Ο Ολυμπιακός χάνει μόνο από τον… Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός χάνει μόνο από τον… Ολυμπιακό!

Όταν και μακριά από τον καλό του εαυτό οι… απέναντι δεν μπορούν να τον νικήσουν καταλαβαίνεις την διαφορά. Οι συνθήκες των… Γραμμένων, το +10, το Καραϊσκάκη που έρχεται και οι ομοιότητες του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το κοινό 1-1.

Όταν ο βασικός σου (στα χαρτιά τουλάχιστον) αντίπαλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίζει για την καλή του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο με τον προπονητή του να δηλώνει πως για το -10 που βρίσκεται από τον Ολυμπιακό ευθύνονται μόνο τα δικά τους λάθη, τότε καταλαβαίνεις την διαφορά αλλά και την απόγνωση. Την δύσκολη θέση που βρίσκεται και ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία.

Όπως καταλαβαίνεις την διαφορά των ομάδων από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ που λογικά όντας στο -10 έπαιζε σαν να μην υπάρχει αύριο, την τελευταία του ζαριά, ήταν όντως καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε αλλά τελικά δεν νίκησε.

Έχοντας απέναντι του έναν Ολυμπιακό που έλεγξε εύκολα το πρώτο ημίχρονο, είχε την απίθανη ευκαιρία στο 14 με τα δοκάρια να σώζουν τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο έμεινε ξεκάθαρα από δυνάμεις δεχόμενος την λογική πίεση των γηπεδούχων που όφειλαν να ρισκάρουν.

Γιατί έμεινε από δυνάμεις; Γιατί οι… Γραμμένοι θυμίζω είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για τον ΠΑΟΚ εν όψει Τούμπας. Έστειλαν τον Ολυμπιακό στην Τούμπα όποτε ακριβώς ήθελε ο ΠΑΟΚ, μετά από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδι. Τουρνέ στην Ελλάδα κάνει εδώ και μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός. Με το πούλμαν Τρίπολη, με το πούλμαν Αγρίνιο, με ίωση η μισή ομάδα από την ταλαιπωρία κυρίως.

Όπως και να έχει βεβαίως στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως στα χρόνια της… εξυγίανσης θα χρειαστεί να κάνουν υπερβάσεις και να νικήσουν ξανά και ξανά τους… Γραμμένους.

Σε έναν μαραθώνιο όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα των 36 αγωνιστικών μετράει η ουσία. Οι εντυπώσεις είναι για αυτούς που δεν μπορούν να έχουν την ουσία. Για τον ΠΑΟΚ εν προκειμένω, την ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για να πάω στις ομοιότητες των δύο ισοπαλιών του Ολυμπιακού με 1-1. Σε κανένα από τα δύο ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ που ξέρει και μπορεί, και μας έχει συνηθίσει. Και στα δύο ματς «έχασε» ένα ημίχρονο, και στα δύο ματς δεν βγήκαν τα πλάνα του Μαρτίνς. Γιατί και χθες νομίζω πως το άκρως τσαμπουκαλεμένο σχήμα και με Φορτούνη και με Βαλμπουενά δεν βγήκε. Δεν έβλεπα τον λόγο να παίξουν και οι δύο μαζί αλλά αυτός που ξέρει καλύτερα είναι ο Μαρτίνς.

Και στα δύο ντέρμπι εκτός έδρας με τους βασικούς αντιπάλους του ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς, δεν πήρε έναν. Στην ουσία όμως μετράει το… καντράν. Και αυτό λέει +9 από τον Άρη, μην ξεχνάμε πως αυτός είναι δεύτερος, +10 από τον ΠΑΟΚ και +12 από την ΑΕΚ στις πρώτες 16 αγωνιστικές. Έχοντας βγάλει ΟΑΚΑ, Τούμπα, Βικελίδης αλλά και τις δύσκολες έδρες σε Γιάννενα, Τρίπολη, Αγρίνιο, Ηράκλειο.

Με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει αήττητος και να φτάνει τα 31 σερί εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Με τον Ολυμπιακό να έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης μπροστά του αλλά και συνάμα να πρέπει να διορθώσει λάθη και να σταματήσει να δίνει δικαιώματα. Γιατί ξέχωρα από όλα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως στην Τούμπα μόνο τρεις-τέσσερις παίκτες του στάθηκαν σε καλά επίπεδα απόδοσης. Ο Φορτούνης που συνέχισε τα καλά ματς δίνοντας ασίστ, ο Μπα με την γκολάρα που έβαλε και συνολικά την καλή παρουσία (στο γκολ του ΠΑΟΚ χάνει τον Ουάρντα αλλά αν δείτε συνολικά την λειτουργία της άμυνας του Ολυμπιακού σε αυτή την φάση είναι κακή απο όλους), ο Σα που έδινε εμπιστοσύνη παρότι έκανε αυτές τις λάθος μεταβιβάσεις μετά το 1-0 και ο Ρέαμπτσιουκ που ήταν με διαφορά ο πιο φρέσκος παίκτης προσπαθώντας να βοηθήσει και επιθετικά όμως ήταν ουσιαστικά μόνος στην πλευρά του. Ακόμη και έτσι όμως ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος στην Τούμπα.

Και έχει την μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του Ιανουαρίου να έχει… σχολάσει τον γάμο! Και στην ΑΕΚ πανηγύριζαν ουσιαστικά, ανακουφισμένοι μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ. Και το 3-0 στο Καραϊσκάκη λίγες μέρες μετά ήρθε για να αποκαταστήσει την τάξη. Και στον ΠΑΟΚ πανηγυρικό είναι το κλίμα καθώς η εικόνα που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο τους κρατάει ζωντανούς και το κυριότερο δεν είχαν… άλλα μετά το ματς, με skype και διάφορα άλλα από το Ροστόφ και όχι μόνο.

Στις 27 Ιανουαρίου έρχεται και αυτός, όπως ήρθε και η ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία για… repetition. Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να χάσει μόνο από τον… Ολυμπιακό. Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν αλλά δεν μπορούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ