Με τα φρένα σπασμένα…

Με τα φρένα σπασμένα…

Οι νταμπλούχοι δεν πρέπει να αφήσουν το πόδι από την γκάζι και να δημιουργήσουν χαοτική βαθμολογική διαφορά.

Πάει για νέο… ρεκόρ ο Θρύλος. Πολλά από τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν οι Πειραιώτες, κρινόντουσαν τον Φεβρουάριο. Έτσι όπως το πάει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και σε συνδυασμό με την ανικανότητα των αντιπάλων του, λίγο προσεκτικοί να είναι οι «ερυθρόλευκοι» και μπορεί να μιλάμε για κατάκτηση τίτλου από τον Ιανουάριο!

Ο Ολυμπιακός την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 11 από την ΑΕΚ. Διαφορές μεγάλες που δεν καλύπτονται εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά εάν διαθέτεις την καλύτερη ομάδα και στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ένας σοβαρός προπονητής που δεν αφήνει τους παίκτες να χαλαρώσουν.

Σε προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα γράψει ότι στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα κριθούν σχεδόν τα πάντα, λόγω των πολλών αγώνων που θα δώσουν οι ομάδες. Με τον Ολυμπιακό να έχει στο διάστημα αυτό και δύο περισσότερα, φυσικά αυτά με την Αϊντχόφεν. Ο Πέδρο Μαρτίνς, παίρνει για μια ακόμη φορά άριστα στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα ξεκίνησε τον… μαραθώνιο και το…  road trip, με τα τρία σερί εκτός έδρας ματς.

Στις δύο αναμετρήσεις του νέου έτους το σκορ είναι… 7-0 και το Σάββατο το απόγευμα στο Αγρίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν την προέλασή τους στο πρωτάθλημα. Και άλλες φορές στο παρελθόν ο Θρύλος έκανε πλάκα, αλλά τόσο πέρυσι όσο και φέτος, έχει κόψει τα φτερά (και την γλώσσα…) των αντιπάλων του με συνοπτικές διαδικασίες. Βλέπετε μετά την απώλεια των δύο πρωταθλημάτων, νόμιζαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, ότι η ερυθρόλευκη κυριαρχία τελείωσε.

Αυτό που δεν είδαν, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι διοικούντες έβαλαν και πάλι την ομάδα στον σωστό δρόμο. Έδωσαν τα κλειδιά σε έναν προπονητή και παρά το γεγονός ότι στην πρώτη του χρονιά δεν κατάκτησε τίτλο τον στήριξαν. Ξηλώθηκε το ρόστερ και φτιάχτηκε ουσιαστικά από την αρχή και τα αποτελέσματα τα απολαμβάνουμε στο γήπεδο. Ο δρόμος είναι εύκολος, αλλά πρέπει να μπει και το χέρι στη τσέπη…

Και αντί οι αντίπαλοί του να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή, ψάχνουν απεγνωσμένα δικαιολογίες για να καλύψουν τα λάθη και την αγωνιστική τους ανεπάρκεια. Για παράδειγμα, η κουβέντα που ήθελαν να ανοίξουν κάποιοι για την διαιτησία του ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, δεν στέκεται ούτε σε επιθεώρηση.

Ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να κάνει (και θα κάνει…) είναι να μην χαλαρώσει,  να μην αφήσει το πόδι από το γκάζι και να αφήσει τους αντιπάλους του να ανακυκλώνουν πρόσωπα και καταστάσεις.  Ειλικρινά θέλω η ομάδα να πάει στα πλέι οφ (πάντα ήμουν αντίθετος με τον συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος…) με εξωπραγματική διαφορά, ώστε το μοναδικό ενδιαφέρον που να υπάρχει στο μίνι αυτό πρωτάθλημα να είναι το ποιος θα βγει τέταρτος.

Υ.Γ. Τα μεγάλα ματς του Ολυμπιακού στο δίμηνο είναι αυτά με την Αϊντχόφεν. Ούτε το εντός με την ΑΕΚ, ούτε φυσικά τα δύο με τον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. (1). Το πρώτο δείγμα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, έστω και αν ήταν μικρό, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό.   Ο Μολδαβός είναι έτοιμος παίκτης και απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να μάθει τα… ονόματα των συμπαικτών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ