Ολυμπιακός : Θα είχε ζητήσει λογαριασμό

Ολυμπιακός : Θα είχε ζητήσει λογαριασμό

Ο Μαρτίνς το είχε ξανακάνει. Ο Ράσταβατς όμως δεν ήξερε που να (πρώτο) ψάξει.

Η μετατόπιση του Μασούρα σε ρόλο περιφερειακού και η αναπόφευκτη αλλαγή σχηματισμού σε 4-4-2.

«Σενάριο» που ο Ολυμπιακός είχε να το βάλει σε εφαρμογή από το Ηράκλειο, και το αέρινο πέρασμα από την έδρα του ΟΦΗ στις 8 Νοεμβρίου. Ίσως από το πιο ενδιαφέρον φετινό του ματς στη Σούπερ Λιγκ. Όχι μόνο από πλευράς απόδοσης, αλλά από την προσδοκία που σχημάτισε.

Και τότε η τριάδα πίσω από το φορ ήταν Μπρούμα, Βαλμπουενά, Μασούρας.

Και τότε ο Καμαρά και ο –καταπληκτικός- Εμβιλά ήταν το supporting cast από τον άξονα.

Και τότε ο Φορτούνης είχε έρθει από τον πάγκο με διάθεση να στείλει το σκορ στον ουρανό εκμεταλλευόμενος το χάρισμα της πάσας στο ανοιχτό γήπεδο.

Ναι, ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει ξανακάνει αυτό που έμελλε απόψε να γίνει το «κλειδί» για την τέλεια απόδραση από την Τρίπολη.

Θα το έβρισκε στο playbook του και πιο πρόσφατα, ο Μίλαν Ράσταβατς αναζητώντας απαντήσεις στο διάστημα της ανάλυσης του αντιπάλου.

Από τις 8 Νοέμβρη και έπειτα όμως δεν βρέθηκαν ποτέ ξανά στην ίδια εντεκάδα οι τρεις αυτοί μεσο-επιθετικοί. Μην πάτε μακριά. Μόλις απόψε επέστρεψε σε αυτή ο Γάλλος.

Εκείνος που πέρσι είχε 23 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεύτερος σε ολόκληρη την Ευρώπη πίσω από τον Τόμας Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου (26).

Ασίστ ως επί το πλείστον από «στημένες μπάλες» σαν αυτές που πήραν απόψε την παρτίδα από την αβεβαιότητα του 0-0 και τη κλείδωσαν σε 0-2 πριν την ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός έχει διάφορα που δεν θα τα βρεις στον ανταγωνισμό. Ομοιογένεια, ταυτότητα. Βάθος. Στο μέσο-επιθετικό κομμάτι υπάρχουν τόσες επιλογές που ομολογουμένως οι συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει να τις αντιληφθούμε στην πραγματική τους διάσταση.

Ήρθαν από τον πάγκο ο Φορτούνης, ο Ραντζέλοβιτς, ο Σουντανί. Έμειναν εκεί ο Τιάγκο Σίλβα και ο Βρουσάι που τρία βράδια πριν ήταν βασικός με την ΑΕΚ. Και όλα αυτά με τον Αχμέντ Χασάν δύο μήνες τώρα «έξω» από την εξίσωση. Και με τον Κάιπερς που θα ήταν βασικός πιθανότατα και στις άλλες 13 της Σούπερ Λιγκ να μην χωρά ούτε σε αποστολή.

Σαράντα γκολ σε 14 αγωνιστικές γράφει το κοντέρ. Και ακόμη όλοι μαζί δεν έχουν βρεθεί ούτε σε μια προπόνηση. Α, και όλα αυτά με την άμυνα ως τώρα να μετρά μόλις πέντε γκολ παθητικό. Διαφορά στο +35. Όση έχουν όλοι μαζί σε πρόσθεση, οι επόμενοι τέσσερις της βαθμολογίας: Ο Άρης (+11), ο ΠΑΟΚ (+13), η ΑΕΚ (+8), ο Παναθηναϊκός (+3). Για την ιστορία; Οι άλλοι εννέα είναι σε αρνητικό αβερέιτζ.

Αν δηλαδή το πρωτάθλημα ήταν μια παρτίδα τάβλι; Ο αντίπαλος θα το είχε κλείσει εκνευρισμένος, προ πολλού. Και ήδη θα είχε ζητήσει… λογαριασμό. Είναι ποδόσφαιρο όμως. Και εκεί ως γνωστόν, τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν τελειώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ