναι δουλειά του Γκαρθία, των παικτών και όσων δουλεύουν στο Ρέντη. Η αντεπίθεση εναντίον όσων κυριαρχούν τώρα στο ποδόσφαιρο και του κάνουν τη ζωή δύσκολη, είναι δουλειά της διοίκησης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ