Ο φαύλος κύκλος των μεταγραφών χωρίς σχέδιο

Ο φαύλος κύκλος των μεταγραφών χωρίς σχέδιο

Ο Λάζλο Μπόλονι θέλει αριστερό εξτρέμ... Σε μία θέση που ο Παναθηναϊκός πήρε βασικό το προηγούμενο καλοκαίρι...

Τρεις ποδοσφαιριστές ζήτησε ο Λάζλο Μπόλονι από τον Γιάννη Αλαφούζο για τον Ιανουάριο: έναν αριστερό εξτρέμ, έναν κεντρικό χαφ και έναν δεξιό μπακ. Διευκρίνισε ο Ρουμάνος ότι ψάχνει καλύτερους από τους υπάρχοντες αφού δεν έχει νόημα να φέρει ισάξιους. Λογικό, θα επισημάνει κάποιος, αφού αυτή είναι η έννοια της ενίσχυσης του ρόστερ: η κάλυψη των κενών. Αλλιώς θα είναι επιβάρυνση, αριθμητική για τη δουλειά στις προπονήσεις και οικονομική για τον προϋπολογισμό.

Μήπως και οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έλεγαν; Πως θα φέρουν πιο ποιοτικούς παίκτες για να αναβαθμίσουν το δυναμικό του Παναθηναϊκού. Πράγματι, το πίστευαν αφού είναι αδύνατο να δεχτούμε πως ένας επαγγελματίας δεν εμπιστεύεται τις επιλογές του. Τουλάχιστον στη θεωρία, εκτιμά πως επιλέγει πιο σωστά και πιο ορθολογικά από τους άλλους.

Ούτε είναι παράλογο ένας προπονητής να ζητά μεταγραφές. Δεν υπάρχει προπονητής ο οποίος θα προπονεί μία ομάδα και δεν θα διαπιστώσει ελλείψεις. Πόσο μάλλον όταν δεν συγκρότησε αυτός το ρόστερ, αλλά το παρέλαβε μεσούσης της περιόδου. Τότε βλέπει πιο εύκολα τι λείπει.

Οπότε, ο Μπόλονι ορθώς θέλει μεταγραφές. Είναι φυσιολογικό. Αλλά είναι δουλειά της διοίκησης και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, του Γιάννη Αλαφούζου, να τον φρενάρουν. Να έχουν πιο μακρινό ορίζοντα από τον εκάστοτε προπονητή, ο οποίος σε μερικούς μήνες ίσως να έχει εγκατασταθεί σε άλλη χώρα.

Ο Μπόλονι ζήτησε αριστερό εξτρέμ. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός επένδυσε στον Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, προσφέροντας του αποδοχές κοντά στις 500.000 ευρώ. Τώρα, επειδή άλλαξε ο προπονητής, υπάρχει η σκέψη να «καεί» η επένδυση και να αποκτηθεί ένας άλλος ποδοσφαιριστής στην ίδια θέση, με εξίσου υψηλές απολαβές.

Με κάθε σεβασμό στον Λάζλο Μπόλονι, αυτή δεν είναι λειτουργία σοβαρής ομάδας. Είναι κοπτοραπτική που κοστίζει και δεν αποδίδει. Ο Παναθηναϊκός αγόρασε εξτρέμ και πρέπει να τον στηρίξει. Όχι να τον αντικαταστήσει. Αλλιώς σε ένα εξάμηνο, αν ο Μπόλονι παραιτηθεί (για παράδειγμα), τότε ο επόμενος ίσως να θέλει άλλον αριστερό εξτρέμ. Και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ