Παναθηναϊκός : Η απάντηση για τον Μπόλονι βρίσκεται δίπλα του

Παναθηναϊκός : Η απάντηση για τον Μπόλονι βρίσκεται δίπλα του

Ο Λάζλο Μπόλονι δήλωσε την Παρασκευή ότι περιμένει μεταγραφές. Όμως και ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να περιμένει κάτι από τον Μπόλονι

Συχνά η απάντηση που αναζητούμε βρίσκεται μέσα μας. Μπροστά στα μάτια μας. Τη βλέπουμε, αλλά επιλέγουμε να την αγνοήσουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα. Αντί να δώσουμε την προφανή απάντηση, προτιμάμε να αφήνουμε την ερώτηση να αιωρείται και ψάχνουμε κάτι άλλο.

Ποδοσφαιρικά μιλώντας, η απάντηση για τον Λάζλο Μπόλονι είναι εκεί. Στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Προέρχεται από τα… σπλάχνα του Παναθηναϊκού. Από την ακαδημία του. Από την παραγωγική διαδικασία του των υποδομών, που κραυγάζει ότι έχει τόσα αξιόλογα προϊόντα και όμως οι εκάστοτε υπεύθυνοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αντί να τα αξιοποιήσουν τα διατηρούν ως συμπληρώματα.

Ο Λάζλο Μπόλονι χρειάζεται επιλογές για να μεγαλώσει το ροτέισον. Το δήλωσε ο ίδιος σε ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη του στη Nova την Παρασκευή. «Ναι ο κύριος Μπολόνι περιμένει (σ.σ. μεταγραφές)» ήταν η απάντηση του.

Δεν είναι κακό ο κύριος Μπόλονι να περιμένει μεταγραφές. Θεμιτό είναι και αναμφίβολα, σε 1-2 θέσεις το δυναμικό του Παναθηναϊκού επιβάλλεται να ενισχυθεί. Αλλά και ο Παναθηναϊκός πρέπει να περιμένει από τον Μπόλονι να εξελίξει τους μικρούς του. Οι απαιτήσεις (πρέπει να) είναι αμφίδρομες.

Για παράδειγμα, ο Μπόλονι περιμένει αριστερό εξτρέμ. Κακώς και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο εργοδότης του Ρουμάνου προπονητή, οφείλει να του το ξεκόψει. Η εταιρία πληρώνει έναν αριστερό εξτρέμ για βασικό, τον Αϊτόρ και έχει άλλον ένα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να παίξει τη θέση, αλλά με μεγάλο ταλέντο, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Με αυτούς να δουλέψει ο Μπόλονι και να πορευτεί.

Ο Εμμανουηλίδης, ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Σερπέζης, ο Καμπετσής, ο Ιωαννίδης, ο Αθανασακόπουλος, δείχνουν ότι μπορούν. Θέλουν στήριξη, υπομονή και εμπιστοσύνη. Καλύτερα να τερματίσει πέμπτος ο Παναθηναϊκός με αυτούς, παρά με τον… Λαμκέλ Ζε.

Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, μόνο με τους μικρούς ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να στεφθεί πρωταθλητής. Αλλά εάν συγκροτήσει μία βάση, θα έχει την άνεση να ψάξει λίγους ξένους για να κάνουν τη διαφορά ή να συμπληρώνουν τα κενά που υπάρχουν.

Τότε θα έχει νόημα να γράφουμε διθυράμβους για αυτά τα παιδιά και όχι όταν παίζουν από ανάγκη. Όπως στα Play Off του καλοκαιριού του 2020 ή τώρα που έχουν προκύψει τόσες απουσίες. Μακάρι να είναι η τελευταία φορά που υπενθυμίζουμε και να πάψουμε να λέμε τα αυτονόητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ