Ολυμπιακός : Οι αριθμοί που ζαλίζουν και οι… ζαλισμένοι

Ολυμπιακός : Οι αριθμοί που ζαλίζουν και οι… ζαλισμένοι

Ο Ολυμπιακός που «καλπάζει» δείχνοντας σε κάθε παιχνίδι την διαφορά του από τους όλους τους υπόλοιπους και οι… εξυγιαντές που το επιβεβαιώνουν.

Απόγνωση. Αυτή νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει αυτό που νοιώθουν οι… απέναντι παρακολουθώντας (και) τον φετινό Ολυμπιακό. Βλέπετε το περσινό νταμπλ και το γλέντι των 18 πόντων διαφοράς δεν… χωνεύεται εύκολα και κυρίως το γεγονός ότι το διαλλειματάκι του Ολυμπιακού από το σερί ολοκληρώθηκε και πλέον το κοντέρ έχει ξεκινήσει να γράφει ξανά.

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους και συνέχισε να φτιάχνει αριθμούς που ζαλίζουν. Και οι… ζαλισμένοι (κατά το ψεκασμένοι) λογικά τα έχουν χάσει. Το κακό για αυτούς είναι πως πλέον δεν τους πιστεύουν ούτε οι δικοί τους, γιατί τους Ολυμπιακούς δεν τους έπεισαν ποτέ για τα παραμύθια που πούλησαν οι γνωστοί-άγνωστοι… εξυγιαντές.

Το πόσο τρόμο τους προκαλεί ο Ολυμπιακός το επιβεβαιώνουν και τα όρια της γελοιότητας που ξεπέρασαν αναφορικά με το ματς στην Τρίπολη. Δεν είναι μόνο η άγνοια βασικών κανόνων του ποδοσφαίρου και το δεδομένο κόμπλεξ, είναι (κυρίως) η ανάγκη να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον από τους δικούς σου μήπως και γλιτώσεις το κράξιμο που έρχεται από την ψαλίδα που αντί να κλείσουν, ο Ολυμπιακός την ανοίγει για τα καλά. Με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς.

Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται παραπάνω προσοχή στους… ζαλισμένους. Ας τους αφήσουμε στην… ζάλη που τους προκαλεί ο Ολυμπιακός και ας μείνουμε στα κατορθώματα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς που αισίως το 2021 στα δύο πρώτα ματς, δύο δύσκολα ματς, έφτασαν στο 7-0 (3-0 με ΑΕΚ, 4-0 με Αστέρα).

Ο Ολυμπιακός έφτασε με το επιβλητικό του πέρασμα από την Τρίπολη στα 50 ματς αήττητος σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος ενώ συμπλήρωσε 29 ματς αήττητος μακριά από το Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς να διανύει την τρίτη σεζόν στον πάγκο του σε 80 ματς στη Σούπερ Λιγκ μετρά μόλις 4 ήττες.

Στα τελευταία 61 ματς, εδώ και 23 μήνες ο Ολυμπιακός μετρά μόλις δύο ήττες, στην Τούμπα τον Φεβρουάριο του 2019 και το ματς των πλέι οφ στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ. 50 νίκες, 9 ισοπαλίες και 2 ήττες είναι το συνολικό ρεκόρ του.

Ο Ολυμπιακός που έχει ήδη τρεις νίκες στα τέσσερα ντέρμπι που έχει δώσει έως τώρα στο πρωτάθλημα και έχει την καλύτερη επίθεση με 40 γκολ σε 14 ματς την ώρα που η δεύτερη καλύτερη άμυνα είναι 16 γκολ πίσω. Βεβαίως ο Ολυμπιακός διατηρεί και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με πέντε γκολ παθητικό. Και μην ξεχνάμε πως είναι και η μοναδική ελληνική ομάδα που παίζει συνεχώς στην Ευρώπη και θα παίξει ξανά τον Φεβρουάριο την ώρα που οι υπόλοιποι χαιρέτησαν νωρίς.

Ο Ολυμπιακός που έχει ξεκάθαρα την κατάσταση στα χέρια του και μαζί την δυνατότητα να «τελειώσει» το πρωτάθλημα μέσα στον Ιανουάριο και να αφήσουν τους… ζαλισμένους να διασύρονται με τις εφευρέσεις για δικαιολογίες που δεν πείθουν πλέον ούτε τους δικούς τους!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ