Στο «μεθύσι» λες και μια… κουβέντα παραπάνω

Στο «μεθύσι» λες και μια… κουβέντα παραπάνω

Η επιχείρηση ισοπέδωσης της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού 21 χρόνια τώρα, αφήγημα των… εξυγιαντών, ήταν η πρώτη επικοινωνιακή αντίδραση του Μελισσανίδη μετά το νέο θρίαμβο επί των Πειραιωτών. Δεν έχει σημασία αν δεν συναντιέται πουθενά με την πραγματικότητα, σημασία έχει η αποθέωση του ηγέτη…

Όταν είσαι θριαμβευτής, όταν είσαι από πάνω, όταν έχεις πάρει τον «αέρα» του μεγάλου σου αντίπαλου για τα καλά με συνεχόμενες νίκες και επιτυχίες όχι μόνο φέτος αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, με εξαίρεση το περσινό 3-0 στο Καραϊσκάκη, είναι λογικό να λες και να επικοινωνείς ότι θες. «Μπείτε μέσα πεινασμένοι, σας κλέβουν τον ιδρώτα σας εδώ και 20 χρόνια» είπε λοιπόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους παίκτες του πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό που τους βρήκε και πάλι θριαμβευτές. Ατάκα που έγινε γνωστή μετά το νέο θρίαμβο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

Μπορεί και να το πιστεύει, ότι 20 χρόνια κλέβει τον ιδρώτα των άλλων ο Ολυμπιακός. Αποτελεί άλλωστε το «μότο» των αντι-Ολυμπιακών ή αν προτιμάτε των «εξυγιαντών», αυτών που τον υποστηρίζουν και υπερθεματίζουν σε κάθε κουβέντα του. Πιο διαφορετικό άλλωστε αφήγημα θα μπορούσαν όλοι όσοι 21 χρόνια βλέπουν τον Ολυμπιακό μπροστά τους και όχι μόνο αδυνατούν να αντιδράσουν αλλά διαλύονται στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των χρόνων;

Κάποιοι όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη προτίμησαν να βλέπουν την ομάδα τους να πέφτει στην Γ΄ Εθνική, αν δεν την έριξαν οι ίδιοι, για να επιστρέψουν και να την πάρουν χωρίς χρέη. Ρίχνοντας στο «χιόνι» καμιά 200αρια και βάλε εκατομμύρια, στην εποχή των μνημονίων.

Τώρα βεβαίως η ντροπή της Γ΄ Εθνικής έχει ξεχαστεί για την ΑΕΚ. Λογικό, από την στιγμή που το «ερχόμαστε» πήρε πραγματική μορφή με την ΑΕΚ να είναι και πάλι ισχυρή παντού και να έχει επιστρέψει στο μέγεθος που αρμόζει στην ιστορία της. Ο ίδιος άνθρωπος που επέτρεψε να πέσει στα τάρταρα, κατάφερε να την οδηγήσει και πάλι ψηλά. Και το δεύτερο κομμάτι αποτελεί αναμφίβολα μαγκιά του!

Πόσο ψηλά θα φανεί βεβαίως στο τέλος της σεζόν καθώς ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πρώτο μετά το 1994. Μόνο οι νίκες επί του Ολυμπιακού όπως συμβαίνει τώρα έχουν πάψει πλέον να αποτελούν… τίτλο για την ΑΕΚ. Τίτλος είναι το πρωτάθλημα (και το Κύπελλο σε δεύτερη μοίρα, αλλά δεν είναι αυτό που λείπει στην ΑΕΚ) αυτό που όπως φαίνεται θα κληθεί να διεκδικήσει απέναντι στον – κάποτε – φίλο του και έτερο «εξυγιαντή» Ιβάν Σαββίδη.

Λίγο μετά λοιπόν από το τελειωτικό χτύπημα στον Ολυμπιακό με τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο ο Δημήτρης Μελισσανίδης φρόντισε να επικοινωνήσει αυτό που επιχειρεί εδώ και χρόνια να περάσει προς τα έξω.

Η προσπάθεια δηλαδή ισοπέδωσης της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού τα τελευταία 21 χρόνια. Προσπάθεια που προφανώς στον κόσμο τους έχει αποτέλεσμα μέχρι ενός σημείου (ειδικά όταν τα αποτελέσματα βοηθάνε γιατί πριν λίγες μέρες μετά την γκέλα στην Λάρισα τον έκραζαν), για να δικαιολογήσουν την συνεχόμενη εδώ και χρόνια αποτυχία τους, αλλά όχι και στον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν ο βασικός τους στόχος.

Μια ατάκα που με έξυπνο τρόπο διοχέτευσε επικοινωνιακά η ΑΕΚ στην καλύτερη στιγμή για αυτήν, θέλοντας προφανώς να εξυψώσει στα μάτια των εκστασιασμένων από τη νέα επιτυχία οπαδών της ΑΕΚ, τον ηγέτη τους.

Βεβαίως αν επιχειρηθεί να μπει στο τραπέζι σοβαρά αυτή η ατάκα περί 20 χρόνων (για την ακρίβεια 21 είναι…) που ο Ολυμπιακός… έκλεψε τον ιδρώτα των παικτών της ΑΕΚ δύσκολα θα… συναντηθεί κανείς με την πραγματικότητα. Μια ΑΕΚ άλλωστε που σε αυτά τα 21 χρόνια της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού διεκδίκησε τρία όλα και όλα πρωταθλήματα. Το 2002 που έχασε 4-3 στο ΟΑΚΑ την προτελευταία αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, την πρώτη χρονιά του Ντέμη που από το πουθενά πήγε να πάρει το πρωτάθλημα αλλά έχασε από τον Ιωνικό στην έδρα της και το πήρε ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ και την χρονιά της υπόθεσης Βάλνερ. Στα υπόλοιπα θα βρει κανείς την ΑΕΚ πολύ μακριά από τον Ολυμπιακό και σε δύο χρονιές βεβαίως στην Γ΄ και την Β΄ Εθνική με ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη που προτίμησε να μην πληρώσει τα χρέη της ΠΑΕ αλλά να την πάρει «ζερό» με την στάμπα όμως του υποβιβασμού στα ερασιτεχνικά.
Καλό το παραμύθι λοιπόν, αλλά δεν έχει δράκο.

Επιστρέφω όμως στην αρχή. Την είπε και την καλή του την ατάκα ο Διοικητής της ΑΕΚ σε μια χρονιά άλλωστε που εξελίσσεται ονειρεμένη για την ομάδα του. Μια χρονιά που με κανονικό ποδοσφαιρικό πλάνο, καλή και στρωμένη ομάδα, έστω και λιτά οικονομικά, τον βρίσκει μέσα και στις τρεις διοργανώσεις έχοντας ταπεινώσει τον Ολυμπιακό.

Μια ΑΕΚ που μπορεί να μην έβγαλε μάτια στα ματς με τον Ολυμπιακό όμως και πιο ομάδα από τους ερυθρόλευκους ήταν και αποδείχτηκε καλύτερη από αυτόν. Και αν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ήταν και τυχερή (κυνηγώντας βεβαίως την τύχη της μέχρι το τέλος, άσχετα από τα υπόλοιπα) στο ΟΑΚΑ και την ρεβάνς του Κυπέλλου επικράτησε δίκαια απέναντι σε έναν αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν όντως «πεινασμένοι», αυτοί του Ολυμπιακού και δεν ήταν και δεν μπορούσαν. Είναι μια πραγματικότητα που είδαμε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να είναι πιο ομάδα, με ψυχολογία, και πίστη για την επιτυχία. Απέναντι της ένας Ολυμπιακός που δεν μπορούσε, και όταν προσπάθησε να το γυρίσει ήταν πια πολύ αργά. Λάθη και πάλι, δώρα και πάλι, ήττα και πάλι από την ΑΕΚ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Καμία απολύτως για έναν Ολυμπιακό που δεν…

Έναν Ολυμπιακό που εκπέμπει sos και άπαντες οφείλουν να δουν πλέον ψύχραιμα πως διανύουν μια χρονιά που μπορεί να τους βρει… εκτροχιασμένους από νωρίς. Ένας Ολυμπιακός που αγωνιστικά καταρρέει και έχει μπροστά του 10 ματς πρωταθλήματος για να επιδιώξει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Αλλά κυρίως να ασχοληθεί πρωτίστως με το ίδιο του το «σπίτι», χωρίς να ξεχάσει βεβαίως όλα όσα συμβαίνουν στην… εξυγίανση, και να καταρτίσει από τώρα κιόλας ένα πλάνο ώστε από το καλοκαίρι, ότι και να έχει συμβεί φέτος, να ξεκινήσει από την αρχή σε στέρεες ποδοσφαιρικές βάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ